Több, mint félmillió aláírás a spanyol EU-biztosjelölt ellen

canete

24 óra alatt 400 ezren írták alá azt a petíciót, amely arra hívja fel az uniós parlamenti képviselőket, ne támogassák egy olajbáró, azaz a spanyol Miguel Arias Cañete megválasztását az energia- és klímaügyekért felelős biztosi posztra.

Az Avaaz számlálálójának pörgése alapján a nyílt levél hamarosan eléri a 600 ezer támogatót, a spanyolokon kívül a franciák és németek is nagyon aktívak a néppárti politikus elleni kampányban. A volt mezőgazdasági, élelmezési és környezetvédelmi miniszter valóban nem túl progresszívnek mondható működésével kapcsolatban egyik baloldali képviselőtársa így foglalta össze a kritikákat:

Egy macsó, hazug és súlyos összeférhetetlenségre utaló érdekeltségekkel bíró biztos, aki ráadásul a spanyol megújuló energiaforrások szektorának összeomlásában is részt vett, olyan időzített bomba lenne, ami előbb vagy utóbb nemcsak az EB-t, hanem az uniós intézményeket is robbanással fenyegetné.”

Cañete régi motoros a politikában, még a Franco miniszterei által alapított Alianza Popular színeiben lett képviselő 1982-ben és azóta is a hét évvel később Partido Popular (PP) névre keresztelt formációban tevékenykedik, autonóm és nemzeti, illetve európai képviselői székeket váltogatva. Idei biztosi jelölése néhány hónappal követett egy viszonylag nagy botrányt, amit a júliusban újra EP-mandátumot szerző szakállas úr sokadik szexista tirádája váltott ki, ezúttal a nők intellektuális alsóbbrendűségéről.

Miniszteri döntései, így pl. a tengerparti területek törvényi szabályozásának megújítása, csakúgy mint a Marokkóval kötött halászati egyezmény, vagy a palagáz kitermelés promóciója inkább mutatnak az erőforrások rapid felélésének irányába, mint a hosszú távon is fenntartható stratégiák felé. A petíció szerint az EU-nak egy zöldebb vezetőre lenne szüksége a klímaegyezmény jövőre esedékes aláírásáig vezető rögös úton.

Nemcsak a választópolgárok mozgósítottak egyébként ellene, hanem saját képviselőtársai közül is csatlakoztak 86-an a #STOPCañete kampányhoz, amely az összeférhetetlenségi okokból és a már említett szexista hajlamai miatt nem tartja alkalmasnak a jobbára kisebb fajsúlyúnak tartott posztra. Bár az EP elfogadta a néppárti politikus friss vagyonnyilatkozatát, és Cañete valóban megszabadult szeptember közepén (!!) két olajvállalatnál bevásárolt részvényeitől, elsősorban baloldali és zöld kritikusai szerint továbbra is fennállnak olajipari és energetikai érdekeltségei – mintegy 70%-ban – több, közvetlen családtagjaihoz köthető vállalkozáson keresztül.

Az uniós politikai játszmák logikája még azt is eredményezheti, hogy ha Cañetét fel kell áldozni, a néppárti frakció cserébe követelhetné a francia Pierre Moscovici fejét, aki eddig sikerrel vette az invesztitúra akadályait. Holott a volt gall gazdasági miniszterrel szemben elsősorban politikai szempontú kifogások hozhatók fel – országának ugyanis nagyobb nehézségeket okoz a megszorítási irányszámok betartása, mint azt az uralkodó ideológia elvárná. Vice versa, a valóban nem túl szalonképes Cañete esetleg egy, a fentieken nyugvó zsarolás, alku eredményeként válhat az EB tagjává.

Dobsi Viktória

Korábbi cikkeink Spanyolországról:

Fantom bankártyák Madridban

Egy bankár halálára

A Barcenas-leak: Feketekasszából tápolta politikusait a pártpénztárnok

 • garas01

  Mennyi hazaáruló…

 • anti-agitprop

  Nem szabadna egy embernek se átélnie azokat a dolgokat, amik az interjúban szerepelnek.
  De…
  Adott ország népe brutálisan gyilkolni kezdi egymást, és megint mások a hibásak? Adott ország népének vállán egy gramm felelősség se nyugszik? Sőt, még visszasírja a kedvesvezetőt, aki megjelent fegyveres kísérettel, és kisétált ~100 gyilkossal?
  Sajnálom, hogy az illető annyi mindenen keresztül ment, de az nem mentség a hülyeségre.

  Kedves Szerző, ezt tán nem merted feszegetni az interjúban?

  • szerintem

   Nem tudom az feltűnt-e, hogy az interjúalany kurd és az arabokról beszélt. És él még egy pár nemzetiség a közel- és közép-keleten akik ölik egymást. Ha mondjuk itthon akarnád elképzelni fogd fel úgy, mintha magyar-cigány háború lenne, nem magyar-magyar.

   Ritkán van az, hogy egy konfliktusban kizárólag egy fél okolható. De ha egyszer az USA a háborúival destabilizál egész régiókat amelyek totális káoszba fulladnak én nem azt a népet fogom hibáztatni akit háborúba sodortak (ha már itt tartunk Saddamot is a CIA képezte ki).

   Nekem egyáltalán nem az jött le az interjúból, hogy “visszasírja a kedvevezetőt”, hanem egyszerűen megállapított egy nyilvánvaló igazságot: a káosznál bármi jobb, még a szar de stabil rendszer is mint pl. Saddamé.

   • anti-agitprop

    Nem tűnt fel, és annyira nem is tartom lényegesnek. Ha netán kitörne egy magyar-cigány polgárháború, azért se az oroszokat hibáztatnám, akármennyire is esetleg ők pénzelték a dolgot a szélsőjobbon keresztül. Illetve, de, mivel ott az lenne a cél, őket is. De nem kizárólag.

    Miért nem azt a népet hibáztatod, amelyik háborúzik? Ráadásul saját magával…
    Az első világháború is az egy szem gyilkos hibája, aki megölt egy uralkodót, és destabilizálta a régiót? Nem a háborúra éhes csoportoké, akik ugrottak a konfliktusba amint lehetőség volt rá?

    (Ha már itt tartunk, láttam ezt már párszor kommentekben. Ezt úgy írod(/játok), mintha saddam-ot ártatlan tinédzserként ismerte volna meg a CIA, és ők faragtak volna belőle veszélyes tömeggyilkost. Holott nekem sokkal inkább az jön le a dologból, hogy egyszerűen segítettek neki megdönteni az előző diktátort, és ehhez kapott egy kéthetes gyorstalpalót, hogy lehetőleg ne ölesse meg magát a puccs előtt…)

    • szerintem

     Persze onnantól, hogy valaki meghúzott egy ravaszt már nyakig benne van és nem lehet felmenteni azzal, hogy “nem ő kezdte”.
     Ezt a háborúra éhes csoportokat erős túlzásnak érzem… mikor egy ország gyakorilatiag vezető hatalom nélkül marad kitör a káosz tök mindegy melyik népről beszélünk

     Egyszerűen azt mondom, hogy az USA olyan helyekre járkál háborúsdit játszani amikhez a világon semmi joga és köze nincsen, aztán meg a nyomában mindenhol csak pusztulás. Persze azt is mondhatjuk, hogy a vietnámiak, az afgánok, az irakiak, a szírek, az ukránok meg egy rakás másik ország ahol nem ilyen nyíltan avatkoztak be mind konfliktusra éhesek és úgy kell nekik.

     Vagy feltűnhez az a véletlen egybeesés hogy basszameg… valahogy mindig belekeveredik az USA a képbe… nem tudom, neked ez nem mozgat meg semmi a fejedben vagy nem látsz itt valami összefüggést? tényleg csak annyit, hogy ezek a népek mind konfliktusra szomjazó vérszomjas nemtommik? Amerika meg pont mindig valahogy arra járt pár tankkal vagy mi?

     Szaddamot nem azért hoztam fel mert ártatalan tinédzsernek akartam aposztrofálni, hanem mert az ő hatalomba juttatása majd megdöntése iskolapéldája annak, hogy ahol a jenkik úgy látják jónak a saját hasznuk érdekében beavatkoznak és egy pillanatig nem gondolkoznak rajta ez milyen következményekkel jár az ott élőkre nézve.

  • Bálint László Hatfaludy

   Szerintem azért nem feszegette, mert akkor esetleg nem engedi át a Szerkesztőség a cikket és ha nincs honorárium és akkor éhezés jön

 • Wendriner Piroska

  Összefoglalom: az iraki emberek gyilkolják egymást, az iraki emberek elrabolják, megzsarolják, felrobbantják egymást, de az USA a hibás, mert a háttérben kilopja az olajat. Mindenért az USA a hibás, ha Ahmed felrobbantja az óvodát, ha Juszuf késsel támad a szomszédjára, ha Ali megveri az asszonyt, az mind-mind az USA hibája.

  • Bálint László Hatfaludy

   Hát, azért én nem fogalmaznék ennyire SZABAD NÉP stílusban (igaz,
   a “láncos kutya “korszakban kissé keményebben írtak a sajtómunkások), de ironikus megjegyzésként jó volt olvasni,

 • Péter István

  Egyszerűen csak az a helyzet, hogy ezek a népek még a barbárság korában léteznek és nem képesek normális emberi közösséget alkotni és működtetni. Viszont, ez nem ok arra, hogy leigázzák és kifosszák őket, vagy őket béreljék fel a fehér civilizáció szétverésére.

 • biboros

  kisse demagog, de egy tehenimado nepsegtol mit vart akarki is??

 • hambig

  Nem szeretik a feketét? Maguk is inkább arra hasonlítanak, mint a fehérre.
  Ezek is olyan hülyék , mint a hazai rokonaik.

 • Dirk

  Nálunk rosszabb a kivándorlási helyzet, mert mindenki szabadon mehet nyugatra.

 • wereko

  Na ez érdekes. 2010-ben amikor a Fidesz kormányra került lehetett olvasni róla hogy a ballib kormány nem hívta le az úniós pénzeket. Mivel olyan szigorúan ellenőrzik hogy nem tudtak lopni belőle. Inkább hagyták veszni.Akkor most nagyon tehetséges kormányunk van hogy sikerül nekik. Vagy a szokásos baller kamu. Jönnek a választások ugye elvtársak ? Mindenesetre megint szocialistát sitteltek le hogy hogy van ez ?

  • toportyán

   Hanyadik nicked ez illibsi?Mégis mi lehetsz,fizetett hazaáruló vagy hasznos kgb idióta?

  • Ferencné Dánffy

   A nagyon tehetséges kormányunk a nagyon tehetséges “tanácsadói” segítségével, ellenőrízhetőség nélkül, kamu igazolások bizonyítékaival fázisokkal előre intézkedve és a parlamenti bólogató jánosok szavazataival megerősítve nyilvánosan rakják zsebre az uniós magyar emberek részére utalt forrásokat. Nem kell itt ballibezni, meg visszautalgatni, akinek van szeme és aki tiszta, nem befolyásolt elmével rendelkezik látja, hogy mi folyik ebben az országban. Ha nem is tartanának tovább igényt az uniós forrásokra szereztek már olyan vagyont, hogy a tizedik leszármazottuk is dús gazdag lesz.

   • wereko

    Vecsési számlagyárra emlékszel még ?

    • gépágyú

     Miért, végül sikerült? Mármint kicsúszni az igazságszolgáltatás alól. Farkas Flóriánnak eddig igen. Mengyi Roland sem jogerős.

  • Nemes 49

   tévedés, éppen az volt, hogy akkor még létezett magyar ellenőrző szerv amelyik komolyan vizsgálta a kifizetéseket! Majd az orbán maffia a hatalomra kerülése után ezt a szervezetet felszámolta és inkább csak a lehívható pénzek töredékét hívta le! Majd amikor már biztonságban érezték magukat és saját embereikből álló szervezet írta ki a pályázatokat, no akkor már lényegesen több pénzt hívtak le, ami persze az orbán maffia zsebében kötött ki és csak a töredéke került valóban az ország polgárainak érdekében elvégzett befektetésekbe! Tehát egy picit fordítva ülsz te azon a dakota lovon!

   • wereko

    Mondta drágabolgárúr valahol.

    • Nemes 49

     nem tudom, hogy Bolgár úr mit mondott, vagy egyáltalán mondott-e ilyesmit, ugyanis ezt a tényt nem tőle tudom, de ha mégis tőle hallottam volna, akkor elmondhatom neked: ezerszer inkább hiszek Bolgár úrnak, mint bármelyik orbánista talpnyalónak, akik naponta ezerszer hazudnak. Persze tudom, neked a Bolgár úr az aki hazugságokat terjesztett. Legyél boldog ebben a tudatban, de egyszer még eljön az az idő amikor kiderül, hogy az a hülye (mármint én) tényleg igazat mondott, igazat írt le.

  • Flórián Szekeres

   Na megszólalt , a kivénhedt kádár proli, komcsi fideszes nyugger is!

   Cigányod nem azt mondta véletlenül 2010-ben ,hogy Magyarország jobban áll , mint a környező országok? Na és most mi is van? Ja igen mi lettünk az utolsók! na ,, akkor ezt most ,hogy van MSZMP-s, kádár proli?

 • toportyán

  Brüsszeli impotentók lassan feldolgozzák az élményt amit a határon belülre került félázsiai tolvajok jelentenek az életükben,persze nehéz ezek szellemi szintjére süllyedni…Elég elfelejteniük utalni oszt jónapot,gcsuti menjen a bíróságra perelni ott mög szimplán kiröhögni.

  • Merse Kovácsházi

   A fidesz mennyit fizet egy kommentért? És kmmentenként, fake accountonként, vagy órabérben fizet nektek?

 • csaba

  már megint egy alkesz írás.

  • Peter Götz

   még mindig bűnözők vezetik az országot,élükön a Don -nal,mint tudjuk a család előnyt élvez Magyarországon,pont úgy mint Szicíliában !!

 • agador

  Szép is lenne, ha a pénzeknek csak harmada folyna el korrupciós csatornán. Hogy elévül a tett, az nem új módszer, Schlett Csaba esetben is ez volt a módszer, addig addig húzták, míg azt mondá, akkor is Polt, hogy elévült.

 • ytag

  Vagyis ha, tegyük fel, a feleségem cigány, de én nem vagyok az, az Téged nem zavar, mert nem vagy gyűlölködős.

 • Medve

  Amennyiben tisztességes, nem.

 • Lali52

  Ha nem tisztességes, akkor miért zavar hogy cigány ? Akkor nem annak kéne zavarnia, hogy nem tisztességes ? És ha nem tisztességes, de árja, akkor nem zavar, igaz ? Ha cigány akkor egyből arra vezeted vissza, hogy miért nem tisztességes. Ha viszont árja és nem tisztességes akkor mire ? Semmire, hiszen kizárt, hogy árja bűnözzön. Na ez az az “apró” különbség, ami miatt álszent ez az egész és világos, hogy mellébeszél a sok jobber. Emiatt nincs olyan, hogy cigánybűnözés, max. olyan bűnözési forma, ami inkább cigány elkövetőkre jellemző, de ilyen van árjákra is, pl. amit fehérgalléros bűnözésként emlegetünk. Na de ez így túl tudományos és nehezen érthető, így marad a cigánybűnözés ordibálása, ami csak messzebb vezet a megoldástól. A Fogalmi vita helyett a jelenséggel kéne foglalkozni.

 • Lali52

  Hamar eljutottál a két hozzászólásod között a “visszaélés” megállapításához. Ebből látszik, hogy nem akarsz te se tényfeltárást, se semmit, csak vallásos visszaigazolást.

 • Medve

  Ne forgasd ki a szavaimat. Akkor is zavarna ha nem cigány. De tudod mit? Nem látom szívesen a kisebbségeket Magyarországon, és az érthető is hogy miért szeretnék inkább a saját fajtámmal lenni. De nem utálom a cigányokat. A fehér bűnözőt ugyan úgy elítélem. Azt hívják cigánybűnözésnek ami a cigányokra jellemző bűnelkövetési forma, és ez igen is létezik.
  És a rasszisták 80%-a tudod miért utálja a cigányságot? Mert agyon vannak pátyolgatva.
  Egyébként nagyon nem fogalmaztál tudományosan, viszont annál inkább általánosítasz.

 • Lali52

  Csak pont ez a baj, hogy rossz ez a kifejezés, mert általánosít és minden cigányt megbélyegez. Ezzel csak kárt okoz. Nincsenek agyon pátyolgatva, nálunk senki nincs, de néha szükség van pozitív diszkriminációra, ha ebből az ördögi körből kiakarsz törni. Más megoldás nem nagyon van, mint megpróbálni felemelni mindenkit egy minimum szintre.

 • Rebel Son

  …meg rettegni a nácziaktól…oh wait, azok ti vagytok.

 • Lali52

  Jól megmondtad. Az autokrácia formáitól mindenkinek van félnivalója, csak annak nem, aki maga is az elnyomó rendszer része akar lenni. Amúgy meg nem tudom ennek itt mi volt a relevanciája, azon kívül, hogy ezt tudtad elhúzni a cilinderből két nap alatt.

 • Rebel Son

  A kérdés az, hogy valóban megalapozott-e a félelem, amit megpróbálnak belesulykolni az emberek fejébe az ilyen külföldről fizetett, hazátlan senkikháziak, mint akik az atlatszo.hu-nál dolgoznak. :)

 • Alajos

  Te tudod, viszont a szövegértés nem erősséged.
  Szerencsére a szöveg kéznél van, többször, figyelmesebben is el lehet olvasni.

 • en tudom

  Igazad van. most értettem ki hogy van kinek savanyú a szőlő.

 • kocsmáros60

  Egyes románok meg állítólag Csaocseszkut siratják… Mi se ezt vártuk a Kádár korszak után …Rendesen átvert bennünket a nyugati nagy testvér ..

 • Bálint László Hatfaludy

  Azért van egy kis különbség:Az USA Szaddam Husszein tömegpusztító fegyvereikre hivatkozva lerohanta és eléggé tönkre bombázta, Irakot, ha úgy teszik máig tartó harással, mi meg legfeljebb későn jöttünk rá, hogy nem kolbászból van a kerítés.
  Egyébként nem vert át a Nagy Testvér, hagyta, hogy mi átverjük saját magunkat, meg, hogy bedőljünk az itthoni szirénhangoknak,

 • anti-agitprop

  Hja, a nyugati nagytestvér átvert minket. Akkor vissza is fizetjük azt a ~8,000 milliárdot amivel megtámogattak/átvertek, igaz?
  Tudom, tudom, az jár, és megvették belőle az országot… Mindenki gonosz és csak a magyarokat(/románokat/irakiakat) báncsa, nekünk nulla felelősségünk van a dologban.

  Bezzeg kádár/csao/husszein idején… Akkor csak tapsolni kellett a kopasznak, gondolkozni nem.

 • anti-agitprop

  Mármint azelőtt, vagy azután bombázta tönkre, hogy husszein megszervezte úgy tízezer amerikai halálát?

 • kocsmáros60

  Tulajdon képen igazad van ..Mi akartuk a renszerváltást ,a kapitalizmust ,. Mostmár tudjuk hogy nem ilyen lovat akartunk

 • Bálint László Hatfaludy

  Lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de nem tudok arról, hogy Szaddam Husszein 10.000 amerikai halálát szervezte volna meg. Tudok/hallottam/olvastam saját népe (igazából nem büszke arabok, csak maguknak mindig országot követelő javíthatatlan kurdok/micsoda különbség!!/) ellen bevetett harci gázról, meg az Irán-Irak konfliktusban elesett katonákról -,iráni oldalon mártírhalálra biztatott gyermekkatonákról is- de akkor még Sz.H. jó fiú volt az USA szemszögéből.Az Egyesült Államokat sosem érdekelte a halottak száma (kivéve ha amerikaiak haltak meg, de ez is csak inkább propaganda kérdésként) de a a XX. század kezdetétől fő játékos a világpolitikában.Igaz, ez nem mindenki előtt volt világos. Csak a szuezi válság idején vált nyilvánvalóvá Párizs és London számára, hogy legfeljebb másodhegedűsök lehetnek..

 • kocsmáros60

  Nem egészen így gondoltam , de a “nagytestvérek ” az egész világot megpróbálják átverni és rabszolgává tenni …Sőt még egymást is ..ww dizel autó botrány ..

 • Márcziusi Ifjú

  Tetszik a neved.

 • Márcziusi Ifjú

  Nem úgy, mint az oroszok, igaz? Tulajdonképpen erre akartál kijukadni pribék, az oroszok sokkal frankóbbak mindenben. Mennyi a fizu?

 • anti-agitprop

  Nem, mea culpa, keverem itten az arab neveket. :) Értékelem, hogy nem ez lett a hozzászólásod középpontja.
  Szóval ő “csak” a saját népét gyilkolta, valóban. De, ahogy nézem, a háború előtt ultimátumot szabtak neki, hogy lemondasz, vagy háború. Erre ő felajánlott olaj koncessziókat, válasz: lemondasz, vagy háború. Erre a nevében felajánlották hogy száműzetésbe vonul, ha zsebrevághat egy milliárd dollárt, válasz: lemondasz, vagy háború.
  Nem volt az USA se korrekt, valóban. És ha nem lett volna véreskezű diktátor, sokkal jobban zavarna.

  Az meg, hogy évtizedekkel ezelőtt a CIA segítette egy másik diktátor megbuktatásában, szerintem nem egyenlő azzal, hogy jó fiú volt számukra.
  Tekintve, hogy az olajkoncessziókat se fogadták el, nekem valószínűbbnek tűnik, hogy a személyével volt a probléma, nem az olajért mentek.

 • Bálint László Hatfaludy

  Én úgy olvastam -nem is olyan régen, egy még az MSZMP országlása alatt kiadott, majd röviddel a kiadás után bevont és bezúzatott- könyvben (és nem részletezem, hogyan sikerült elolvasnom, mert az külön érdekes sztori lenne) hogy a 30′-as évek moszkvai perei között a Zinovjevék elleninek a fő oka volt, hogy arra az álláspontra jutottak, hogy a moszkvai kommunista kísérlet több okból egy rákos daganat-szerűség, amit hagyni kell elpusztulni. Ergo: a szocializmus építése vakvágány, Az USA mint a kapitalista világ vezető hatalma, mindig tudatosan és kőkeményen képviselte az állami érdekeit, és ennek pragmatikusan alárendelte, hogy mit/kit szeret/utál.
  Egyébként már a nagy brit politikus is megmondta anno hogy “Angliának nem barátai, csak érdekei vannak”. Szerintem egyébként minden sikeres ország így viselkedik.A Szovjetunió több okból elvesztette- szerencsénkre nem egy nukleáris világháborúban -.az USA-val vívott versenyt, szétesett, az ex- CCCP Moszkva már nem vezető világhatalom, még ha Putyin próbál valahová visszakapaszkodni, akkor sem. Hogy mivé fejlődik a világ a túlnépesedés, környezetszennyezés, a Föld teherbíró képességének a kizsigerelése stb. árán nem tudom, de nem is fogom tudni befolyásolni, de elég sokat megérve és sokból kiábrándulva, kissé rezignáltan figyelem az eseményeket.Ami a fizut illeti, sajnos nem annyi mint hőn szeretett Helyesen Író Pali bácsinkké, vagy Vitatottan Tömeggyilkos Béla bácsinkké, de elég jól megvagyok belőle

 • Bálint László Hatfaludy

  Azért gondolom a Kommunizmus Csodálatos Világával is valahogy így jártunk. Hiába, jó pap holtig tanul, igaz, sokszor a saját kárán..

 • anti-agitprop

  Nos, ha te visszavágysz az átkosba, a keleti nyitás keretében szabad a pálya.
  Nekem volt szerencsém keveset látni az előző rendszerből, és értékelném, ha nem is kéne látnom közelről.

 • anti-agitprop

  És ez mitől kizárólag nyugati, és nagytestvér?
  Ugyanez történt itthon kicsiben a brókerbotrányokkal pl.
  Nem világszintű összeesküvés ez, egyszerűen egy mamutcégen belül volt 10-20 ember, akik úgy érezték megúszhatják, ha szarabb minőségű terméket sóznak a vásárló nyakába, mint amit ígértek.
  Idáig megbíztak bennük a vásárlók, majd most tanulunk belőle, és jobban megnézzük mit veszünk.
  Nem igazán értem miért elfogadhatóbb kádártól ha azt mondja, hogy te jól élsz, de nem mehetsz ki nyugatra megnézni, hogy valóban így van-e…

 • Tóth Árpád

  Ja ! Mindenben igazad van. Ha meg nem akkor is…

 • kocsmáros60

  Igazad van de egészen mást látunk / mutattak nekünk / 1989-ben Bécsben , Ausztriában mint nekünk hozott a “”rendszer váltásnak nevezett ” gazdasági , idológiai váltás ..Ha meg kimész nyugatra jól élni hamar rá jössz hogy Te is csak egy bevándorló vagy odakint és úgy is kezelnek ..

 • Bálint László Hatfaludy

  Már írtam valahol, hogy az USA- meg minden igazi ország. a saját érdekei szerint politizál.Nincs számára valójában jó vagy rossz fiú, csak, az a kérdés, hogy az adott pillanatban(esetleg középtávon) szükség van az illetőre vagy sem. Persze vannak elvek is, de azokkal meg csínján kell bánni.Mindig lehet kompromisszumokat kötni és meg is indokolni.

 • kocsmáros60

  Te”” keveset láttál ” én sokat éltem benne, aztán elhitük hogy a kapitalizmusba munkával meglehet gazdagodni ..Most azt látom hogy tisztességes munkával nagyon kevesen gazdagodtak meg ..Lopással csalással annál többen ..Lehet vacilálni hogy mikor volt jobb ..A hajléktalan munkanélkülinek a régi biztos jobban tetszett ..A hozzám hasonlók valószínű egyiktől se szédülnek el..Volt jobb is de még lehet rosszabb is ..

 • Klára Kabai-tóth

  Jobb lenne felvenni valami ruhafélét! Úgy okosabbnak lehet látszani!

 • Nemes 49

  én úgy hívom a viktort, hogy a Kárpátok II. Géniusza és azután azt kívánom neki, hogy mihamarabb úgy végezze mint az első! (megvan a videofelvételem arról a tárgyalásról, majd a kivégzésről és szeretném a következőt is rögzíteni az utókor tanulására!)