Miért bünteti az EU Magyarországot a kvóták elutasítása miatt, miközben Szlovákiát dicséri?

A térképen látszik, hogy az EU melyik két tagországából - Olaszország és Görögország - kellene szétosztani, a kvóták alapján, a menekülteket.
A térképen látszik, hogy az EU melyik két tagországából - Olaszország és Görögország - kellene szétosztani, a kvóták alapján, a menekülteket.

 

Az Európai Unió történelmének egyik legnagyobb konfliktusa idején júliustól Magyarország fogja betölteni a visegrádi csoport elnöki tisztségét. Varsó, Prága, Budapest és Pozsony nemet mond a 2015-ös európai menekültválság során az Eu területére lépett menekültek automatikus elosztására, miközben négyüknek, összesen, alig több, mint tízezer menekültet kellene átvenni. A nyugati országok elképesztő csalódásként élik meg a V4-ek önzését, akik szerintük csak az előnyöket keresik az Eu-ban. Brüsszel visszaszerezte önbizalmát, a visegrádiak eltökéltnek látszanak, mi várható? 

 

 

Brüsszelben a napokban valami megváltozott. Múlt hét kedden az Európai Bizottság (EB) bejelentette: kötelezettszegési eljárást indít az Eu Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen, mert e három ország nem fogad be menekülteket az elfogadott menekültkvóták alapján. A szervezet ugyanezzel a lendülettel megdicsérte Szlovákiát és Ausztriát. Miközben Szlovákia volt az az ország, amely a témában először keveredett jogi vitába az Eu-val, amelyhez később Magyarország is csatlakozott. Hogyan lehetséges ez? Egyáltalán: hogyan jutottunk el idáig, hogy Európa a hidegháború vasfüggönye mentén újra kettéhasad?

Aláírtuk, de nem tartjuk be

Az alaphelyzet az, hogy Magyarország – és a többi V4 ország is – 2016 februárjában aláírta az Eu területén rekedt menekültek relokációs, azaz elosztási döntéseiről (2015 június és szeptember) szóló dokumentumot, amely az áll, hogy a Görögország és Olaszország területére bejutott menekülteket szétosztjuk egymás között.

Ez egy olyan jogi kötelezettség, amit illik betartani, hiszen a törvények mindenkire vonatkoznak, még az EU-ban is. Csakhogy korábban, 2015 szeptemberében, a minősített többségi döntéssel elfogadott jogszabályt, amelynek értelmében az EU tagállamainak 160 ezer, Olaszországban és Görögországban tartózkodó, nemzetközi védelemre jogosult menekültet kellene befogadniuk ideiglenesen, az egyes országokra megszabott kötelező kvóták alapján, 2 év alatt,  Magyarország nem szavazta meg. Hasonlóan tett Szlovákia, Csehország és Románia is. Lengyelország megszavazta a döntést.

Ráadásul Szlovákia, és nem sokkal később Magyarország, eljárási hibákra hivatkozva megtámadta az Európai Bíróságnál a miniszteri tanács 2015 szeptemberi, kétharmados többséggel meghozott döntését a Görögországban és Olaszországban rekedt menekültek kötelező szétosztásáról. Emlékeztetőül: Magyarországnak a határozat értelmében 1294 főt kellene áthelyeznie, ám mostanáig csak hazánk és Lengyelország nem fogadott be ilyen alapon egyetlen menekültet sem. Szakértők szerint döntés 2017 októbere és decembere között várható. Részletesebben a “kárpát-medencei ellenállásról” itt olvashat.

Pacta sunt servanda

“Van három közép-európai ország, amely nem csinál, ismétlem, nem csinál semmit, több, mint egy éve. Tehát egyetlen egy menekültet sem vesznek át Görögországból és Olaszországból, ahol táboraikban több tízezer menekült gyűlt össze.”

Ezt már a görög Dimitris Avramopoulos migrációért felelős Eu-biztos nyilatkozta június elején arról, hol tartunk most és mit gondol Brüsszel: a megállapodásokat teljesíteni kell. Ezt a közös Eu szándékot Orbán is aláírta 2016 elején. Azóta az Eu a menekültügyi rendszer átalakításának (új Dublin) javaslatával, illetve az olasz és görög földön rekedt menekültek Eu-n belüli szétosztásával reagált a menekült-válságra (kötelező kvóták). Napirendre került azon országok megbüntetése is, amelyek nem hajlandók aktívan részt venni a projektben: szankciók meghirdetése helyett a struktrurális alapok befagyasztását vagy megvágását javasolták. Végül a napokban az EB elindította a kötelezettszegési eljárást a V3-ak ellen.

Mi ez az új Dublin?

Ez az új menekültügyi rendszer, amely, fontos hangsúlyozni, egyelőre még tervezet formájában van a tagállamok előtt. Ez a javaslat – amely a svéd Wikström EP képviselőnő nevéhez fűződik – többek között, az alábbi főbb ajánlatokat tartalmazza:

 • minden Eu tagállam felelősséget vállal a menedékkérőkért
 • védelmet kell nyújtani minden arra rászoruló menedékkérő javára, akik számára ez nem szükséges, azokat vissza kell juttatni, civilizált módon, hazájukba
 • az összes menedékkérőt azonnal regisztrálni, amikor az Eu területére lép
 • az Eu tagállamainak meg kell védeni az Eu külső határait

Wilkström tervezete még csak javaslat, de jelenleg az Eu-ban olyan a hangulat, hogy még ha a V4 országok szembe is szállnának a tervezettel, jó eséllyel, egyszerű többséggek, meg fogják azt szavazni. Foglaljuk össze röviden a rendszer működését! Egy védelemre jogosult menekült abban az országban kapna menedékjogot, ahol belépett az Európai Unió területére. Amennyiben az adott határországban meghaladja az így regisztált és menedékjogot kapott emberek száma az előre meghatározott limitet, akkor az újabb menedékkérők automatikusan átirányítják egy harmadik országba, azaz máshol kapnak esélyt.

Hogy állnak most a menekült kvóták?

Az Olaszországban és Görögországban rekedt menekültek szétosztásának programjának keretében eddig 29 033 menekültet helyeztek el az EU különböző államaiban.

 • Egyértelmű, hogy a 2015-ös terv – tehát 150 ezer menekült szétosztása 2017 szeptemberéig – nem valósul meg
 • Csakhogy 2017 január-június időszakban több, mint tízer személyt osztottak szét, amely minimum ötször több, mint az előző év azonos időszakában
 • Forrás: Európai Bizottság 

Csakhogy hiába mondják erre a visegrádiak, hogy ez is bizonyítja a rendszer működésképtelenségét, a nyugati államokban az az általános narratíva, hogy ez az áthelyezett 10-12 százaléknyi ember egy szuper eredmény és csak azért nem haladunk gyorsabban, mert keleten blokkolják az Eu közös szolidaritási politikáját. Ez az optimizmus köszön vissza az Eu új dublini javaslatával kapcsolatban is. Az új rendszer első és második hangzásra is nagyon elméleti síkon mozog, de jelenleg nyugaton ezt a megoldást tekintik az Eu-ban a legoptimálisabbank, amely a szolidaritás elve alapján működik. És ehhez az optimizmushoz kapcsolódik még az Eu eltökéltsége is: aki most nem lép egyszerre, annak vállalnia kell a következményeket.

2017: nem a lázadás éve :(

Felmerülhet a kérdés: honnan jön Brüsszel magabiztossága, az Európai Bizottság miért most támadja meg kötelezettszegési eljárás formájában a xenofób, populista politikát állami szintre emelő (az orbáni propaganda nyelvén: “lázadó”) országokat?

A 2015-ös európai menekültválság óta a közhangulat megváltozott. A kontinensen a válság hatására megerősödő populista, xenofób politikai válaszokat a nyugat-európai országok társadalmai leszavazták. Ez a politikai erődemonstráció az osztrák Alexander van der Bellen zöld-liberális politikus elnökké választásától az alig több, mint egy hete lezajlott nagy-britanniai választásokig és a brit konzervatív többség elvesztéséig értendő. A holland, a francia választások és a német választási előrejelzések alapján kijelenthető: a szélsőjobb populizmus 2016-bam Donald Trump amerikai elnök megválasztásával érte el tetőpontját.

A menekültválság témájában a Fideszhez hasonló elveket valló, potenciális nyugat-európai politikai szövetségesei közül, a francia Le Pen alapos vereséget szenvedett és várhatóan ez lesz a német AfD sorsa is. Nem segíti a visegrádi országok politikai álláspontjának hatékonyabb képviseletét a Brüsszellel szemben mindig különutas álláspontot képviselő Nagy-Britannia távozása, a brexit sem. A nemzetközi légkör megváltozása, az Eu, mint projekt megerősödő támogatása, az európai egység megerősödése adja most 2017 tavaszán Brüsszelnek az erőt egy határozottabb fellépésre a bezárkózást választó kelet-európai államok ellen.

Üdv Kelet-Európában!

Budapestről vagy Prágából nézve a brüsszeli menekültügyi terveket egy dolgot biztosan meg kell állapítani: ami jól hangzik az Európai Parlamentben és jól mutat egy A4-es papíron, az a valóságban számos helyen sebezhető és beleütközhet a valóságba.

Ilyen tényező lehet, hogy a V4 országok lakosságának jó része nem támogatja a menekültek Eu-szintű automatikus szétosztását, de még a kijelölt kvóták feltöltését sem. 2016 őszén minden a visegrádi országok vezetői egységesen eltemették a menekültek elosztását előiíró Eu-s elképzelést. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint politikailag halott a kötelező kvóta. Robert Kalinak, szlovák belügyminiszter szerint a kvóta-projekt eredménye katasztrófális, Fico miniszterelnök szerint a kvóta ötlete halott. Sobotka cseh miniszterelnök szintén halottnak minősítette a kvótákat. Egyáltalán, nehéz lenne említeni a visegrádi országokból olyan politikust, aki szerint a kvóták működnek. Sőt, az Európai Bizottság szakértői hasonlókat mondanak. Csakhogy: eddig senki nem talált ki még a létező szabályozásnál jobbat, hogyan tudnák érvényre juttatni az Eu-ban a szolidaritás elvét mindenki számára igazságos módon.

A magyarok többsége nem akar kerítést az országhatáron egy regionális közvéleménykutatás szerint

Hiába írja a kormánypárti Magyar Idők, hogy “A visegrádi országok megkerülhetetlen tényezők lettek az Európai ­Uni­ón belül“, ez nincs így. A V4-eknek most az egész kontinensen nagyon rossz hírük van a politikai döntéshozók többsége között, ráadásul elvesztették legfontosabb szövetségesüket is, Nagy-Britanniát. Az Európa Parlament frakciói nagyon eltökéltek, a kvótákról legkésőbb 2017 nyarának végén szavazni fognak. De nézzük, mi a helyzet az egyes visegrádi országokban, milyen közhangulat várja Európa keleti felében az új dublini egyezményt.

Szlovákia már az Eu belső magjában játszik?

Az elmúlt napok legmeglepőbb fejleménye, hogy az EB eljárást indított Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen, de a kvótákat ugyanúgy ellenző Szlovákiát kihagyták, és megdicsérték változó álláspontja miatt.

Richard Sulík, a közvéleménykutatások szerint második legnépszerűbb, de csak nevében liberális párt (SAS) elnöke állítja: Brüsszel és Fico titkos háttéralkut kötött a menekültek kvóták szerinti befogadásáról. Fico mindent tagadott és meglepődött múlt heti parlamenti felszólalásában, de hangsúlyozta: Szlovákia jövőjét továbbra is az Eu belső magjában képzeli el. Egy biztos: Szlovákia kihagyása nem jelenti azt, hogy északi szomszédaink automatikusan az Eu belső tagjai közé tartoznak, ugyanakkor, mindenki számára világos:

a migráció kérdése vízválasztó lehet, hogy melyik ország tartozhat az Eu belső magjához.

És akkor ez az oka, hogy a szlovákokkal kesztyűs kézzel bánik Brüsszel?

Nem biztos. Egyes magyarázatok szerint azért, mert a szlovák kormány megígérte, át fognak venni száz menekültet Görögországból. Ez egy nem túl magas szám, de mindenképpen több, mint nulla, amit a többi V4 ország fel tud mutatni a témában és elméletileg összesen 10 167 menekültet kellene befogadniuk. Korábban Szlovákia – önkéntes alapon – befogadott 149 iraki keresztényt, amelyből 87 ember még Szlovákiában tartózkodik, azóta három kisgyerek már Szlovákiában született. A többiek időközben visszatértek Irakba.

De ezt az érvet erősíti az osztrákok kihagyása is az eljárásból. Nyugati szomszédunknál közel kilenc millió ember él. A lakosság 1,6 százaléka török, 4,2 százaléka muszlim vallású. 2015-2016-ban Ausztria 90 ezer menekültet fogadott be. Az áthelyezési programot most elutasították első körben, de amikor az Európai Bizottság szankciókkal fenyegette meg Bécset, Wolfgang Sobotka belügyminiszter megígérte, hogy befogadnak még 50 embert. Ez a lépés pont elegendő volt arra, hogy békén hagyják őket és máris kikerültek – a szlovákokkal együtt – a kötelezettszegési eljárás alól.

Milan Nič elemző a berlini Német Külügyi Tanács think-tank munkatársa a szlovák sajtónak azt nyilatkozta, hogy Ausztria és Szlovákia ügyesen és okosan politizált.

“Miért nyitnának egy újabb frontot az Európai Bizottsággal, amikor úgyis részt vesznek a közös, EU-szintű intézkedésekben? Csodálkozom a cseheken, bár megértem, hogy a helyi szociáldemokratáknak bezuhant a támogatottságuk és választások előtt állnak. Csakhogy Németországban is kampány van, elég csak Shultz kancellár-jelölt Magyarországot említő nyilatkozataira gondolni”.

A szlovák elemző itt arra gondolhatott, hogy az Európa Parlament egykori elnöke világosan Orbán tudtára adta: ha Magyarország – és a V4-ek – nemet mondanak a kvótákra, akkor ez a nemleges válasz érvénybe lép az eddigi anyagi támogatások területén is.

Emlékeztetőül: Orbán a magyar parlamentben azt mondta, Magyarország nem enged Brüsszel zsarolásának és visszautasítja a kötelező áthelyezési kvótákat. Schulz így szólt vissza: “Orbán azt mondja, ez (a menekültválság) német probléma. Hát akkor tisztázzunk valamit. Amikor az agrárpolitikáról van szó, Orbán azt mondja, “Igen, kérem”. Amikor a támogatásokról van szó, Orbán azt mondja, “Igen, kérem”. De amikor a menekültpolitikáról van szó, Orbán ezt mondja: “Nem kérem”. – Na, ez számunkra elfogadhatatlan.

Etnicista hatalomátvétel a cseh szocdemeknél

Csehországra a magyar ellenzék maradékaiban gyakran úgy tekintettek, mint a V4-ek “legeurópaibb” szigete, de Csehországon belül is, elsősorban a prágai értelmiségi körökben élt a remény, hogy bekerülhetnek a francia-német tandem által vezetett többsebességes Eu belső magjához – Sobotka bukásával ezt most el kell felejteni.

A csehek 12 menekültet fogadtak be a kvótájuk alapján, civil szervezetek segítségével, iraki keresztények letelepítésével is próbálkoztak. A kormányzó szociáldemokraták programjában szerepel a menekültek befogadása. Sobotka 2017 márciusában jelentette: Csehország kész befogadni menekülteket Görögországból, úgy tűnt, a visegrádi egység megtörik. Áprilisban kitört a cseh kormányválság. Úgy tűnt: a szociáldemokraták képesek lehetnek európai alternatívát mutatni az Európa Parlamentben (EP) a liberális frakcióban ülő, de Csehországban egyre keményebb menekültellenes szólamokkal politizáló, az őszi cseh parlamenti választások fő esélyesének számító ANO párttal szemben. Babiš pénzügyminisztert, egyben az ANO elnökét, Sobotkának sikerült kipenderíteni a kormányból, de a kormányválság utáni közvéleménykutatási adatok szerint az ANO népszerűsége változatlan maradt (30 százalék), míg a szocdemeké bezuhant (10 százalék).

Csehország is elindult az orbáni úton

Babiš pácban, Sobotka feltámadt – ki nevet a végén Csehországban?

Sobotka nevéhez hiába kapcsolható több hasznos reform, a közvélemény a szocdemek körüli apróbb korrupciós ügyek és a menekültekkel szembeni puhább álláspontja miatt bünteti a pártot. A májusi-júniusi közvéleménykutatási adatok a szocdemek további gyengülését mutatták. Éppen ezért a múlt héten Sobotka lemondott pártelnöki pozíciójáról és a helyét az otthoni fegyvertartás bevezetéséről és a menekültekkel szembeni kérlelhetetlen álláspontjáról elhíresült Milan Chovanec belügyminiszter vette át. Tamás Gáspár Miklós fogalomkészletét használva, a Magyar Szocialista Párt után (MSZP), a cseh szociáldemokrata párton belül is megtörtént az etnicista hatalomátvétel, amely illeszkedik a visegrádi országokban megfigyelhető általános trendhez.

De mi köze Botkának Csehországhoz?

A lényeget illetően tehát az Orbánt gyűlölő „hivatalos” (parlamenti vagy parlamentbe törekvő) ellenzék megadta magát Orbán Viktornak. Ezen semmilyen rikácsoló tolvajozás és diktátorozás nem segít. A jövőre esedékes országgyűlési választásokon a migránskerítést pártoló pártok fognak versengeni egymással.” – írja TGM a Kettős Mérce blogon, és hozzáteszi: “Botka orbánizálni (orbánosítani) kívánja az Európai Unió közös határvédelmét”, (…) de “Botka evvel nem áll egyedül“, írja és igaza van, ugyanez történt most Csehországban is a cseh szocdemeknél is.

Csehországban a szocdemek etnicista fordulatának a cseh “baloldalon” a ČSSD nemzeti szocialistái és befolyásos héttérembereik, a Cseh Kommunista Párt („K“SČM), Miloš Zeman elnök és udartartása, valamint a cseh jobboldalon a Polgári Demokraták (ODS) EU-ellenes szárnya és az ANO tapsol felállva. Ezek a politikai erők, amelyek leginkább a francia Nemzeti Fronthoz, a német AfD-hez vagy a Fideszhez hasonlítanak, versengenek ősszel a cseh választásokon, miközben mindegyik előhívta a legrosszabb cseh történelmi hagyományt, amelynek gyökere Edvard Beneš germanofób, nemzeti-szocialista nézeteiben gyökerezik. Júniusban az ország második legnépszerűbb pártja, az ANO után, a cseh “kommunisták”.

A muszlim menekültek nem új jelenség Lengyelországban

Van egy ország a visegrádiak közül, amelyik már több, mint két évtizede közvetlen tapasztalatokat szerzett muszlim menekültekkel is. De a lengyelországi csecsen, és újabban tádzsik migrációról ma nem hallani, mert akkor megkérdezhetik: ha korábban nem volt gond, akkor most miért az?

Teljesen megváltozna Lengyelország kultúrája és radikálisan csökkene az ország biztonsági szintje is“, nyilatkozta Jaroslav Kaczyński lengyel elnök, miért nem akarnak befogadni menekülteket a legnagyobb V4 országban. Nem volt ez mindig így. A lengyelek, a hagyományosnak mondható orosz-, és Putyin-ellenességük miatt, szimpatizáltak a csecsen függetlenségi háborúkkal. Ennek egyik eredmény az volt, hogy az elmúlt két évtizedben összesen 90 ezer csecsen menekültet fogadtak be. Ezzel az élménnyel és tapasztalattal érvelt 2015-ben Ewa Kopacz miniszterelnök is, amikor a nemzeti-liberális Polgári Platform által vezetett kormány megszavazta 7000 Görögországban és Olaszországban rekedt szíriai menekült befogadását.

“Lengyelország az elmúlt két évtizedben több ezer csecsen muszlimot fogadott be és soha nem történt terrortámadás az országban”, érvelt Kopacz a Sejmben.

Igaz, hogy a menekült-státust nem szórta két kézzel a lengyel állam a csecsen nemzetiségű orosz állampolgároknak sem, de a lengyel társadalom toleráns szemlélete a párizsi terrortámadások és a 2015-ös kormányváltás után megváltozott.Kaczyński a választási kampány idején, az ellenzéki PiS az akkori kormány korrupciós ügyei mellett, mind hangsúlyosabban beszélt a kampányban az ún. migránskérdésről. A PiS terrorveszélyre és a beilleszkedési problémákra hivatkozva ellenezte menekültek befogadását, a lengyel média valósággal rászabadította a 2015-ös magyarországi menekültválság képeit a lengyelekre.

Emlékezetes konteók ebből az időszakból: Orbán a magyarországi helyzet eszkalálásával Kaczinski pártjának segít választást nyerni, Ázsiában azt beszélik, a szerb-magyar határ már nem létezik, Magyarország oszlásban van és a Keleti pályaudvart a menekültek ostromolják. Ez és a Magyarországon kialakult jogi és hatásköri zűrzavar, illetve a dezinformációs propaganda váltotta ki az átlag lengyel félelmét, amely őket a Kaczinski párt felé terelte.

Ma már Varsó azt mondja, hogy a menekültek befogadásáról szóló megállapodást megszavazó PO-kormány “időzített bombát tett alájuk”, amit az új kormány csak “hatástalanított” azzal, hogy nemet mond a Eu kvóta-terveire. Mindeközben Duda lengyel elnök már egy menekült-ellenes népszavazás kiírását is belengette a 2019-es országgyűlési választásokkal egy időben, a Kaczyński párt támogatása folyamatosan növekszik (40 százalék), miközben az ellenzéki Polgári Platformé csökken (18 százalék). A térségben nem váratlanul, a cseh és a magyar Eu-barát politikai erők után, a lengyel ellenzék vezető ereje is kapitulált a szélsőjobbra tolódó közhangulatban:

Megtörtént az etnicista fordulat a lengyel ellenzékben is.

A népszerűtlen Kopaczot a PO élén Grzegorz Schetyna korábbi külügyminiszter váltotta. Az új pártelnök nem folytatta elődje menekült-barát politikáját, hanem a Kaczyński párthoz hasonlóan gondolkodó, a PO-ban mindig is létező konzervatív szárny segítségével hangnemet váltott. Az még csak a kezdet volt, amikor Schetyna szerint a PO azért vesztette el a választásokat a PiS-szel szemben, mert elfordult a mélyen vallásos emberektől. De legutóbb már ő is kijelentette: Lengyelország nem fogad be egyetlen menekülteket sem. Igaz, később azt hangsúlyozta, hogy a PO mindig ellenezte az “illegális migrációt”, de ő személy szerint nem ellenezné “néhány tucat ember befogadását, akik Lengyelországba akarnak jönni”.

Mit hozhat a jövő a visegrádi országoknak?

Budapest és Pozsony most a bíróság előtt Brüsszellel meccsel, de Prága és Varsó is hasonló jogi lépéseket tervez. A V4-ek jogi vitáját az Európai Unióval alapvetően meghatározhatja a kárpát-medencei országok keresetének elutasítása, de figyelembe vétele is.

– az Eu lendületben, ha a “kárpát-medencei ellenállás” elbukik, akkor a menekültügyi rendszer teljes reformja az Eu-ban könnyedén megvalósulhat többségi szavazással is, ahogy az történt 2015 szeptemberében a kvóták esetében.

– ebben az esetben – és ha a menekültválság okai a jövőben sem szűnnek meg – az ún. automatikus áthelyezés (relokáció) új dublini rendszerben az európai jogszabály fix részévé válhat.

– azok az országok, amelyek nem tartják tiszteletben a közös szabályokat, szankciókban részesülhetnek.

– ha a V4 országok – köztük Magyarország – az Eu belső magjához szeretnének a jövőben tartozni, akkor politikai döntést kell hozniuk és felül kell vizsgálniuk az európai szolidaritást elutasító álláspontjukat azon országokkal szemben, amelyekre túlzott terheket rak a menekültválság.

Ellenkező esetben ugyanis a helyzet úgy néz ki, mintha a visegrádi országok követnék az Eu-t elhagyó Nagy-Britannia tárgyalási stratégiáját: az Eu-val folytatott tárgyalások során csak az előnyös részekre tartanak igényt.

Írta: Bőtös Botond

 

tetszett_a_cikk3

 

 • zoltan wolfart

  És még ti mertek bárkit propaganda oldalnak hivni?!

  • hammurabbi

   Valóban sok buta ember él, ezért van az, hogy a hozzád hasonlókat, őszintén
   szánom. Hogy maradsz életben, ha a Fidesz elbukik? Keresel újabb segget?

   • zoltan wolfart

    Nem kovetem a peldad, en megvagyok nyalt segg nelkul is.
    Kulfoldon elek/ 2005-tol /, tudod a fleto fele’ el lehet menni’ generacio.
    Pont leszarom , hogy egy magadfajta parazita butanak tart, vagy nem. A fidesz meg az egyetlen politikai ero, aki nem akar magyarisztant.
    Te elenben a baloldali szart nyomod , barmifele sajat gondolat nelkul.
    Koma akkor most felvilagositalak, ezert kar volt iskolaba jarnod! Amit te nyomsz azt egy diktafon vagy fenymasolo is tudja.

 • Zia Intar

  Az például hiányzik a felsoroltakból, hogy az áthelyezés nem egyszeri ezeregynéhány fő hanem háromhavonta újabb és újabb felajánlásokat kell tenni. Tehát a határ a csillagos ég. És bizony így már egészen más a muzulmán leányzó fekvése!

  • zsíroskenyér

   Én a cikket úgy értelmeztem, hogy először a 160 ezret kéne szétosztani. Amúgy írja: “ha a menekültválság okai a jövőben sem szűnnek meg – az ún. automatikus áthelyezés (relokáció) új dublini rendszerben az európai jogszabály fix részévé válhat.”

   • Zia Intar

    Ezt a háromhavonta KÖTELEZŐEN “felajánlandó” kvótát a menekültügyi biztos – nem mellékesen görög – jelentette be többedszer, utoljára a napokban.

    • zsíroskenyér

     Logikus intézkedés lenne. Ha lesznek újabb menekültek, azokat is szét kell osztani, érkezési sorrendben.

     • Tóth Árpád

      Te egy hülye provakatőr vagy!

     • zsíroskenyér

      Elfogynak az érvek, jön a személyeskedés?

     • Zia Intar

      Most őszintén, erre a dumára mit vársz?

     • zsíroskenyér

      Naív vagyok, ha azt gondoltam, érvelni fogsz a véleményed mellett és nem minősítgetni?

     • Zia Intar

      Azt gondolom, hogy ezt Tóth Árpádnak kellett volna címezned.

     • Kovács Gábor Géb

      Te még eddig semmiféle épkézláb érvet nem mondtál csak az ólibsi propagandát szajkóztad, így semmiféle jogod nincs érveket követelni. (pedig kaptál elég érvet a betolakodók betelepítése ellen)

     • zsíroskenyér

      Feljebb úgy láttam, még értelmezni sem sikerült, amit írtam, úgyhogy több szerénységet, Gáborka.

     • zsíroskenyér

      Elfogynak az érvek, jön a személyeskedés??

     • Zia Intar

      A húgodhoz! 😀

     • Kovács Gábor Géb

      Veheted magadhoz őket, oda a lakásodba, a gyerekeid mellé……..hátha…..

     • zsíroskenyér

      Miért kéne magamhoz vennem? Az államnak erre megvannak a megfelelő intézményei és erre vannak a civil szervezetek is. Vagy te a hajléktalanokat például a lakásodban eteted?

     • Kovács Gábor Géb

      sok százezer betolakodót? Hogyan, ki, miből tartson el? Milyen civil szervezetekről beszélsz?

 • Szalóczi Béla

  A gyarmattartó nyugat nyaljon csak a gyarmataikról érkező rabszolgák fiainak..Nekünk vannak migránsaink.Okosak is meg hülyék is..sajnos az utóbbiak csak népszaporulati rátát módosítják ..felfelé,..

  • zsíroskenyér

   Mindannyian az Európai Unió tagjai vagyunk, ha a pénzt elfogadjunk más közös döntésből sem maradhatunk ki. Ráadásul sok magyar megy Nyugatra és nem Keletre, ezért Magyarországra is kell az utánpótlás-munkaerő.

   • Tóth Árpád

    TE hol is termelnek nálunk vadkendert? Mert máshoz nem értenek…

    • zsíroskenyér

     Igen, ez így működik, adunk valamit, akkor kapunk is. De olyan nincs, hogy csak kapunk, tudsz követni?

     • Kovács Gábor Géb

      Tudsz követni kis gyerek? Adunk valamit akkor azért kapunk is valamit. A betolakodók lennének a fizetség az ellopott piacainkért, gyárainkért? Te talán a holdon élsz vagy csak szimplán nem látsz ki a libsi ködből ami a fejedet körülveszi?

     • zsíroskenyér

      Próbáld meg értelmezni is, amit írok, ne csak a betűket összeolvasni, mert akkor csak bohócot csinálsz magadból. A gyengébek kedvéért: piacot adunk, támogatásokat kapunk. 1:1 A menekültek két országban vannak feltorlódva, onnan kell szétosztani őket, mert így fair.

     • Kovács Gábor Géb

      Te is próbáld meg értelmezni amit én mondok, mert látom megpróbálsz elbeszélni mellettem. A gyengébbek kedvéért piacot adunk és adtunk, alamizsnát és aprópénzt kaptunk. Még egy két évig kapunk némi üveggyöngyöt de utána már azt sem, akkor mi lesz? Ezt még a libsik sem tudják, de azért kellene ide még néhány százezer ingyenélő, integrálhatatlan élősködő a többség kárára. Még egyszer mondom, nem kell őket szétosztani, mert nem menekültek és “fair-ségnek” ehhez semmi köze. Vissza kell küldeni őket oda ahonnan jöttek. Ellenben úgy fair ha megkérdem, hogy te
      mit kezdenél a sok százezres,sok milliós tömeggel amelyiknek csak töredéke alkalmas az európai munkaerő piacra? Mesélj, ki tartsa el őket és hogyan, miből?

     • hammurabbi

      A kuruttyos hülyeségeidnek ismétlése még nem teszi igazzá vagy értelmessé, amit mond.

      Most is zagyva és értelmetlen szöveget nyomsz, a tényektől és a valóságtól távolit.
      Milyen piacaink? Mi egy tízmilliós ( inkább 9.8-9.9 milliós 9 kis ország
      vagyunk, amely addig volt érdekes, amíg a nagyobbak, elsősorban
      Lengyelország meg nem nyílt.

      Piacaink? Világméretekben semmik vagyunk.
      Öcsém, téged szivat a valóság ezerrel. De legalább mi jól szórakozunk rajtad.

     • Kovács Gábor Géb

      Gondoltam hogy itt már megáll a tudományod és csak a már ismert libsi baromságok szajkózása megy. Semmi gond, már ismerős a szitu, amikor konkrét kérdésekre kellene válaszolni, akkor már csak az mellébeszélés marad. Csodálkoztok hogy minden épelméjű ember hülyének tart titeket?

     • zsíroskenyér

      Annak az “aprópénznek” köszönheted, hogy nem dőlt be Magyarország gazdasága. Igen, sajnos még két évig kapunk, nagy kár, hogy Brüsszel nem zárta el hamarabb a pénzcsapokat, mert ezzel is csak az Orbán mafffiaállamát tartja életben. Csak magunknak köszönhetjük, hogy nem fogunk pénzt kapni. Meg az olyan hülyéknek, mint te, akik megszavazták a brexitet, mert ugye Anglia is kiesik a nettó befizető országok csoportjából, így eleve kevesebb pénzt fognak tudni nekünk leosztani.

      Megint összemosod a menekülteket a gazdasági migránsokkal. A menekülteket emberiességből kell tudni ellátnunk. Ha a te segged alól kilövik a házad, akkor te is kapsz segélyt, segítséget. Most ezt nekünk kell adni, mert az Eu így működik. A gazdasági migránsokra pedig azért van szükségünk, mert 50 év múlva 7 millióan leszünk az országban, ami azt jelenti, hogy összeomlik a nemzetgazdaság, szükségünk van munkáskézre. Orbán is elismerte ezt, milliókat akart betelepíteni ő is. Az, hogy most hazudik és téged hülyének néz, az legyen a te bajod.

      Magyarországnak 1200 embert kell eltartania, mert ennyit írtak elő az országmérete és gazdasági teljesítménye tükrében. Nincs szó százezres vagy milliós betelepítésekről. Németországba érkeznek ennyien, ők elbírják.

     • hammurabbi

      Elég szelektív a bértroll emlékezeted ….höhööö..Ne beszélj magadban
      hülyeségeket mert aztán nem emléxel ki mondta..heee… .már nem egyszer
      írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és meghatalmazott közhülyéjének volt
      egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
      Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez
      lenne,akkor lehülyéztük Kósát…,de látva téged az a Kósa nemis annyira
      hülye..

      Mit adtak nekünk az európaiak?

      2017, Február 28 – 12:16

      Interjút adott Günter Öttinger német uniós biztos, amit a portfolio a
      szenzációhajhász “Óriási ütőkártyát kapott az Orbán-kormány az EU
      elleni támadásokhoz” címen hozott le:

      http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/oriasi_utokart

      Azt mondja a jóember, hogy:

      “Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad,
      visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy
      megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat
      vesznek.” Ez eddig akár még igaz is lehet.

      “Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország,
      érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban.” Ezen azért
      igencsak lehet vitatkozni.

      “Gazdasági perspektívából nézve Németország nem nettó befizető, hanem nettó haszonélvező” Na ez viszont tiszta hülyeség.

      Tegyük fel, hogy az összes támogatást, ami a KEU országokba áramlik,
      arra költünk, hogy abból német gépeket, járműveket, stb. vásároljunk.
      Gondoljuk végig mi történik: a németek beszednek 100 eurót adó
      formájában a lakosságuktól. Ezt a 100 eurót nekünk (vagy éppen a
      lengyeleknek) adják. Mi ebből a 100 euróból német gépeket veszünk, tehát
      visszaadjuk nekik a 100 eurót. Mi a történet eredménye? A németek
      ideadtak 100 eurót, amit aztán visszakaptak, tehát “nullában” vannak.
      Nálunk viszont ingyen itt maradt a sok gép, jármű, mittudomén. Tehát a
      történetnek ugyanaz a vége: kaptunk ingyen egy csomó mindent. Ennek a
      felfogásához sok ész nem kell. Ráadásul eleve lehetetlen elkölteni az
      összes pénzt úgy, hogy abban hazai (magyar/lengyel, egyéb) munkaerő ne
      vegyen részt, pl. ha infrastruktúrát építünk. Nem is beszélve a
      közvetlen támogatásokról, amelyek egy az egyben itt maradnak.

      Szóval valójában a helyzet így néz ki:

      A németek(európaiak) beszednek adóban 100 eurót, amit nekünk adnak.
      Ebből ellopunk 20-at, az megy offshore-ba. 20-at kiosztanak közvetlen
      támogatásként, abból vesz a lakosság magyar államkötvényt, ingatlant,
      befektetési alapot. 30-ért foglalkoztatunk magyar vállalkozókat, akiknek
      a nyeresége mondjuk 10, a munkabérek kitesznek 10-et, az adók 10-et,
      ami a magyar államhoz folyik be. És 30-ért veszünk német(európai)
      gépeket, amiből 10 adóként visszafolyik a német költségvetésbe, 10 megy a
      vállalkozó profitjába, 10 meg munkabérként kifizetésre kerül
      Németországban. Tehát a német költségvetés elkölt 100-at, visszakap
      10-et, és 20-ból támogatják a saját iparukat, nettóban legjobb esetben
      is 70 mínuszban vannak. Magyarországon lesz egy csomó új gép, amivel
      később termelni fogunk, nőnek az állami adók, nőnek a bérek, a
      vállalkozói profitok, és még a alkotmányos költségekre is jut egy csomó.

      Szóval a sztorinak a vége az, hogy pont ott tartunk mint eddig: A
      Marshall-segély óta ilyen pénzosztás nem volt Európában, Magyarország
      történelmében meg ekkora külső, viszonzatlan tőkebeáramlásra még soha
      nem került sor, és az EU-s pénzek tartják életben lassan 10 éve a
      gazdaságot, azok nélkül mind a gazdasági növekedés, mind a
      megtakarítások, mind az államadósság teljesen más pályán lenne. Ez tehát
      nem egy óriási ütőkártya, hanem egy marhaság.”

     • Kovács Gábor Géb

      Kósának tényleg igaza van, az olyan hülyéket mint te tényleg ki kellene zárni mindenféle felületről, mert csak a liberális ostobaságok mantrázására képesek. Tehát a németek 2000 milliárd eurós kereskedelmi többlete csak úgy magától lett a periféria országok kárára, igaz? A görög visszafizethetetlen államadósság finanszírozása uniós forrásokból,, sem a német (holland, francia stb) bankok megmentését szolgálja, hanem a görög nép jólétét, igaz? No és a Kínába irányuló német gépipari export, óhh bocsi, elírtam, UNIÓS export, bevételei is az uniót gazdagítják nem a német ipart igaz? No és a német gépipar bevételeiért cserébe letaroltuk, átengedtük Kínának a teljes dél európai könnyűipart. Te olyan buta vagy hogy párját ritkítod. Az unió nem jótékonysági intézmény hanem a multinacionális nagytőke német projektje, aminek az alaptézise úgy szól, hogy “adj el sokat és vásárolj keveset, olcsón”. Az unió bővítése semmi más célt nem szolgált csak azt hogy piacot és extra profitot biztosítson a nyugat európai nagytőkének. Felejtsd el ezt az ennyit adok annyit meg visszakapok de amannyi megmarad című ostobaságot és húzd ki a fejed a libsi ködből. A gyarmati státusz minél további fenntartása a cél nem pedig a magyar vagy a román, lengyel stb nép jóléte. Na ez a baj a fajoddal, mindenféle ócska rózsaszínű dumát megkajáltok miközben pont a lényeget nem látjátok.

 • Anna Kisfaludiné Baán

  mert a genya Juncker össze akarja ugrasztani a V!-eket.

 • Péter István

  Jobb későn, mint soha, de most már mindenkinek tisztába kell jönni azzal, hogy az iszlamista vallás és életforma antagonisztikus ellentmondásban van minden más vallással és kultúrával, amit ők a más népek teljes leigázásával és kiirtásával szándékoznak fel- és megoldani. Minden tisztességes iszlamista muszlimnak szent kötelessége, hogy annyi hitetlent öljön meg, amennyit csak tud. A terrorizmusnak mondott cselekmények csak harci formák, a lényeg a hatalom átvétele és a fehér világ szétverése.
  Ugyanakkor, az EU vezérkara a világhatalmi spekuláns háttér hatalomnak is
  elkötelezett és támogatja az egységes világuralom létrehozását, aminek viszont az egyik előfeltétele az európai nemzetállamok felszámolása, s ezt a feladatot döntő mértékben az iszlamista muszlimokra osztották ki. Az invázió és a fehér népesség elleni háború már is javában folyik, de az itteni népek nem védekezhetnek és nem lőhetnek vissza.

  • zsíroskenyér

   Nem az iszlámmal van a baj, hanem a radikális iszlámmal. A kereszténységgel sincs semmi bajom, csak a radikális kreszténység nevében robbantgatnak.

   • Tóth Árpád

    Tudod olyan hogy radikális iszlám nincs. Mert az iszlám maga a radikalizmus. Olvasd el a korant. Kőkorszaki radikális…
    “radikális kreszténység nevében robbantgatnak.”
    Hol is?

    • hammurabbi

     Régi bölcsesség :mielőtt valaki írásra vetemedik,annak előbb olvasni kell megtanulnia :)

     Az iszlám és iszlamizmus különbségei: a radikalizmus története.
     Írta Parák András –

     2017-06-08

     http://mindset.co.hu/az-iszlam-es-iszlamizmus-kulonbsegei-a-radikalizmus-tortenete/

     Az iszlám terrorizmus vallási gyökerei
     http://cikkek.soti.ca/religious-sources-of-islamic-terrorism.html

     Csaxólok a link azért van mert abban van az információ,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben honoló sötétség :)

     • Kovács Gábor Géb

      Köszönjük a hülyeséget, de nem kérünk belőle. Az iszlám a Koránt tekinti egyedül követendőnek nem pedig holmi keresztény vallási vezető hadoválásait.

     • hammurabbi

      Aha értem hehee szóval a teféle “ÍKÚ”vitéz mihígmélymagyar takonynáciknak a betűk ,szavak amik a mondatokat alkotnak és így együtt adnak az írásnak értelmet ősellenség hehee…..

     • Kovács Gábor Géb

      Szoktad érteni amit leírsz, vagy csak ütögeted a billentyűket két joint elszívása között?

     • hammurabbi

      Betűk kapise ?….a,b,c nem mennek?..Tesztoszteron
      túltengés ellen kiváló az aktív sport, trilvialitás ellen a művelődés,
      tanulás, széleslátókör megszerzése.Hajts rá, még fiatal vagy, bőven
      kinőheted a demagóg manipulálhatóságot. Ha ügyesen élsz a
      lehetőségekkel, 10 éven belül már te moshatod más agyát és nem mások
      fogják a tiédet,

     • Kovács Gábor Géb

      Semmi baj majd talán a következő életedben talán jut neked némi ész is….

    • zsíroskenyér

     Ugyanezzel a lendülettel olvasd el a bibliát, és minden keresztényt szélsőségesnek fogsz látni. Különbséget kell tenni radikális iszlám és normális iszlám között, mert akik robbantgatnak, azok szélsőségesek, azaz ISIS vállalja magára, ezt a szervezetet az iszlám hívei sem vállalják fel, elítélik.

     • Kovács Gábor Géb

      Te kretén, csak egyféle iszlám létezik. Olyan hogy radikális iszlám, nincs. Akiket te radikálisnak gondolsz, azok önmagukat csak az iszlám igaz követőinek nevezik. Ilyenekből meg mindaddig lesz bőven amíg az iszlám vallás a jelen formájában létezik.

     • zsíroskenyér

      Radikális iszlámnak azt nevezem, akik az ISIS nevében robbantanak, ők a terroristák. A te logikád alapján az IRA szélsőséges katolikusai alapján kellene megítélnem a katolikusokat, és az nagy hiba lenne.

     • Kovács Gábor Géb

      Nagy különbség, hogy az IRA nem vallási alapon követte el a támadásait, hanem nemzetiségi alapon.

     • hammurabbi

      “Aki tud, és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud, és tudja, hogy nem … Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!”…heheee…

      2. etnikai, faji, vallási terrorizmus – célja: egy nemzeti
      kisebbség vagy népcsoport politikai és területi függetlenségének
      elérése, pl.: Ír Köztársasági Hadsereg (IRA)

      http://ujbtk.hu/dr-kancsal-kitti-terrorizmus-egykor-es-ma-avagy-a-buntetojog-eszkozei-a-terrorizmus-elleni-harcban/

     • Kovács Gábor Géb

      Szimpla hülyeség. Az írek mai napig többségben vannak az ír szigeten. A katalánok többségben vannak Katalóniában, de te szopjad csak tovább a libsi demagógiát.

  • hammurabbi

   A copyhülye önmagát lájkoló Péter Pistike :)

   “Újabb terrortámadásra számítanak a britek – 888.hu

   https://888.hu/article-ujabb-tamadasra-szamitanak-a-britek2017. máj. 24. – ű
   Péter István • egy hónapja

   Jobb későn, mint soha, de most már mindenkinek tisztába kell jönni azzal,
   hogy az iszlamista vallás és életforma antagonisztikus ellentmondásban
   van minden más vallással és kultúrával, amit ők a más népek teljes
   leigázásával és kiirtásával szándékoznak
   fel- és megoldani. Minden
   tisztességes iszlamista muszlimnak szent kötelessége, hogy annyi
   hitetlent öljön meg, amennyit csak tud. A terrorizmusnak mondott
   cselekmények csak harci formák, a lényeg a hatalom átvétele és a fehér
   világ szétverése. Ugyanakkor, az EU vezérkara a világhatalmi spekuláns
   háttér hatalomnak is elkötelezett és támogatja az egységes világuralom
   létrehozását, aminek viszont az egyik előfeltétele az európai
   nemzetállamok felszámolása, s ezt a feladatot döntő mértékben az
   iszlamista muszlimokra osztották ki. Az invázió és a fehér népesség
   elleni háború már is javában folyik. A no go zónákban rekedt fehér
   emberek már is megtapasztalhatják, hogy
   valójában milyen is az iszlamista elnyomás.2
   Iván Strasznov Péter István • egy hónapja

   Idióta konteós 😁

 • Mariann Trombitás

  A qrva életbe! Olaszok ezrével halásszák ki őket – a mi kontónkra? Ne má!! Ki kérte, hogy milliókat eresszenek rá Európára?? Viseljék maguk a következményeit. Micsoda pofátlanság nemzetállamokat az erőszakos migrációs politikájukkal tönkre tenni? Vakok és hülyék gyülekezet az UNIO-s vízfej?

  • zsíroskenyér

   Talán mert Magyarország is az EU tagja? Nem csak együtt nevetünk, de együtt is sírunk, ha nem tetszik, lehet kilépni.

   • Kovács Gábor Géb

    Akkor ne habozz, minél hamarabb költözz Olaszországba. Ott talán még találsz kellő számú idiótát aki megeszi a hülyeségeidet. Magyarországot felejtsd el, hidd el, senkinek nem fogsz hiányozni, még a levegő is tisztább lesz a távozásod után.

    • zsíroskenyér

     Mindig lenyűgöztek azok a honfitársaim, aki véleményem miatt ki akarnak költöztetni hazámból. Gázkamrát nem akarsz nekem építeni? Lehet, gyorsabban eltűnnék. Az EU arról szól, hogy közös felelősséget vállalunk mindenért, így a menekültválságban is osztoznunk kell, azokkal, akik már nem bírják elszállásolni őket.

     • Kovács Gábor Géb

      Minek neked gázkamra, talán már kötélre sem telik? Egy ló.aszt szól az EU közös felelősségvállalásról. Az eu a kizsákmányolásról és a gyarmati rendszer fenntartásáról szól, a multinacionális nagytőke érdekeinek megfelelően.

     • zsíroskenyér

      Érdemes lenne a témának utánaolvasnod és megismerkedned a számokkal, milyen nettó támogatásokat kapott Magyarország. Pubi: ami ma nálunk fejlődik, az EU-s pénzből van. Nem véletlenül nem lép ki Orbán sem az EU-ból. Az más kérdés, hogy a nagy részét lenyúlja maffiacsaládjának, így a magyarok valójában nem érzékelik reálisan micsoda összegeket tolt bele az országba Brüsszel. De te, hasznos hülye, inkább felülsz az uszításnak és nem gondolkozol, hagyod magad becsapni. Belőled van még 2 millió, ezért tart itt ez az ország.

 • Mészáros Jenő

  Talán vállalhatnánk, hogy a korábbi gyarmatainkról érkezőket befogadjuk…

 • Tóth Árpád

  Ez az egész cikk egy baromság.
  Indoklás:
  1. Menekültek márpedig nincsenek Európában (kivéve akik közvetelnül jöttek mondjuk Szíriából!, igencsak piti szám): Lásd genfi egyezmény a menekült definíciójáról, jogairól, kötelezettségeiről. Illegális bevándorlókkal meg nem kéne foglalkozni, hanem kirúgni őket csónakostul pl. mint az aussik.
  2. A muszlimok integrációja az európai kultúrába elképzelhetetlen és kivitelezhetetlen. Az iszlám szöges ellentétben áll mindenennel, ami itt van, pl. nem ismeri el az emberek által alkotott törvényeket, mert a vallási hatalom mindenek felett áll (lásd Irán) Csak akkor lehetne sikeresaz egyén integrációja, ha az egyén elhagyja az iszlámot, amit pedig az mint legnagyobb bűnt, halállal büntet. QED
  Ja! És tegyük hozzá a szándék hiányát is:(remekül példázza a muszlim nők nem muszlimmal kötött házasságának száma)
  3. Ha tetszik ha nem, Kelet-Európának soha nem fog megegyezni a véleménye a nyugattal, mert nekünk igencsak súlyos történelmi tapasztalataink vannak a muszlimokkal kapcsolatban. És azok fölöttébb negatívak. A nyugat évszázadokon keresztül profitált abból hogy a kelet volt a kereszténység ütközőzónája, így nekik ezek nincsenek meg.
  4. Miért pont Európának kellene ezeket befogadnia, mikor a világon 1500 millió muszlim van , sok igencsak kőgazdag államban?
  Szóval ha a nyugati elit most éppen öngyilkos akcióba kezd, miért kellene nekünk is velük buknunk?
  Sztem egy ésszerű javaslat: A következő európai választások során szavazzunk arról is, akarunk-e muszlimokat (menekült, migráns, bevándorló). Ott aztán lehetne látni az ejrópai polgárok igazi akaratát. Ja és nem kerülne extra lébe sem! Ha pedig az elutasítás nyerne (komoly pénzem van rá!), akkor az elit elhúzhatna a hülyeségével a sunyiba.

  • hammurabbi

   Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam :)
   Jaj,ne már, szerencsétlen közröhejes ember. Milyen sötétségben élsz, ez olyan, mint
   az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele ,ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre :) mindig széles mosollyal nyugtázom ,hogy éppen azok ellenzik a menekültek befogadását akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást :) :) :)
   Az EU milliárdokkal tömi ki ezt a tolvaj bandát,hogy a nemzetközi,és hazai
   emberi jog szerint tisztességes menekültügyi eljárásokat folytasson le,aminek
   eredményeképp megszabják melyik ország fogadja be,vagy és AKÁR amennyiben úgy döntenek érdemtelenek a befogadásra,jogszerűen dönthetnek úgyis,hogy VISSZA IS KÜLDHETIK A SAJÁT HAZÁJÁBA !
   Ha átengedik őket aztán szétterelik őket különböző regisztrációs
   helyekre,orvosi felmérésekre, stb. akkor nem is lett volna balhé.
   Téged teljesen megfertőzött a kormánypropaganda, a baloldal már ötvenszer megmondta: nem ellenőrzés nélküli bevándorlás és nem is letelepedési kötvény kell, hanem tisztességes menekültügyi eljárások, nemzetbiztonsági vizsgálattal,az hogy migráns-e, akkor derülne ki, ha megvizsgálnák rendesen, méltányosan a kérelmét. akik ide jöttek, azok
   menekültek, és csak a kérelmük kivizsgálása után derült volna ki, hogy “csupán” egy jobb élet reményében jöttek vagy háború elől menekültek, de keresztényi szempontból, az is pont ugyanolyan menekült, aki az éhhalál elől jön, “csupán” a jobb élet reményében. a kormány ráadásul azért sem tartja menekülteknek ezeket az embereket, mert szerintük csak az első
   országig tart a menekült státus, utána már minden más háborúmentes ország biztonságos, így akik szerbiából jönnek már migránsok. igaz, hogy a világon senki nem így értelmezi a menekült-státust, és szerbiát senki sem tartja biztonságos országnak.
   De mindez mellékes is, mert kifejezetten a keresztényi magatartást kéri számon a kormányon (emberséges bánásmód, retorika, stb).
   Vagy küldjünk vissza mindenki? :)
   Mondjuk 896-tól vagy már korábbról? Mi legyen az indiai származású
   bankigazgatóval Párizsban? Vagy a muszlim tanárnővel, aki a Canterbury-i
   Saint John’s-ban tanít? Meg az orosz maffiózóval és a kínai kémmel,akik a letelepedési kötvénnyel jöttek be? ez utóbbiak mennyivel Európa-kompatibilisebbek? Köszi:

   1989. évi 15. törvényerejű rendelet a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az
   1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv kihirdetéséről1

   (A Magyar Népköztársaság csatlakozási okiratának letétbe helyezése az
   Egyesült Nemzetek Főtitkáránál az 1989. évi március hó 14. napján
   megtörtént. Az egyezmény a Magyar Népköztársaság tekintetében az 1989.
   évi június hó 12. napján, a jegyzőkönyv az 1989. évi március hó 14.
   napján hatályba lépett.)

   http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900015.TVR

   • Kovács Gábor Géb

    Bakker, te sokkal hülyébb vagy mint gondoltam. Jól látható, hogy az ólibsi propaganda végletesen megfertőzte azt a mákszemnyi agyadat. Menthetetlen vagy. Neked is mondom, menekült az akit üldöz valaki. Az unió határainál vagy az unióban ilyen nincs, tehát gazdasági betolakodó akiknek döntő része csak a szociális rendszerre akar rátelepedni, mivel a munkaerő piacon semmiféle munkára nem alkalmas. A keresztényi szempontok meg pont a te fajod szájából tűnik orbitális hazugságnak, mivel az a gazdasági realitásoktól fényévekre van.

    • hammurabbi

     Gondolom,hogy rádtör a kisebbségi érzés, ha a libsiket meglátod egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit tartalmaz a
     liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi!Mindenki
     libsibolsikomcsi, aki nem a jelenlegi kormánnyal ért egyet. Pedig csak gondolkodik.A legújabb kutatások szerint Földünkön már két emberfaj létezik. Az egyik a Homo Sapiens, ez mára kihalófélben van. A másik a Homo Birkaens, ezek egyedeit arról lehet megismerni, hogy bevesznek minden maszlagot. Sajnos, ezek vannak többen, és szaporodnak is rendesen. Legalább is kicsiny hazánkban…
     Nincs szellemi vakság elleni gyógyszerem.
     Talán nem lenne baj, ha tudnál értelmesen gondolkodni.

     Ide Rejtő Jenő kell:.
     A tábornok elhúzta ujjait a homloka előtt, hogy népiesen jelezzen egy szomorú elmegyógyászati diagnózist. hehee…

     • Kovács Gábor Géb

      Tudod, ha egy libsit (nem lipsit) meglátok, akkor nem a kisebbségi érzés tör rám, hanem a hányinger. Nem jól definiálod a liberális fajt. Ez a faj vagy inkább fertőzés, arról ismerszik, hogy olyan ostoba, hogy folyamatosan hisz abban, hogy a fizika törvényeit felül tudja írni. Vakon hiszi ez a fertőző faj, hogy zsebükben a bölcsek köve és hogy csak ők azok akik meg fogják váltani a világot. Szerintem nem Rejtő Jenő kell ide, hanem Einstein, “a világegyetem és az emberi hülyeség végtelen, de az előbbiben nem vagyok biztos”

     • hammurabbi

      Hááát derága “ÍKÚ”vitéz takonynáci baro….hehee…kizárólag a segítségnyújtás vezérel ,de hát nekem is pénzbe kerültek az
      intelligencia-tabletták adományozása , amelyeknek csomagjáért száz eurót kérek. A tablettákból napi egy, különösen teféle hülyegyerekeknél, napi két szemet
      ajánlott, étkezés előtt.

     • hammurabbi

      https://www.facebook.com/gaborgeb.kovacs

      Szegénykém!Szörnyű lehet egy életen át ilyen személyiséggel önmagadnak
      együttélni!Sokat bánthattak gyermekkorodban,hogy ennyire nem nézed magad
      semminek!Nem tiszteled a saját Emberségedet sem!Csak sajnálni
      tudlak!Így lealázni magad néhány sorban,ez nem semmi!

     • Kovács Gábor Géb

      Szerintem meg az a szörnyű amikor te hétről hétre vadászod az Aldiban az akciós csirkefarhátat, miközben szentül hiszed hogy zsebedben a bölcsek köve

  • zsíroskenyér

   1. Saját magadat csapod be, ha beveszed ezt a süketelést.
   2. A muszlimok semmivel sem kevésbé integrálhatatlanok, mint a keresztények és a zsidók, csak a radikálisokat kell kiszűrni.
   3. Ettél már Pesten kebabot?
   4. A legtöbb menekült a háborús országok szomszédságaiban van, az EU hozzájuk képest minimális számú menekültet fogad be.

   • Kovács Gábor Géb

    Szerintem te már rég becsaptad magad amikor a cikkben és a liberális, ál baloldali sajtóban olvasható hazudozásokat bekajáltad. A muszlimok nem integrálhatóak, mivel ez még sehol sem sikerült eddig, és éppen a vallásuk miatt. Integrációnak a beilleszkedést nevezzük, nem pedig az elkülönülést. Nem csak Pesten ettem már kebabot, de mi a fene köze van ennek a muzulmán betolakodók integrációjához? Az utolsó mondatod javításra szorul, mivel helyesen az úgy hangzik “menekült, csak a háborús országok szomszédságaiban van, mivel azon túl már nem menekült csak illegális, gazdasági betolakodó, hiszen senki nem üldözi”

    • zsíroskenyér

     Mit szólsz ahhoz a több millió muszlimhoz, akik békésen élnek Európában? Ők szerinted nem integrálódtak? A kebabosnak csak annyi köze van hozzá, hogy ő épp az integrációra példa, de látom, a tények megzavarnak. Utolsó mondatommal kapcsolatban pedig annyit mondanék, ha a háborús ország szomszédja már nem bírja ellátni a menekülteket, akkor azok továbbállnak. Líbiában milliós létszámban vannak szír menekültek elhelyezve. Törökországban 3 millió. Akkor most tényleg ez az ezer ember okozná Magyarországnak a legnagyobb problémát? 😀 Merjünk kicsik lenni? Mi vagy te, Kovács László?

     • Kovács Gábor Géb

      Azt mondom, hogy a több millió “békésen” élő muszlim csak átmeneti és egy párhuzamos társadalomban élnek fényévekre az integrációtól. Amint többségbe kerülnek, azonnal kiirtják a keresztényeket vagy a más vallásúakat, majd Európából is egy gazdasági és szellemi sivatagot csinálnak rövid idő alatt. Mi az hogy a környező országok nem bírnak több menekültet ellátni? Ez szimpla hülyeség, mivel sokkal többet el tudnának látni. Nyilván pénzügyi támogatást kell nekik adni, de ide csak azokat engedni akik hajlandóak integrálódni és megelégszenek a munkavállalási engedéllyel, ami ha lejár vagy megszűnik és nem hosszabbítható meg akkor visszatérnek a hazájukba. Nem az ezer ember okozná a problémát hanem azok akik utánuk jönnének. Hogy jön ide Kovács Laci bácsi ostoba dumája?

     • hammurabbi

      Blabla 888.mAgyaridők…heheee

     • Kovács Gábor Géb

      kár hogy nem tudod miről beszélsz…

     • zsíroskenyér

      Javaslom, hogy sűrűbben járj Nyugat-Európában, ahol arabok, ázsiaiak, fehérek keveredve élnek, a fehér többség mellett. De Budapesten is számtalan nem fehér embert találhatsz már, finom volt a mai kebab, amit ettél? Európai érték az, hogy megtanulunk egymás mellett élni, anélkül, hogy felrobbantanánk egymást.

      Tehát ha Líbiától kevesled a 1,5 millió, ha Törökországtól a 3 millió menekült eltartását, akkor vajon Magyarország tényleg nem tud 1200 embert elhelyezni? 😀 😀 Ennyire szarok vagyunk? Kovács laci bácsi úgy jön ide, hogy ugyanazt mondta, amit most te: merjünk kicsik lenni!

     • Kovács Gábor Géb

      Most erre megint mit mondjak? 11 éve élek nyugaton és napi rendszerességgel járok Anglia Franciaország, Belgium, Hollandia, Írország között. Azzal az iszlámmal amelyiknek legszentebb könyvében, a Koránban, egyértelmű felszólítás van a keresztények kiirtására, te soha a büdös életben nem fogsz békében együtt élni. Ne álmodozz.

     • zsíroskenyér

      :))))))))))))))))) Na, ha te nyugaton élsz, akkor én fidesz-szavazó vagyok.

     • Kovács Gábor Géb

      tényleg?

     • zsíroskenyér

      Nyugaton járni és ott élni nagy különbség – az eddig kommentjeid alapján te egy rasszista kelet-európai csöves vagy, semmi közöd a Nyugathoz, max kamionnal átmész rajta és rácsodálkozol, milyen jól élnek emberek.

     • Őszapó

      És mi van, pont a nyugati államokban tapasztalható marxista tétellel, miszerint a mennyiség átcsapása a minőségbe, esetünkben, hogy a nyugati államok még kezelni tudtak 2-5 %-nyi migránst, azonban 15-20 %-nyi integrálásával már komoly problémái vannak!? Magyarország is migráns befogadó, részben a jugoszláv háború, azután a román forradalom. most az ukrán-orosz háború elől menekülőké. Mellette meg vannak a legális úton, az országgal loyális idegenajkúak betelepülései is. Ők minőségileg mások, mint az Európára 2014-ben, 2015-ben tömegesen rázúdultaké, amelyből milliárdokat kaszáltak és kaszálnak az embercsempészek is. Ilyen áradat még soha nem volt, pedig csak 1945 óta, egy nap nem telt el háborúk forradalmak nélkül szűkebb-tágabb környezetünkben, akár a Közel-Keleten, akár a gyarmati sortól megszabadult Afrikában. További probléma, Magyarország és Szlovákia esetében a cigányság és annak integrálása.
      Ugyanakkor mi különbség van a hitleri idők zsidó bevagonírozásai és deportálásai és a nyugati migránsok kötelező kvóták alapján történő keletre való deportálásai között, valamint, ha azután megszökik, szabályos ember vadászattal igyekeznek föllelni a hollétét, hacsak egy csendes (mondjuk osztrák) falucskában agyon nem ütik és el nem földelik a szerencsétlen menekültet, mert úgy sem hiányzik senkinek?

     • zsíroskenyér

      Mivel támasztod alá azt az állításod, hogy 15-20 százaléknyi migránssal “komoly gondok vannak”? Hol van 15-20 százaléknyi migráns? Csak, hogy ne a levegőbe beszéljünk, érted.

      Te is szándékosan összekevered a menekülteket a gazdasági migránsokkal. 2015-ben háborús menekültek jelentek meg nagy számban a határon a törökországi, túlterhelt menekülttáborokból. Ezeket kellett volna ellátnunk, regisztálnunk. Nem sikerült. Németország segített.

      A cigányság nem faji, hanem szegénységi probléma, ma Magyarországon 4 millió ember él a létminimum alatt, őket kellene integrálni, bőrszíntől függetlenül.

      A hitleri idők zsidó deportálásainak halál lett a vége. A menekültek kvóták szerinti elosztásával pedig ezek az emberek új esélyt kaphatnak a nyugodt életre. Olyan körülményeket kell biztosítani nekik a menekülttáborokban, és az új helyükön, hogy ne legyen érdekük megszökni, ilyen egyszerű.

     • Őszapó

      Ismétlem, 15-20 százaléknyi migránssal, Franciaországban, Svédországban, Németországban, stb. ahol a lakosságból már minden negyedik-ötödik ember egy idegen kultúrájú migráns, “komoly gondok vannak”. Egy 20-50 ezres idegen kultúrájú tömeget még meg lehet figyelni a szélsőségesség szempontjából, de 1-1,5 vagy 3 milliót már nehezen. Nem hallottál még a nyugati NO GO belépésre nem ajánlott muzulmán zónákról, ahol az európai jogrendet a saria váltotta fel? Ez pl. a francia helyzet: http://euroislam.pl/app/uploads/2015/02/W-Roubaix-3.jpg A háborús menekültek a gazdasági menekültekkel vegyesen jönnek. Szerinted a háborús menekülteket kellett volna csak regisztrálni és a gazdaságiakat pedig visszafordítani? Vagy pedig a napi 8-10 ezer fő már meghaladta a magyar idegenrendészet erejét, különösen, miután esze ágában sem volt a napi 8-10 ezer főnek együttműködni a magyar hatóságokkal ujjlenyomat orvosi kivizsgálás és egyéb ügyekben! A cigányság nem faji, de nem is nemzetiségi és a legkevésbé sem szegénységi “probléma”. A 4 millió ember 2014 és 2017 között már “csak” 2,7 millió a legutóbbi adatok szerint. De ettől még semennyit nem integrálódtak a cigányok, amelyek integrálási módszereire tonnányi tapasztalat és szakanyag, és jelenleg is folyó program folyik az országban, akár, ha az egyház szerepét is nézzük ebben…
      A hitleri deportálásokhoz való formai hasonlóság, márpedig megvan: olyan helyet nem tudsz biztosítani a nyugatinál szegényebb és primitívebb Kelet-Európában egy migránsnak, hogy ne legyen érdekük megszökni, még ha a helyi őslakosoknál, az átlag magyarországi lakhatásnál luxusabb helyet is biztosítanál neki, mondjuk új Hilton szállókat saját mecsetekkel és minaretekkel, és a magyar lányokból válogatott háremekkel. Mondjuk futball stadionok helyett vannak akik ilyenek építésének örültek volna inkább, szerte az országban, Röszkétől Hegyeshalomig, de az a pénz már elúszott. Ilyen egyszerű…

    • hammurabbi

     Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak
     először olvasnia kéne megtanulnia.Ugye nem ismeri az általam nagyra
     becsült-Hofi Géza művész mondását a tájékozódási futásról?:”előbb
     tájékozódni ,s aztán futni”Ha tájékozódni ,olvasni ,tanulni kellett
     volna heheee…
     Hogyan is fogadja Németország a menekülteket? Így.
     A civil szféra
     itt nem kormányzati vegzálás tárgya, hanem csak úgy virulnak a különféle
     civil szervezetek. Az önkéntesség nem az emberekre kényszerített
     valami, hanem tényleg létezik itt a társadalmi igény, hogy ne húzódj be a
     csigaházadba, hanem segíts, ahol tudsz. Így most is, a menekültáradat
     Németországba érkezésekor is németek tömegei állnak be civil segítőnek.
     Sokan járnak el a menekültek szállásaira. Itt ők a menekültek számára a
     Pate és Patin, a pártfogó, keresztapa, keresztanya. Hol németül
     korrepetálják a felnőtteket, de segítenek az ügyes-bajos dolgaik
     intézésében is, vagy épp a gyerekeknek segítenek házi feladatot
     megoldani.Az andechsi kolostor
     apátja előadást tartott a menekülteknek a katolikus hitelvekről, a
     templom történetéről, és utána volt egy kis eszem-iszom. Az lesz a
     menekültintegráció eredménye: a kölcsönös elfogadás. Kemény kihívás ez az egész menekültügy hosszú távon. Tudom,
     hogy vannak beilleszkedni nem akarók. Bezárkózók.Tartok attól is, hogy
     bigott vallási szokásokat nem lehet integrálni. (Sokszor a férjek nem
     engedik asszonypajtást tanulni, vagy ha eleinte jár is a kurzusra, egy
     idő után mindenféle ürüggyel kiveszi a férj onnan.) De azt látom,
     Németország tényleg nemcsak be, de el is fogadja a hozzájuk érkezőket.
     Erősen ügyelve a kölcsönös tolerancia kialakítására. Láttam
     dokumentumfilmet, interjút egy antiszemitizmus elleni muszlim
     szerveződés vezetőjével. Eddig azt látom, hogy mindkét fél erősen
     dolgozik, hogy ez az új élethelyzet valahogy mindenkinek jól végződjön.
     Nem győzöm elmondani, hogy a közhangulat a pegida ellenére milliószor
     jobb, mint Magyarföldén és amit otthon a mindent uraló kormánymédia
     nyomat, az aljas hazug uszítás.
     Amikor kijöttem, bennem is volt
     szorongás, mert valahogy az én képzeletemet is megfertőzte az otthon
     nyomatott propaganda. Ahol egybefüggő aljas masszának mutatják be a
     menekülteket. Az első pillanat óta lehullott ez a hályog, és az e m b e r
     t látom már csak. (Életem egyik legjobb élménye az itt eltöltött lassan
     fél év.) És őket is erre tanítom, hogy nem a hitfelfogás, a bőrszín
     számít, hanem hogy Te, kedves barátom, jó ember vagy-e vagy nem. És az
     ilyen közfelfogás kialakítására a zombiképző Magyarföldén – ahol
     migránsmumusnak öltöznek be elmeroggyant szülők gyerekei farsangkor –
     esély sincs.

     A migráns iszlám közösségek integrációja Németországban

     http://www.nemzetesbiztonsag.hu/letoltes.php?letolt=58987. Csiki Tamás. A migráns iszlám közösségek integrációja Németországban.

 • Monarhista

  Szép cikk de túl van értékelve az Eu szankció. Nem lehet még biztosan tudni mennyit illetve milyen támogatást vonnának meg. Mindenesetre egy többsebességes Európa most kifejezetten kedvező lenne ugyanis az élesedett versenyhelyzet gyorsan változást hozta a lemaradó államokban. Mindeközben pedig a keménymagnak lesz ideje megküzdeni az esetlegesen újonnan felmerülő problémákkal.
  Amúgy igencsak visszás ez az osztogatás mert simán rátolhatnak sokkal több embert egy államra. Valójában első körben a külső határvédelmet kellene megszervezni ahelyett, hogy már most kettéosztja magát az Eu.

  • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

   Első körben a 160.000 ember szétosztását kell megoldani Olaszországból és Görögországból. A menekültek elosztása a Juncker-képlet alapján menne, ez alapján Magyarországnak 1294 embert kellene vállalni. Hogy később mennyien érkeznek, az függ az EU területére érkező menekültek számától is. De abban Brüsszelnek igaza van, hogy amíg vannak államok, amelyek túlterheltek, addig a többieknek segíteni kell tehermentesíteni.

   • Monarhista

    Nem. Mivel a probléma forrása a folyamatos beáramlásból ered. Gondold ezt úgy mint amikor léket kap egy hajó. Elsőnek a lyukat tömik be aztán lapátolják ki a vizet. Végtelen ideig osztogathatunk embereket ami valójában kurvára részmegoldás ha nem képesek egyáltalán kontrollálni a bejövetelt.

    • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

     De hár pont erről szól az Új Dublin tervezet is: elosztani a már az EU területén lévő menekülteket (Görögország, Olaszország), ezzel párhuzamosan a hatékony határvédelem segítségével kezelni a beáramlást és a csak valóban rászorulóknak biztosítani menedéket. Példád azért rossz, mert összemosod a menekülteket a gazdasági migránsokkal. Ez utóbbi esetében az Eu nem egy hajó, hanem szivacs: eddig is létezett a kontines felé migráció, tehát eeddig is felszívott folyamatosan vizet.

     • Monarhista

      Nemi gazán értem mitől tehermentesítés rátolni maximum összesen 10k embert KE-ra. Ez inkább csak a csicskításról szól kő keményen. Amúgy egy papírokkal érkezett migráns aki új életet akar kezdeni inkább tekinthető új matróznak mint némi víznek, ha már a példánál maradunk.

     • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

      Már megint kevered a szezont a fazonnal. Kezdem azt hinni, szándékosan. Az első két állításod a menekültekre vonatkozik, ezekre a megjegyzéseim:

      – Senki nem mondta, hogy csak ennyit kell befofadniuk a V4-eknek, önkéntes alapon többet is behívhatunk, mint ahogy azt a szlovákok és a csehek már megtették. De Portugáliában tüntettek a több menekült begogadása érdekében.
      – Hát ha úgy viselkedünk, mint egy 5 éves kisgyerek, akkor arra valami reakció fog születni.

      Aztán a végén, már a gazdasági migránsokról beszélsz és mintha az előző két állításodból következne, teszel egy megjegyzést “a migránsra”.

      – Lefordítom a példám, mert nem érted: Európa azért szivacs, mert könnyedén felszív mindenféle munkaerőt, emberi utánpótlást, ugyanis a kontinens lakossága csökken és a helyi tagországokban munkahiány van, pl Magyarországon is csak hiányszakmék vannak az IT-n át, az orvosokig egészen a pincérig.

     • Monarhista

      Szerintem meg te hoztad be ezt a szétválasztós problémát, de mindegy is hagyjuk akkor.

     • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

      Én arra hívtam fel a figyelmed, hogy ne keverd össze a két teljesen különböző jelenséget, ahogy azt a kormánypropaganda is előszeretettel teszi. Ugyanis ez a trükk: szándékosan összemossák a két témát és azon az alapon már lehet ész nélkül mondani mindent.

     • Monarhista

      Már ott vége a dolognak, hogy szándékos félreértéssel vádolsz. Semmi értelme folytatni a beszélgetést.

   • Őszapó

    A helyzet az, hogy Magyarország befogadta anno, a görög kommunistákat, majd 30 ezer embert, még egy falut is épített nekik az 1950-es években, befogadta a romániai forradalomból menekült erdélyieket, majd a 90-es évektől 1997-ig a jugoszláv háború elől menekült vajdaságiakat és az algériai szélsőséges muzulmán mészárlások elől menekült 150 algériait és csaknem ezer afgánt. Ezek önként és dalolva, legálisan telepedtek le az országban, akik azóta is folyamatosan érkeznek, az idegen ajkúakon kívül is az ukrán háború elől Kárpátaljáról. Az 1294 fő csak erős őrizet alatt nem menekülne vissza újból Nyugatra, még ha egy ötcsillagos wellness luxus szállodában is helyeznék el őket http://4foryou.hu/works/img/kempinski2.jpg, örök ott lakással és azzal, hogy ezen túl, az eltartásukat a magyar állam fedezi. Lengyelországban 5 emberből egy csak azért nem menekült vissza, mert nem volt mobiltelefonja. Az erős őrizet kényszere és a szököttekre történő embervadászat nem emlékeztet a náci időkre???

 • toportyán

  Brüsszeli impotentók végre megvilágosodta,tolerálni az intoleranciát nem okos dolog,még 1 totális háború kirobbanása mindannyiunk végét jelenti mire a levelek lehullanak…

  • zsíroskenyér

   Éppen ezért kellett volna más sokkal hamarabb fellépni Magyarország ellen.

   • Őszapó

    Meg kellett volna szállnia Magyarországot a NATO-nak, elzavarni Orbánt és Bajnait beültetni kormányzónak. Jöhetett volna nyomában megint a Soros Gyuri, lebonthatták volna az összes kerítést, Magyarország meg 50 milliárd Euró hitelt vehetett volna föl mecsetek, minaretek és háremek építésére a menekültek számára, új kijelölt luxus lakótelepekkel számukra a Velencei tónál, Sukorónál és az óbudai Migráns-Álom Szigeten. 50 milliárdból visszapótolhatták volna belőle a MANYUP-ot, visszaemelték volna az ÁFÁ-t 5-ről 27 %-ra, fölnyomhatták volna 30 %-ra a társasági adót is, és aki pofázni mert volna a fideszesek közül, azt el lehetett volna söpörni rendőr rohammal és könnygáz gránátokkal.

 • Szabó János

  Szerintem azért hogy a v-4-ek tömbjét így is megossza.
  De azt én is furcsállom hogy a többiek többsége (is) szó nélkül szabotálhatja a kvóta referendum végrehajtását, vagyis ők sem hajtják végre és elég sokan nem és különösebb következmények nélkül!