Több, mint félmillió aláírás a spanyol EU-biztosjelölt ellen

canete

24 óra alatt 400 ezren írták alá azt a petíciót, amely arra hívja fel az uniós parlamenti képviselőket, ne támogassák egy olajbáró, azaz a spanyol Miguel Arias Cañete megválasztását az energia- és klímaügyekért felelős biztosi posztra.

Az Avaaz számlálálójának pörgése alapján a nyílt levél hamarosan eléri a 600 ezer támogatót, a spanyolokon kívül a franciák és németek is nagyon aktívak a néppárti politikus elleni kampányban. A volt mezőgazdasági, élelmezési és környezetvédelmi miniszter valóban nem túl progresszívnek mondható működésével kapcsolatban egyik baloldali képviselőtársa így foglalta össze a kritikákat:

Egy macsó, hazug és súlyos összeférhetetlenségre utaló érdekeltségekkel bíró biztos, aki ráadásul a spanyol megújuló energiaforrások szektorának összeomlásában is részt vett, olyan időzített bomba lenne, ami előbb vagy utóbb nemcsak az EB-t, hanem az uniós intézményeket is robbanással fenyegetné.”

Cañete régi motoros a politikában, még a Franco miniszterei által alapított Alianza Popular színeiben lett képviselő 1982-ben és azóta is a hét évvel később Partido Popular (PP) névre keresztelt formációban tevékenykedik, autonóm és nemzeti, illetve európai képviselői székeket váltogatva. Idei biztosi jelölése néhány hónappal követett egy viszonylag nagy botrányt, amit a júliusban újra EP-mandátumot szerző szakállas úr sokadik szexista tirádája váltott ki, ezúttal a nők intellektuális alsóbbrendűségéről.

Miniszteri döntései, így pl. a tengerparti területek törvényi szabályozásának megújítása, csakúgy mint a Marokkóval kötött halászati egyezmény, vagy a palagáz kitermelés promóciója inkább mutatnak az erőforrások rapid felélésének irányába, mint a hosszú távon is fenntartható stratégiák felé. A petíció szerint az EU-nak egy zöldebb vezetőre lenne szüksége a klímaegyezmény jövőre esedékes aláírásáig vezető rögös úton.

Nemcsak a választópolgárok mozgósítottak egyébként ellene, hanem saját képviselőtársai közül is csatlakoztak 86-an a #STOPCañete kampányhoz, amely az összeférhetetlenségi okokból és a már említett szexista hajlamai miatt nem tartja alkalmasnak a jobbára kisebb fajsúlyúnak tartott posztra. Bár az EP elfogadta a néppárti politikus friss vagyonnyilatkozatát, és Cañete valóban megszabadult szeptember közepén (!!) két olajvállalatnál bevásárolt részvényeitől, elsősorban baloldali és zöld kritikusai szerint továbbra is fennállnak olajipari és energetikai érdekeltségei – mintegy 70%-ban – több, közvetlen családtagjaihoz köthető vállalkozáson keresztül.

Az uniós politikai játszmák logikája még azt is eredményezheti, hogy ha Cañetét fel kell áldozni, a néppárti frakció cserébe követelhetné a francia Pierre Moscovici fejét, aki eddig sikerrel vette az invesztitúra akadályait. Holott a volt gall gazdasági miniszterrel szemben elsősorban politikai szempontú kifogások hozhatók fel – országának ugyanis nagyobb nehézségeket okoz a megszorítási irányszámok betartása, mint azt az uralkodó ideológia elvárná. Vice versa, a valóban nem túl szalonképes Cañete esetleg egy, a fentieken nyugvó zsarolás, alku eredményeként válhat az EB tagjává.

Dobsi Viktória

Korábbi cikkeink Spanyolországról:

Fantom bankártyák Madridban

Egy bankár halálára

A Barcenas-leak: Feketekasszából tápolta politikusait a pártpénztárnok

 • garas01

  Mennyi hazaáruló…

 • anti-agitprop

  Nem szabadna egy embernek se átélnie azokat a dolgokat, amik az interjúban szerepelnek.
  De…
  Adott ország népe brutálisan gyilkolni kezdi egymást, és megint mások a hibásak? Adott ország népének vállán egy gramm felelősség se nyugszik? Sőt, még visszasírja a kedvesvezetőt, aki megjelent fegyveres kísérettel, és kisétált ~100 gyilkossal?
  Sajnálom, hogy az illető annyi mindenen keresztül ment, de az nem mentség a hülyeségre.

  Kedves Szerző, ezt tán nem merted feszegetni az interjúban?

  • szerintem

   Nem tudom az feltűnt-e, hogy az interjúalany kurd és az arabokról beszélt. És él még egy pár nemzetiség a közel- és közép-keleten akik ölik egymást. Ha mondjuk itthon akarnád elképzelni fogd fel úgy, mintha magyar-cigány háború lenne, nem magyar-magyar.

   Ritkán van az, hogy egy konfliktusban kizárólag egy fél okolható. De ha egyszer az USA a háborúival destabilizál egész régiókat amelyek totális káoszba fulladnak én nem azt a népet fogom hibáztatni akit háborúba sodortak (ha már itt tartunk Saddamot is a CIA képezte ki).

   Nekem egyáltalán nem az jött le az interjúból, hogy “visszasírja a kedvevezetőt”, hanem egyszerűen megállapított egy nyilvánvaló igazságot: a káosznál bármi jobb, még a szar de stabil rendszer is mint pl. Saddamé.

   • anti-agitprop

    Nem tűnt fel, és annyira nem is tartom lényegesnek. Ha netán kitörne egy magyar-cigány polgárháború, azért se az oroszokat hibáztatnám, akármennyire is esetleg ők pénzelték a dolgot a szélsőjobbon keresztül. Illetve, de, mivel ott az lenne a cél, őket is. De nem kizárólag.

    Miért nem azt a népet hibáztatod, amelyik háborúzik? Ráadásul saját magával…
    Az első világháború is az egy szem gyilkos hibája, aki megölt egy uralkodót, és destabilizálta a régiót? Nem a háborúra éhes csoportoké, akik ugrottak a konfliktusba amint lehetőség volt rá?

    (Ha már itt tartunk, láttam ezt már párszor kommentekben. Ezt úgy írod(/játok), mintha saddam-ot ártatlan tinédzserként ismerte volna meg a CIA, és ők faragtak volna belőle veszélyes tömeggyilkost. Holott nekem sokkal inkább az jön le a dologból, hogy egyszerűen segítettek neki megdönteni az előző diktátort, és ehhez kapott egy kéthetes gyorstalpalót, hogy lehetőleg ne ölesse meg magát a puccs előtt…)

    • szerintem

     Persze onnantól, hogy valaki meghúzott egy ravaszt már nyakig benne van és nem lehet felmenteni azzal, hogy “nem ő kezdte”.
     Ezt a háborúra éhes csoportokat erős túlzásnak érzem… mikor egy ország gyakorilatiag vezető hatalom nélkül marad kitör a káosz tök mindegy melyik népről beszélünk

     Egyszerűen azt mondom, hogy az USA olyan helyekre járkál háborúsdit játszani amikhez a világon semmi joga és köze nincsen, aztán meg a nyomában mindenhol csak pusztulás. Persze azt is mondhatjuk, hogy a vietnámiak, az afgánok, az irakiak, a szírek, az ukránok meg egy rakás másik ország ahol nem ilyen nyíltan avatkoztak be mind konfliktusra éhesek és úgy kell nekik.

     Vagy feltűnhez az a véletlen egybeesés hogy basszameg… valahogy mindig belekeveredik az USA a képbe… nem tudom, neked ez nem mozgat meg semmi a fejedben vagy nem látsz itt valami összefüggést? tényleg csak annyit, hogy ezek a népek mind konfliktusra szomjazó vérszomjas nemtommik? Amerika meg pont mindig valahogy arra járt pár tankkal vagy mi?

     Szaddamot nem azért hoztam fel mert ártatalan tinédzsernek akartam aposztrofálni, hanem mert az ő hatalomba juttatása majd megdöntése iskolapéldája annak, hogy ahol a jenkik úgy látják jónak a saját hasznuk érdekében beavatkoznak és egy pillanatig nem gondolkoznak rajta ez milyen következményekkel jár az ott élőkre nézve.

  • Bálint László Hatfaludy

   Szerintem azért nem feszegette, mert akkor esetleg nem engedi át a Szerkesztőség a cikket és ha nincs honorárium és akkor éhezés jön

 • Wendriner Piroska

  Összefoglalom: az iraki emberek gyilkolják egymást, az iraki emberek elrabolják, megzsarolják, felrobbantják egymást, de az USA a hibás, mert a háttérben kilopja az olajat. Mindenért az USA a hibás, ha Ahmed felrobbantja az óvodát, ha Juszuf késsel támad a szomszédjára, ha Ali megveri az asszonyt, az mind-mind az USA hibája.

  • Bálint László Hatfaludy

   Hát, azért én nem fogalmaznék ennyire SZABAD NÉP stílusban (igaz,
   a “láncos kutya “korszakban kissé keményebben írtak a sajtómunkások), de ironikus megjegyzésként jó volt olvasni,

 • Péter István

  Egyszerűen csak az a helyzet, hogy ezek a népek még a barbárság korában léteznek és nem képesek normális emberi közösséget alkotni és működtetni. Viszont, ez nem ok arra, hogy leigázzák és kifosszák őket, vagy őket béreljék fel a fehér civilizáció szétverésére.

 • biboros

  kisse demagog, de egy tehenimado nepsegtol mit vart akarki is??

 • hambig

  Nem szeretik a feketét? Maguk is inkább arra hasonlítanak, mint a fehérre.
  Ezek is olyan hülyék , mint a hazai rokonaik.

 • Dirk

  Nálunk rosszabb a kivándorlási helyzet, mert mindenki szabadon mehet nyugatra.

 • wereko

  Na ez érdekes. 2010-ben amikor a Fidesz kormányra került lehetett olvasni róla hogy a ballib kormány nem hívta le az úniós pénzeket. Mivel olyan szigorúan ellenőrzik hogy nem tudtak lopni belőle. Inkább hagyták veszni.Akkor most nagyon tehetséges kormányunk van hogy sikerül nekik. Vagy a szokásos baller kamu. Jönnek a választások ugye elvtársak ? Mindenesetre megint szocialistát sitteltek le hogy hogy van ez ?

  • toportyán

   Hanyadik nicked ez illibsi?Mégis mi lehetsz,fizetett hazaáruló vagy hasznos kgb idióta?

  • Ferencné Dánffy

   A nagyon tehetséges kormányunk a nagyon tehetséges “tanácsadói” segítségével, ellenőrízhetőség nélkül, kamu igazolások bizonyítékaival fázisokkal előre intézkedve és a parlamenti bólogató jánosok szavazataival megerősítve nyilvánosan rakják zsebre az uniós magyar emberek részére utalt forrásokat. Nem kell itt ballibezni, meg visszautalgatni, akinek van szeme és aki tiszta, nem befolyásolt elmével rendelkezik látja, hogy mi folyik ebben az országban. Ha nem is tartanának tovább igényt az uniós forrásokra szereztek már olyan vagyont, hogy a tizedik leszármazottuk is dús gazdag lesz.

   • wereko

    Vecsési számlagyárra emlékszel még ?

    • gépágyú

     Miért, végül sikerült? Mármint kicsúszni az igazságszolgáltatás alól. Farkas Flóriánnak eddig igen. Mengyi Roland sem jogerős.

  • Nemes 49

   tévedés, éppen az volt, hogy akkor még létezett magyar ellenőrző szerv amelyik komolyan vizsgálta a kifizetéseket! Majd az orbán maffia a hatalomra kerülése után ezt a szervezetet felszámolta és inkább csak a lehívható pénzek töredékét hívta le! Majd amikor már biztonságban érezték magukat és saját embereikből álló szervezet írta ki a pályázatokat, no akkor már lényegesen több pénzt hívtak le, ami persze az orbán maffia zsebében kötött ki és csak a töredéke került valóban az ország polgárainak érdekében elvégzett befektetésekbe! Tehát egy picit fordítva ülsz te azon a dakota lovon!

   • wereko

    Mondta drágabolgárúr valahol.

    • Nemes 49

     nem tudom, hogy Bolgár úr mit mondott, vagy egyáltalán mondott-e ilyesmit, ugyanis ezt a tényt nem tőle tudom, de ha mégis tőle hallottam volna, akkor elmondhatom neked: ezerszer inkább hiszek Bolgár úrnak, mint bármelyik orbánista talpnyalónak, akik naponta ezerszer hazudnak. Persze tudom, neked a Bolgár úr az aki hazugságokat terjesztett. Legyél boldog ebben a tudatban, de egyszer még eljön az az idő amikor kiderül, hogy az a hülye (mármint én) tényleg igazat mondott, igazat írt le.

  • Flórián Szekeres

   Na megszólalt , a kivénhedt kádár proli, komcsi fideszes nyugger is!

   Cigányod nem azt mondta véletlenül 2010-ben ,hogy Magyarország jobban áll , mint a környező országok? Na és most mi is van? Ja igen mi lettünk az utolsók! na ,, akkor ezt most ,hogy van MSZMP-s, kádár proli?

 • toportyán

  Brüsszeli impotentók lassan feldolgozzák az élményt amit a határon belülre került félázsiai tolvajok jelentenek az életükben,persze nehéz ezek szellemi szintjére süllyedni…Elég elfelejteniük utalni oszt jónapot,gcsuti menjen a bíróságra perelni ott mög szimplán kiröhögni.

  • Merse Kovácsházi

   A fidesz mennyit fizet egy kommentért? És kmmentenként, fake accountonként, vagy órabérben fizet nektek?

 • csaba

  már megint egy alkesz írás.

  • Peter Götz

   még mindig bűnözők vezetik az országot,élükön a Don -nal,mint tudjuk a család előnyt élvez Magyarországon,pont úgy mint Szicíliában !!

 • agador

  Szép is lenne, ha a pénzeknek csak harmada folyna el korrupciós csatornán. Hogy elévül a tett, az nem új módszer, Schlett Csaba esetben is ez volt a módszer, addig addig húzták, míg azt mondá, akkor is Polt, hogy elévült.

 • József Barna

  A fidesz már lassan úgy jár hogy minden szimpatizánsa csak külföldi lesz (Lengyel, romániai magyar, ukrán magyar nyugdíjjal) és ezeket hordják be békemenetelni a tetvek !

  • helena bu

   Nem a szimpatizánsok fognak szavazni.

  • Edit Feiszthamel

   Mindenki elfelejti a vajdasági magyarokat,pedig azok sem piskóták,hiszen az anyaországi magyart lezsidózzák,letótozzák…de ideje lenne már a köldökzsinórt elvágni és leszakadni az anyacsecsről…mert két állampolgárságú magyar nem magyar…

  • Gomez Helena

   Ez már ,így van most is kedves József,sajnos olyanok döntenek a sorsunkról,akik nem sorstársaink,nem viselik terheinket,de próbálnak dönteni a sorsunkról.

 • Magdolna Madách

  Migráncsok ne gyertek belepofázni az életünkbe csak akkor ha mi is oda megyünk !!!!!

  • Baksa Vera

   Igazabb magyarok ők, mint te !

   • Magdolna Madách

    Hát ismertem egypárat ..az idősebbek akik itt feketén dolgoztak mint kőművesek…aranyosak voltak nagyon szerettem az ízes beszédüket …de ez a fiatalabb már link hazudós sőt lenéz engem úgy beszél velem mintha a seggéből rántott volna ki..a kántor meg eltelefonálta anno az egyház pénzét Romániába ..naponta többször…becsületesek ?? Van élettapasztalatom a 74,5 évemmel

 • Pál Hegyi

  Ha lenne vér a “pucájukban” maradnának ott ahol laknak, nem avatkoznának bele a magyarországi ügyekbe! Demonstráljanak Bukarestben, ha nagyon békemenetelni akarnak!

  • Baksa Vera

   Na, a te lábad alól is ki kellene húzni a talajt, aztán majd meglátnánk, hogy esel hanyatt !

  • Gomez Helena

   Eljöhet még az idő erre is,ugyan is a románok figyelik a történéseket…

 • K REGŐS JUDIT

  Miféle magyar az ,aki támogat egy terrorista titkos betelepítős románolácigány eredetü orsósviktort,aki még csak nem is magyar cigány és sorogyurka telepítettte a nyakunkra az apját tervszerűen a mi anyaországi magyarok kivégzésére ,úgyhogy vissza a feladónak és mehet viktor vissza és tartsák ott a románterroristatámogató felforgató menetet ???
  Magyarorok nemkérnek a Trianoni végkifejletből ,kösz nem !!!
  Magyarok pártja a JOBBIK !!!!

  • helena bu

   Neked a jobbik vonával, nekünk a fidesz Orbánnal. Orbánt gyalázod származása miatt, a vona aki nem vona, az magyar származású?

  • Baksa Vera

   Szent ég, de sötét vagy ! Arcod van, vagy nem véletlenül nem mutogatod ? Tied lehet zázrivecz cukigabika turbánnal a fején, élvezd ! Mi, magyarok nem kérünk belőle. Alaposan megkapta a magáét Erdélyben, ahova volt képe bepofátlankodni. Pontosan azt kapta, amit megérdemelt.

   • Gomez Helena

    Jól is meg voltak érte fizetve,és ott is látszott némi sötétség a fejekben

   • Csaba Mészáros

    Lassan írom, hogy megértsd BOZGOR. Takarodj vissza Romániába és ne szólj bele más dolgába. Semmi keresnivalód nincs Magyarországon. Vonulgatni húzz Bukarestbe, az való neked.

  • Gomez Helena

   Isten áldja az igazságot!

 • Berkes Gyöngyi

  ha nem lenne békemenet megint konganának az utcák az ürességtől a beszéde alatt 😀

 • Gere Mária Kissné

  Rohadjatok meg a tetves qurva életbe! Kár, hogy Csaucseszku nem írtott ki benneteket, mert ti a mi rohadék csaucseszkunknak a picsáját nyaljátok.

  • Kelemen Levente

   Anyádat biztos Kádár szoptatta…hogy szopnál halálra te zsidó ribanc!

   • Szücs Istvánné

    És a te anyádat? És a kormány összes tagja Mszmp- tag, és vezető volt! Ezt nem tudod?te csak mocskos szóval tudsz kommentelni? Milyen jogon ribancozl le valakit?Vagy anyádra gondolsz ilyenkor?

    • Kelemen Levente

     Nem.csakis te rád!

   • Kelemen Levente

    Aki a saját nemzete egy részének kiírtást kíván….azt te minek neveznéd??

  • Baksa Vera

   Undorító némber vagy. Lesülhetne a bőr a képedről.

 • Huszka Margit

  Miért akarnak ezek nekünk rosszat,szavazás után Orbán leszarja Őket! minket meg nyomorba dönt ez a sok agyalágyúlt Magarnak érzi magát Román!

  • Baksa Vera

   Orbán még téged sem sz r le, pedig megérdemelnéd. Szégyelld magad.

   • imi

    szarjon sünt a ducéd

   • Ágnes Sotus

    Baksa Vera! Honnan veszi hogy nem szarja le a Magyarokat? Mert magának ezt mondják ott!!! Mit gondol miért akarja 7millió Magyar leváltani? Annyira be vannak tojva hogy nem kerülnek hatalomra hogy minden mocskos dologra készen állnak! Itt még nyugdíj járulék, Tb.járulék sincs. Mind adóként szedi el Tőlünk. Mert az adót nem köteles visszafizetni! Ha maradnak senkinek nem lesz nyugdija. De maguknak se fog többet osztogatni jobb ha tudja! És nem szégyejük magunkat mert mi itt 12órában is csak a minimumot kapjuk míg önök munka nélkül is kapnak pénzt tőle. Úgy hogy beszélhetnénk róla hogy ki szégyelje magát!

    • Gomez Helena

     Sajnos az ilyenek,mint Baksa Vera ezt nem értik,és ezzel a mi vezérünk nagyon tisztában van,ezért történik mind-ez…de majd megérti,mert amint hallottam a románok is készülnek visszavágásra…

   • zounok

    Remélem, Románia szavazati jogot ad még több, Moldovában élő románnak. Jelenleg százezer ilyen kettős állampolgár van. Össze lehet ott még szedni – a mindenkori egyházak erre kapható képviselői segítségével – még vagy ötszázezer szavazatot. Szét kell szórni köztük némi készpénzt. Akkor majd megtudjátok, milyen az, ha hozzá nem értő ugat bele az életetekbe. A csalánt mindenki a magáéval, ha szabadna kérni.

   • Gomez Helena

    Szerintem is inkább neked kellene szégyenkezned,amiért elvakultságod,és tudatlanságod függvényében,próbálsz beavatkozni mások sorsába .

 • István Tamasi

  Tehát migráncsok adják a javát a birkamenetnek.

  • helena bu

   Ők miért migráncsok?

   • István Tamasi

    Nem itt élnek, nem fizetnek ide adót, nem viselik a következményeit a fideszmaffia rablásainak.

    • helena bu

     Azok a fiataljain akik külföldön élnek évek óta szerinted nekik sem jár az állampolgárságukkal semmi. mert nem itt élnek? Ők is, és a kinti testvéreink is, magyar állampolgárok szintén, és véssed az agyadba, nem az ő hibájukból lettek le csatolva. Szégyeld magadat.

     • imi

      azok a fiatalok orbánduce elöl menekülnek el.De érdekes módon a többi országban élő magyarok nem érdekli orbánducét (Ausztria,Szlovákia) mindig csak az erdélyi. nem az a kérdés , hogy kinek a hibájából lettek elcsatolva.Egyébként meg kinek a hibája? 2x-er is rossz oldalra állt a magyar.A vesztesnek meg kuss van.Ez a történelemben mindig is így volt.Nem a vesztes oldalra kellett volna állni 2x-er is pár évtizeden belül.

     • zounok

      Érdekes, hogy a burgenlandi magyaroknak nincs igénye a magyarországi belügyekbe való beavatkozásba. Ők jól élnek, nincsenek rászorulva, hogy eladják a szavazataikat.

     • helena bu

      Én vitába szállnék veled ugyanis nem csak Orbántól menekülnek, ez nem az ő ideje alatt kezdődött ha még vissza tudsz emlékezni. Gyurcsánynak tették fel a kérdést miért nincsen munka miért nincsen kenyér, ő erre mit mondott, el lehet menni, na akkor mentek 100 ezrével el a fiatalok és idősebbek is lehet utána nézni, ekkor mentek el a jó orvosaink mérnökeink. A történelmi hátrányunk a mindenkori politikusainknak köszönhető :((. Erre pedig a válaszom annyi, a politikát nem Isten ajándékozta a világnak. A politika a sátán műve, ezért nem kell rágódni ezen, amíg ő uralkodik a világban, addig mindig ezt fogjuk kapni, és nem kell ócsárolni, sem Gyurcsányt sem Orbánt és itt is lehetne még sorolni neveket, de nincsen értelme, mert mi meg esszük egymást ő pedig dörzsöli a tenyerét és a pokolig ér a vigyora, kacaja. Tehát lehet tanulni magyaroknak és az egész világnak.

     • imi

      Azért nézz utána pontosan hogy hol , kiknek és milyen szövegkörnyezetnem mondta ezt a Ferkó. Amiről te írsz az már egy mende-monda.

     • Gomez Helena

      Sajnos,itt nincs magyar kormányzat,és nem minden a politika műve,hanem az emberek rövid látása is bőven hozzájárul a kialakult helyzethez…

     • helena bu

      Az emberek nem hiszem hogy rövid látásúak voltak, a mi sorsunkat kint döntötték el, és ezt azonnal a módszer váltás után a rózsadombi paktummal meg is pecsételték. Az ellenállásra pedig rögtön ott volt a taxis blokád és jöttek a tüntetések, de nem történt semmi, úgy ahogyan a 2006-os ünnepi megemlékezés alatt történtek miatt sem. Igen, a haza áruló politikusok miatt szenvedünk.

     • Kiss József

      Jól tudsz hazudni,Gyurcsány adót akart emelni a gazdagoknak,Széles Gábor Fidesz pártoló,békemenetes, azt mondta,ha Gyurcsány meg adóztatja a gazdagokat kiviszik a vállalkozásukat Szlovákiába mert ott kevesebb az adó,semmi kenyérről nem volt szó hazug Fidesz birka,Gyurcsány alatt az élelmiszer 60% volt olcsóbb mint Orbán alatt,szeretsz hazudni?Szégyelld magad

     • helena bu

      Nem vagyok hazug, és főleg nem fidesz birka, azonban az igazsághoz ragaszkodom de nagyon. Gyurcsány idejét nehezen éltem át, ha a másik hazámból nem segítettek volna a család tagjaim éhen haltam volna, vagy mindenemet elveszítem . Gyurcsány alatt 60% olcsóbb volt az élelmiszer, és ezerszer drágább a közmű szolgáltatás, és menyi volt a bér, a fizetés ha úgy tetszik? Írhatnám én neked nem alaptanul, hogy szégyelld magad, de nem teszem, mert le pereg rólatok. Jobb lenne ha az igazságot keresnéd, és nem politikai harcot, mert bár ki lesz a vezérünk, nekünk soha nem lesz jobb, amíg ilyen hozzáállásúak lesznek a népek mint te is vagy.

     • imi

      először is nézz utána hogy Gyurcsány milyen kontexusban mindta azt amit a miniduce kicsavart. A fidesz hazudik ezt el kell fogadni. Így kell hozzáállni bármit is mond.Emlékezz az óriási leleplezésre a múltkori választások előtt.Nokiás doboz. Jópáram elhitték azért sokan az ingadozók közül a fideszre szavaztak. Pár év múlva kiderült hogy ordas nagy hazugság volt. Ennyi.Mondjál még egy miniszterelnököt akinek pár év alatt a falubeli haverja majd az ország leggazdagabb embere lett? Mondj még egy miniszterelnököt aki kisvasutat építtet magának? Soroljam még?

     • Miki Cy

      kus van esetleg neked, hisz versztes vagy :)

     • imi

      már megint itt népszerűsíted magadat mint az egyik hülye?

     • Zoltán Böröcz

      Sajnos igaz,hogy fiataljaink és aki még teheti elmenekült ov. és bandájának elnyomása elől! És a felmérések szerint a végzős diákok 40%-a biztosra nyilatkozta,hogy elhagyja az országot! Ugyanennyi gondolkodik rajta! Érdekes módon ŐKET miért nem hívják haza a “bégető menetre”!? És a külhoni szavazásukat sem könnyítik meg!!! ŐK NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK???? Sokkal több joguk LENNE mint a keletről érkezetteknek!!!!

     • helena bu

      Teljesen egyet értek veled sok mindenben azt hiszem mondanom sem kellene, de akik szintén magyarok és azok is voltak és újra felvették a magyar állampolgárságot, ők miért nem lehetnek a meghívottak között? Azt hiszem valahol már leírtam, ezek a szerencsétlen emberek nem önszántukból lettek román kárpátaljai, szlovák, szerb és lehetne sorolni államokhoz csatolva. Ezt is a politika tette velünk, mint minden mást ami rossz. Az emberiség nem erre lett teremtve mégis ezt kell megélnie. Ne keverd össze kérlek azokkal akik külföldön vannak, mert ők ha okosak haza jönnek és itthon szavaznak, mert ott hiába adják le szavazataikat, az nem biztos hogy az érkezik ide hazánkba. Én erről azt gondolom, a magyar a magyart nem különböztetheti meg, már így is nagyon kevesen vagyunk.

     • István Tamasi

      Akik külföldön keresik a boldogulásukat gazdasági kényszerből teszik és annak a gazdasági kényszernek a fő okozója a fideszmaffia élén a sámlicézárral.

     • helena bu

      Ahogyan olvasom a hozzászólásodat nem is gondoltam volna mást rólad, csak annyit, hogy “fideszmaffia”, én pedig azt mondom neked, hogy a gazdasági válságot a te kormányod okozta az országnak, és még meg is mondta, ” ellehet menni”, emlékszel még erre, mert én igen, na akkor ment el rengeteg ember az országból és azért mert kenyér nem volt a családoknak. Akik a Fiszed kormányzása alatt mentek el, azok azért, mert gondolnak a jövőre, ha egyszer vissza tér ” remélem soha” a te jóságos kormányod, legyen kenyér és hús az asztalon. Most viszont a Fidesz alatt mindenkinek van munkája kenyere, és otthona.

     • István Tamasi

      Vagy a memóriád szelektív vagy a társadalmi-gazdasági informáltságod erősen hiányos: A 2008-as válság egy világválság volt ami az USA-ban kezdődött és elkerülhetetlenül begyűrűzött egy olyan pici országba mint a mienk függetlenül attól, hogy ki volt akkor kormányon.
      A memóriád azért szelektív, mert én soha nem mondtam a coclib kormányra, hogy jóságos valamint azért is, mert a fideszmaffia elqrmánya alatt egyre több az éhségtől az iskolapadból kiájuló magyar gyerek. A fideszmaffia különféle statisztikai és egyéb trükkel állítja elő azt, hogy “mindenkinek van munkája” ami egyébként egy ordas hazugság.

     • helena bu

      Na amiket most itt a fideszre írtál le, azt szépen levetted a Gyurcsány kormány terhéről. A világválságot csak itt lehetett mélyen érezni, a család tagjaim több országban élnek, sehol de sehol nem érezték. Munkát nem adott senkinek Gyurcsány kormány, a devizahitelekre meg rá beszélte az országot, miközben nem volt fedezet, azóta szinte mindenki el veszítette az otthonát. Akkor volt igazán éhség, senki nem tudta fizetni a rezsit. Millióknál volt kikötve a közmű, te hol éltél akkor? Még nincsen mindenkinek munkája, de a többségnek már van, ja és ha van szakmád ezer munkahelyből válogathatsz. Ma csak az a gyerek esik ki a padból, ahol a szülők nem törődnek a gyerekekkel, tőlük viszont már rég el kellett volna venni, nagyon sokan várnak gyerekre, ott biztosan gondjuk lenne viselve.

     • István Tamasi

      Nem tudom merre élnek a családtagjaid de nem is érdekel. Hogy világválság volt 2008-ban az tény.
      A devizaalapú /és nem deviza/ hitelt a csúti suttyó első elqrmánya találta ki és a hitelesek gondjait bajait a második elqrmánya okozta, addig a devizaalapú hitelesek vigyorogtak mint a tejbetök, azt hitték hogy fineszesebbek voltak a bankoknál és kisebb kamatot fizetnek mint a forinthitelesek. Bárki megnézheti az MNB oldalán, hogy mikortól – 2010 szeptember-október – szállt el a forint árfolyama miközben a sámlicézár maga ismerte el – persze külföldön, mert itthon össze-vissza hazudozott a keményen dolgozó kisembereknek – hogy a válságból kivezetett országot vett át.
      Nyilván elhiszed, hogy 49 ezerből is meg lehet élni.
      Ne olyan gyerekre ácsingózzál akinek van/nak/ szülei. Van elég tényleges árva a gyerekotthonokban azokból magadhoz vehetsz annyit amennyit csak akarsz.

     • helena bu

      A 49 ezer mikor is jött, ami akkor még nem annyi volt? Igen válságból vette át az országot, abból hozta helyre amennyire lehetett. És igen vettem magamhoz 2 fiút, és mára már mindenük meg van hála Istennek, és okosnak neveltem őket és remélem azok is maradnak, mert ha újra probléma lesz hazánkban, akkor nem lesz szükségük a család segítségére, mint nekem volt Gyurcsány idejében. Egy kicsit még odébb van, de az otthonuk már mindkettőnek meg van, és a számlájukat tölti havonta.

    • Walsz

     Teljesen igazad van.

  • Kelemen Levente

   Migráns a kurva anyád!

  • Sándor Németh

   Elvette az eszét azorbánuszítás?
   Az erdélyi magyarok, elsősorban magyarok, akiket az aljas nemzetközi politikai nagyhatalmak, idegen ország kormányzása alá kényszerítették, a saját szülőföldjükkel együtt!
   Az már más kérdés, hogy egy aljas magyar kormány visszaél a nemzeti identitásukkal, és magára szavaztatja őket úgy!

   • imi

    Nincs annyi eszük.belerángatja őket a Duce mindenbe.Itt fognak a bayerzsótival bégetni.

   • István Tamasi

    Ugyan mit szóltak volna az erdélyi magyarok ha Magyarországról mentek volna emberek szervezetten /fizetett kirándulásra/ Ceausescut támogatni?

  • Baksa Vera

   A birka ezek szerint te vagy, a migráncsok meg azok, akik nem fogják tönkretenni Magyarországot, mert nem tehetik be ide a mocskos lábukat, hála a Fidesz kormánynak és Orbán Viktornak. Nem tudom, hol élsz, de megérdemelnéd, hogy idegen hatalmak húzzanak egy határt köréd, és máris románnak kellene lenned. Te biztos élveznéd.

   • Sebaj, Tóbiás!

    Lehet, hogy olcsóbban megúsznánk a migráns inváziót, mint az orbánmaffia lenyúlásait-

   • Szücs Istvánné

    Jól átmosták az agyad! Azt picit is ami van. te nem látod mit művel szeretett vezéred, meg a bandája!

   • imi

    Pozsonyba miért nem mész Békemenetelni ? Esetleg Ukrajnába? Felesleges bohóckodás a nemzeti lóf..sz keresztes bayerzsótival az élen. Magyarok de nem itt adóznak akkor ne pofázzanak bele a dolgainkba. Elégedjenek meg azzal amit orbán odalök nekik

   • Rudolf

    Látod, Veronka darázsfészekbe nyúltál, örülj, hogy ennyivel itt megúszod de menetelni ne gyere szépen kérlek és ezt add át a többieknek is, akik lelkesen erre készülnek! Ha jót nem tudtok tenni azért a sok támogatásért amit mindig is megkaptatok, akkor kárt ne okozzatok ! Térjetek észhez és ne szóljatok bele a mi “családi ügyeinkbe” a mi belügyeinkbe, mert ti mégiscsak kívül vagytok sajnos. Ne szítsátok még jobban a parazsat !

   • István Tamasi

    Azok az agyatlan birkák akik hatalomban tartják a fideszmaffiát amelyik tönkre teszi Magyarországot. Már a gyerekeink és unokáink jövőjét rabolják. Igen, itt élek és én és az összes ismerősöm ezt látja ezt tapasztalja. Te biztosan élvezed hogy a csúti suttyó belesz.rik a szádba miközben meglop, kirabol.

    • Gomez Helena

     Ezt látjuk sajnos,és ezért kaptak szavazati jogot,a külhoni magyarok,mert vezérünk,jól tudta,hogy ők nem látnak bele,az itteni valóságba,és ezért a gesztusért,kap egy csomó elvakult szavazót..

   • István Tamasi

    Hála a csüngőhasú disznónak és fideszmaffiájának már többtízezer migráncsot engedett be. PLUSZ többezer orosz kémet és bűnözőt is beengedett /moszkvai vízumgyár/ és többezer ukrán bűnözőt könnyített-gyorsított eljárással honosított /adott nekik magyar állampolgárságot!

    • Gomez Helena

     Sajnos igazad van…

   • Gomez Helena

    Ez kissé elvont,és a racionalitást messzire kerülő felfogás,ráadásul nem tükrözi a valóságot….

   • kajla

    ön aztán igazi jómagyarembör, a vezére kedveli ezt.

 • zounok

  Mindenki ott meneteljen és szavazzon, ahol annak viseli a következményeit.

  • Gomez Helena

   Ez lenne a normális felfogás,de sajnos kevés ember rendelkezik vele…

 • Plotár Andor

  Én csak egyet nem értek, a Román miniszter elnök úr miért nem jön kampányolni Magyarországra??
  Hogy az itt élő román ajkú lakosságot elvigye szavazni, vagy különféle eseményekre Bukarestbe??
  Mindenki a saját szemétdombján legyen kakas!

  • Józsi

   Viszonylag kevés olyan van Mo.-n. Ellenben például a Moldovai köztársaságban már elég sokan vannak, és igen oda mennek is kampányolni. Hogy az egyéb “kedvezményekről” ne is beszéljek ….

  • Gomez Helena

   Megtudnák a kedves erdélyi testvéreink,ha innen az anyaországból döntenénk el,ki legyen a vezetőjük….

 • Ancsa Piros
 • csaba

  A békemenethez nem kell “verbuválni”.Mennek a MAGYAROK maguktól.Verbuválni az adócsaló melletti megmozdulásra kell.De az sem sikerült,kevesebben voltak mint egy érettségin.

  • Balázs István

   Csaba de buta vagy mint magad !! A fideszbe minden rendbe van te nagyökör !! Csak nögnöd kellene honnan tájékozódsz a WC- s nénitől

   • Kati Oláhné

    Mi van rendben a fideszbe !!!

   • Mongol Janos

    ….és te hogy lettél ott a pöcegödörben ilyen okos??

 • Mongol Janos

  MINDEN MAGYAR ott lesz…és hozzák a gyerekeiket is…ti pedig libsik…írigykedjetek

  • kajla

   akkor csak a bolsik mehetnek?

   • Mongol Janos

    …nem…MINDEN TISZTESSÉGES ember…

    • kajla

     aha, olyanok mint a kedves vezetője

 • ytag

  Vagyis ha, tegyük fel, a feleségem cigány, de én nem vagyok az, az Téged nem zavar, mert nem vagy gyűlölködős.

 • Medve

  Amennyiben tisztességes, nem.

 • Lali52

  Ha nem tisztességes, akkor miért zavar hogy cigány ? Akkor nem annak kéne zavarnia, hogy nem tisztességes ? És ha nem tisztességes, de árja, akkor nem zavar, igaz ? Ha cigány akkor egyből arra vezeted vissza, hogy miért nem tisztességes. Ha viszont árja és nem tisztességes akkor mire ? Semmire, hiszen kizárt, hogy árja bűnözzön. Na ez az az “apró” különbség, ami miatt álszent ez az egész és világos, hogy mellébeszél a sok jobber. Emiatt nincs olyan, hogy cigánybűnözés, max. olyan bűnözési forma, ami inkább cigány elkövetőkre jellemző, de ilyen van árjákra is, pl. amit fehérgalléros bűnözésként emlegetünk. Na de ez így túl tudományos és nehezen érthető, így marad a cigánybűnözés ordibálása, ami csak messzebb vezet a megoldástól. A Fogalmi vita helyett a jelenséggel kéne foglalkozni.

 • Lali52

  Hamar eljutottál a két hozzászólásod között a “visszaélés” megállapításához. Ebből látszik, hogy nem akarsz te se tényfeltárást, se semmit, csak vallásos visszaigazolást.

 • Medve

  Ne forgasd ki a szavaimat. Akkor is zavarna ha nem cigány. De tudod mit? Nem látom szívesen a kisebbségeket Magyarországon, és az érthető is hogy miért szeretnék inkább a saját fajtámmal lenni. De nem utálom a cigányokat. A fehér bűnözőt ugyan úgy elítélem. Azt hívják cigánybűnözésnek ami a cigányokra jellemző bűnelkövetési forma, és ez igen is létezik.
  És a rasszisták 80%-a tudod miért utálja a cigányságot? Mert agyon vannak pátyolgatva.
  Egyébként nagyon nem fogalmaztál tudományosan, viszont annál inkább általánosítasz.

 • Lali52

  Csak pont ez a baj, hogy rossz ez a kifejezés, mert általánosít és minden cigányt megbélyegez. Ezzel csak kárt okoz. Nincsenek agyon pátyolgatva, nálunk senki nincs, de néha szükség van pozitív diszkriminációra, ha ebből az ördögi körből kiakarsz törni. Más megoldás nem nagyon van, mint megpróbálni felemelni mindenkit egy minimum szintre.

 • Rebel Son

  …meg rettegni a nácziaktól…oh wait, azok ti vagytok.

 • Lali52

  Jól megmondtad. Az autokrácia formáitól mindenkinek van félnivalója, csak annak nem, aki maga is az elnyomó rendszer része akar lenni. Amúgy meg nem tudom ennek itt mi volt a relevanciája, azon kívül, hogy ezt tudtad elhúzni a cilinderből két nap alatt.

 • Rebel Son

  A kérdés az, hogy valóban megalapozott-e a félelem, amit megpróbálnak belesulykolni az emberek fejébe az ilyen külföldről fizetett, hazátlan senkikháziak, mint akik az atlatszo.hu-nál dolgoznak. :)

 • Alajos

  Te tudod, viszont a szövegértés nem erősséged.
  Szerencsére a szöveg kéznél van, többször, figyelmesebben is el lehet olvasni.

 • en tudom

  Igazad van. most értettem ki hogy van kinek savanyú a szőlő.

 • kocsmáros60

  Egyes románok meg állítólag Csaocseszkut siratják… Mi se ezt vártuk a Kádár korszak után …Rendesen átvert bennünket a nyugati nagy testvér ..

 • Bálint László Hatfaludy

  Azért van egy kis különbség:Az USA Szaddam Husszein tömegpusztító fegyvereikre hivatkozva lerohanta és eléggé tönkre bombázta, Irakot, ha úgy teszik máig tartó harással, mi meg legfeljebb későn jöttünk rá, hogy nem kolbászból van a kerítés.
  Egyébként nem vert át a Nagy Testvér, hagyta, hogy mi átverjük saját magunkat, meg, hogy bedőljünk az itthoni szirénhangoknak,

 • anti-agitprop

  Hja, a nyugati nagytestvér átvert minket. Akkor vissza is fizetjük azt a ~8,000 milliárdot amivel megtámogattak/átvertek, igaz?
  Tudom, tudom, az jár, és megvették belőle az országot… Mindenki gonosz és csak a magyarokat(/románokat/irakiakat) báncsa, nekünk nulla felelősségünk van a dologban.

  Bezzeg kádár/csao/husszein idején… Akkor csak tapsolni kellett a kopasznak, gondolkozni nem.

 • anti-agitprop

  Mármint azelőtt, vagy azután bombázta tönkre, hogy husszein megszervezte úgy tízezer amerikai halálát?

 • kocsmáros60

  Tulajdon képen igazad van ..Mi akartuk a renszerváltást ,a kapitalizmust ,. Mostmár tudjuk hogy nem ilyen lovat akartunk

 • Bálint László Hatfaludy

  Lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de nem tudok arról, hogy Szaddam Husszein 10.000 amerikai halálát szervezte volna meg. Tudok/hallottam/olvastam saját népe (igazából nem büszke arabok, csak maguknak mindig országot követelő javíthatatlan kurdok/micsoda különbség!!/) ellen bevetett harci gázról, meg az Irán-Irak konfliktusban elesett katonákról -,iráni oldalon mártírhalálra biztatott gyermekkatonákról is- de akkor még Sz.H. jó fiú volt az USA szemszögéből.Az Egyesült Államokat sosem érdekelte a halottak száma (kivéve ha amerikaiak haltak meg, de ez is csak inkább propaganda kérdésként) de a a XX. század kezdetétől fő játékos a világpolitikában.Igaz, ez nem mindenki előtt volt világos. Csak a szuezi válság idején vált nyilvánvalóvá Párizs és London számára, hogy legfeljebb másodhegedűsök lehetnek..

 • kocsmáros60

  Nem egészen így gondoltam , de a “nagytestvérek ” az egész világot megpróbálják átverni és rabszolgává tenni …Sőt még egymást is ..ww dizel autó botrány ..

 • Márcziusi Ifjú

  Tetszik a neved.

 • Márcziusi Ifjú

  Nem úgy, mint az oroszok, igaz? Tulajdonképpen erre akartál kijukadni pribék, az oroszok sokkal frankóbbak mindenben. Mennyi a fizu?

 • anti-agitprop

  Nem, mea culpa, keverem itten az arab neveket. :) Értékelem, hogy nem ez lett a hozzászólásod középpontja.
  Szóval ő “csak” a saját népét gyilkolta, valóban. De, ahogy nézem, a háború előtt ultimátumot szabtak neki, hogy lemondasz, vagy háború. Erre ő felajánlott olaj koncessziókat, válasz: lemondasz, vagy háború. Erre a nevében felajánlották hogy száműzetésbe vonul, ha zsebrevághat egy milliárd dollárt, válasz: lemondasz, vagy háború.
  Nem volt az USA se korrekt, valóban. És ha nem lett volna véreskezű diktátor, sokkal jobban zavarna.

  Az meg, hogy évtizedekkel ezelőtt a CIA segítette egy másik diktátor megbuktatásában, szerintem nem egyenlő azzal, hogy jó fiú volt számukra.
  Tekintve, hogy az olajkoncessziókat se fogadták el, nekem valószínűbbnek tűnik, hogy a személyével volt a probléma, nem az olajért mentek.

 • Bálint László Hatfaludy

  Én úgy olvastam -nem is olyan régen, egy még az MSZMP országlása alatt kiadott, majd röviddel a kiadás után bevont és bezúzatott- könyvben (és nem részletezem, hogyan sikerült elolvasnom, mert az külön érdekes sztori lenne) hogy a 30′-as évek moszkvai perei között a Zinovjevék elleninek a fő oka volt, hogy arra az álláspontra jutottak, hogy a moszkvai kommunista kísérlet több okból egy rákos daganat-szerűség, amit hagyni kell elpusztulni. Ergo: a szocializmus építése vakvágány, Az USA mint a kapitalista világ vezető hatalma, mindig tudatosan és kőkeményen képviselte az állami érdekeit, és ennek pragmatikusan alárendelte, hogy mit/kit szeret/utál.
  Egyébként már a nagy brit politikus is megmondta anno hogy “Angliának nem barátai, csak érdekei vannak”. Szerintem egyébként minden sikeres ország így viselkedik.A Szovjetunió több okból elvesztette- szerencsénkre nem egy nukleáris világháborúban -.az USA-val vívott versenyt, szétesett, az ex- CCCP Moszkva már nem vezető világhatalom, még ha Putyin próbál valahová visszakapaszkodni, akkor sem. Hogy mivé fejlődik a világ a túlnépesedés, környezetszennyezés, a Föld teherbíró képességének a kizsigerelése stb. árán nem tudom, de nem is fogom tudni befolyásolni, de elég sokat megérve és sokból kiábrándulva, kissé rezignáltan figyelem az eseményeket.Ami a fizut illeti, sajnos nem annyi mint hőn szeretett Helyesen Író Pali bácsinkké, vagy Vitatottan Tömeggyilkos Béla bácsinkké, de elég jól megvagyok belőle

 • Bálint László Hatfaludy

  Azért gondolom a Kommunizmus Csodálatos Világával is valahogy így jártunk. Hiába, jó pap holtig tanul, igaz, sokszor a saját kárán..

 • anti-agitprop

  Nos, ha te visszavágysz az átkosba, a keleti nyitás keretében szabad a pálya.
  Nekem volt szerencsém keveset látni az előző rendszerből, és értékelném, ha nem is kéne látnom közelről.

 • anti-agitprop

  És ez mitől kizárólag nyugati, és nagytestvér?
  Ugyanez történt itthon kicsiben a brókerbotrányokkal pl.
  Nem világszintű összeesküvés ez, egyszerűen egy mamutcégen belül volt 10-20 ember, akik úgy érezték megúszhatják, ha szarabb minőségű terméket sóznak a vásárló nyakába, mint amit ígértek.
  Idáig megbíztak bennük a vásárlók, majd most tanulunk belőle, és jobban megnézzük mit veszünk.
  Nem igazán értem miért elfogadhatóbb kádártól ha azt mondja, hogy te jól élsz, de nem mehetsz ki nyugatra megnézni, hogy valóban így van-e…

 • Tóth Árpád

  Ja ! Mindenben igazad van. Ha meg nem akkor is…

 • kocsmáros60

  Igazad van de egészen mást látunk / mutattak nekünk / 1989-ben Bécsben , Ausztriában mint nekünk hozott a “”rendszer váltásnak nevezett ” gazdasági , idológiai váltás ..Ha meg kimész nyugatra jól élni hamar rá jössz hogy Te is csak egy bevándorló vagy odakint és úgy is kezelnek ..

 • Bálint László Hatfaludy

  Már írtam valahol, hogy az USA- meg minden igazi ország. a saját érdekei szerint politizál.Nincs számára valójában jó vagy rossz fiú, csak, az a kérdés, hogy az adott pillanatban(esetleg középtávon) szükség van az illetőre vagy sem. Persze vannak elvek is, de azokkal meg csínján kell bánni.Mindig lehet kompromisszumokat kötni és meg is indokolni.

 • kocsmáros60

  Te”” keveset láttál ” én sokat éltem benne, aztán elhitük hogy a kapitalizmusba munkával meglehet gazdagodni ..Most azt látom hogy tisztességes munkával nagyon kevesen gazdagodtak meg ..Lopással csalással annál többen ..Lehet vacilálni hogy mikor volt jobb ..A hajléktalan munkanélkülinek a régi biztos jobban tetszett ..A hozzám hasonlók valószínű egyiktől se szédülnek el..Volt jobb is de még lehet rosszabb is ..

 • Klára Kabai-tóth

  Jobb lenne felvenni valami ruhafélét! Úgy okosabbnak lehet látszani!

 • Nemes 49

  én úgy hívom a viktort, hogy a Kárpátok II. Géniusza és azután azt kívánom neki, hogy mihamarabb úgy végezze mint az első! (megvan a videofelvételem arról a tárgyalásról, majd a kivégzésről és szeretném a következőt is rögzíteni az utókor tanulására!)

 • Sándor Németh

  Gyűlöld bazdmeg! Te! De nem mi!
  És ne nevezz magyarokat migrásnak!

 • Baksa Vera

  Igen, a migránsokat. Erdélyi honfitársainkat szeretjük és várjuk szeretettel !

 • Szintagmaar

  Nem, az erdélyiek nem honfitársaink. És kurvára nem várjuk őket szeretettel.

 • imi

  Nem egészen az volt az interjú, egyébként a csőd is odébb voltDe hát ez olyan orbány mese.És azt azért nem illik elfelejteni, hogy előtte orbány kúrmány volt amikor is elég szépen kifosztották a pénzeket, mint mindig azóta is. Arról nem is beszélve, hogy mindössze az orbány kúrmánynak volt/van abszolút többsége . 2010 előtt is ahol tudta akadályozott mindent mert nem ők voltak a hatalmon.nem azt nézték, hogy jó vagy nem jó hanem azt hogy ellentmondjanak. És mikor hatalomra kerültek akkor sok esetben rögtön mást mondtak mint előzőleg. A fidesz székház eladása óta lop és hazudik a helyi mini duce. Kezd is hasonlítani rá. Püffedt és kerekedik a feje meg ordibál egy fojtában.

 • Gomez Helena

  Akkor még más szelek fújtak,ugyan-is nem özönlött az uniós pénz az országba,amivel rendelkezni lehetett volna.

 • Gomez Helena

  Még Amerika sem tart el ennyi gazdag politikust,a területéhez képest,mint Magyarország.

 • imi

  Amerika sem produkált még olyat de valószínűleg még sehol a világon, hogy a helyi Duce barátja pár év alatt majdnem az ország leggazdagabb embere lett. Csak a hülye nem látja , hogy mi folyik itt. Van itt bőven.Itt is mint a Baksa Vera pl.

 • helena bu

  Dehogy nem özönlöttek az uniós pénzek, de a cégeiknek lett kiosztva, és a csókos polgármestereknek, ha valamit szerettek volna csinálni a településükön. De azt hiszem valamelyik kormány oldalon ,fent kell lennie, hogy minden évben mennyi pénz jött be, és mennyit fizettünk mi be az uniónak.

 • Szintagmaar

  Az erdélyiek nem magyarok, hanem erdélyiek. Elszívják az erőforrásainkat, semmit nem adnak, de belepofáznak az életünkbe. Gazdasági migránsok.

 • helena bu

  Csak egyetlen országot mutassál nekem ahol nincsen politikai vezér, ha úgy tetszik Miniszterelnök, de a világban nem mindenütt Miniszterelnök a vezető, tehát vezérünk, aki minden aljasságból ki vezeti hazánkat, de azt hiszem tőletek kell elsőnek megszabadítania, mert ennyi szemét embert már mi is nehezen tudunk tolerálni. Hogy neked mit rágtak a szádba, a reakciód mutatja, én viszont gondolkodom, és azt is írtam le.

 • helena bu

  Te csak hiszel, és hidd még egy kis rövid ideig, hogy én ostoba vagyok, de hamarosan rá jössz, hogy te mekkora bunkó vagy, és azt s bánni fogod a világra jöttél, na meg azt is hogy ezt az oldalt látogatod. Találkozni fogsz a nevemmel Gyurcsány Feri.

 • Mongol Janos

  .okoska…te…ott voltál korábban??…..nem haver…te azt a légkört még nem tapasztaltad…

 • István Tamasi

  Ha már marhaságot emlegetsz: sajbnos még mindig van kb 1,5 millió agyatlan aki bedől a csúti suttó hazaáruló marhaság szintű hazugságainak.

 • kajla

  igen, a komcsk ha összehaolnak…

 • Mongol Janos

  ….azt nem ismerem hogy milyen…

 • Sándor Németh

  Ez nem az ő hibájuk!
  Ezt kérd számon a “g”-n és bandáján!
  És hogy nem magyarok??
  Meglátszik hogy sosem jártál Erdélyben!
  Nekik sokkal többet jelent a magyarságuk mint nekünk!
  Ezért megvezethetőek!
  És ezt a “‘g” és bandája ki is használja!

 • Szintagmaar

  Leszarom a magyarsagukat. Csak addig szamit nekik, amig itt elonyoket tudnak vele kicsikarni.