A székelyföldi autonómia orosz érdek, állítja egy offshore elemzőcég

hungsmall

„Becsléseink szerint az orosz különleges erők jelenleg együttműködnek a romániai magyarság vezetőivel, és a régióbeli etnikumközi viszonyok sajátosságait kihasználva arra törekednek, hogy belülről gondot okozzanak Bukarestnek.”

(According to our estimations, Russian special services are currently collaborating with the Hungarian leaders in Romania and, by taking advantage of the peculiarities of ethnic relations in the region, are trying to cause troubles to Bucharest from the inside.)

A fenti mondatot tartalmazó tanulmány a napokban kezdett terjedni a Facebookon. A szöveg a nyilvánvaló szerkesztésbeli hiányosságok mellett számos sebből vérzik: a leggyanúsabb az, hogy a Center for Eurasian Strategic Intelligence (CESI) nevű, frissen alapított és homályos hátterű szervezet oldalán jelent meg.

Maga a felvetés – az, hogy Oroszországnak érdekében áll a székelyföldi autonómia-törekvéseket támogatni, így próbálván gyengíteni Romániát, amely az Egyesült Államok és a NATO egyik legfontosabb szövetségese a térségben – nem új.

A romániai közbeszédben az ukrán-orosz konfliktus kezdete óta jelent meg ez a spekuláció, és nem teljesen alaptalan. A magyar kormány burkoltan oroszbarát külpolitikája, a Jobbik nyíltan ápolt orosz kapcsolatai, az utóbbi években megerősödött nemzeti radikális mozgalmak Erdélyben és a székelyföldi autonómia-mozgalom mind olyan tényezők, melyek erősítik ezt az elméletet.

A Center for Eurasian Strategic Intelligence oldalán publikált elemzést olvasva azonban világossá válik, hogy annak a szerzője legjobb esetben is másod- és harmadkézből kapott információkkal dolgozik, és csak napisajtóból ismeri a magyarországi, illetve az erdélyi magyar belpolitikai helyzetet.

De mi ez a szervezet? A neve a régi orosz Eurázsia-doktrínára utal, mely a Szovjetunió összeomlása óta másodvirágzását éli, és melynek lényege, hogy Oroszország kulturálisan közelebb áll Ázsiához, mint Nyugat-Európához.

Többek között ezen az elméleten alapul Vlagyimir Putyin ideológusa, Alexander Dugin nemzeti bolsevizmusa.

Saját bemutatkozójuk szerint a CESI-t 2014-ben alapították, szakterületük a kelet-európai orosz terjeszkedés és katonai agresszió bemutatása. Első elemzésük idén júniusban jelent meg, az oldal dizájnja ugyanakkor még a hasonló elemzőcégek oldalaihoz képest is konzervatív: úgy vizuálisan, mind funkcionalitás tekintetében az internet hőskorszakát idézi.

Ennél is érdekesebb azonban az, hogy a http://eurasianintelligence.org domain egy vanuatui lakos, Abigail Kalopong nevére van bejegyezve. Ő az oldal augusztusban bejegyzett kiadója, a londoni székhelyű Center for Eurasian Strategic Intelligence Ltd. igazgatója is.

Tovább keresgélve kiderül, az idén 32 éves Abigail Kalapong nevéhez tudományos vagy civil szférában elért teljesítmény nem fűződik, ellenben 84 cégben igazgató vagy titkár. És mindegyik cég ugyanarra a Bedford Street-i címre van bejegyezve, ahova a CESI.

Abigail Kalapong tehát egyértelműen stróman, most már csak az a kérdés: kinek áll érdekében elemzést publikálni a székelyföldi autonómia-törekvések orosz hátteréről? És ki fog hamarosan hivatkozni erre a szövegre?

Sipos Zoltán

 

 • Vilmos Sándor

  Ja, és tegyük hozzá, gondolva a “csodás” orosz-ukrán kapcsolatokra,mikor fogják feldobni Kárpátalja magyar autonóm területté való nyilvánítását, sőt – horribile dictu! – még az a felvetés is előkerülhet, hogy mivel Kárpátalja soha nem volt Ukrajna része, ab ovo csatlakozhasson Magyarországhoz!

  • Ivan Bliminse

   Fuckyeah, annektáljunk mi is, nem csak orosz kiváltság az, nekünk is jár.
   Szorgos népünk győzni fog.

 • Bakodi Péter

  Kár, hogy egy szó sem esik arról, hogy ez miért is lenne érdeke az oroszoknak… Legalább csak említés szintjén illett volna Moldováról és a Transznisztiráról beszélni.

  • Guest

   “Maga a felvetés – az, hogy Oroszországnak érdekében áll a székelyföldi
   autonómia-törekvéseket támogatni, így próbálván gyengíteni Romániát,
   amely az Egyesült Államok és a NATO egyik legfontosabb szövetségese a
   térségben – nem új.”
   Ez éppen elég ok, hogy érdeke legyen ez az oroszoknak….

  • Robi Cs

   “Maga a felvetés – az, hogy Oroszországnak érdekében áll a székelyföldi
   autonómia-törekvéseket támogatni, így próbálván gyengíteni Romániát,
   amely az Egyesült Államok és a NATO egyik legfontosabb szövetségese a
   térségben – nem új.”
   Ez éppen elég ahhoz, hogy érdeke legyen az oroszoknak…

   • Bakodi Péter

    De nem ez az elsődleges ok. Ez csak egy járulékos plusz.

  • Kozma Klemi

   … ha az oroszok állnának mögöttünk, már rég autonómiánk lenne. Sőt, már a Független Erdély projekt is zajlana. Tény, hogy a román-orosz viszony nem túl jó, de ezt a hírt fenntartva kezelném. Elég provokáció gyanús. Nem eléggé félnek szegény románok tőlünk itthon, most még az oroszokkal is riasztgatják őket…

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  tehát gyengítik az usa-nato-románokat, és erősítik az usa-nato-magyarokat (mert mi inkább usa-bábállam vagyunk, lásd hadsereg külföldön, melegfelvonulás). nem életszerű, de nem lenne rossz, bár szerintem, ez inkább csak propaganda, hogy szeressük az oroszokat. illetve hát lehet, hogy ki akarják szakítani a magyarokat az usa-béli bábállmi létből.

 • Janos Fazakas

  Az idézett írás bődületes szakmai felkészültségét igazolja, hogy a romániai Moldvában lévő Bákó városának román nevét is tévesen írták. Helyesen Bacău.

  • Tibor Katona

   Bécs neve helyesen Wien!!

 • Julius Geönczeöl

  Lajcak pozsonyi kulugyminiszter is meg van remulve es Hitlerhez hasonlitotta Putyint tegnap Becsben, mert segitseget nyujtott az orosz etnikumnak, mint Hitler a szudeta nemeteknek. Na es a csehek miert rugtak fel a Saint Germain szerzodest, ami szerint a nemeteknek onrendelkezes jart volna a tobbi nemzetiseggel egyutt? Az orosz abba a helyzetbe kerult, hogy igen sok orosz kerult idegen allamokba. Csak termeszetes, hogy masok onrendelkezesi torekveseit tamogatja. Na es a “nyugat”? Fel kellene adnia azt a francia sovinizmust, ami a francia forradalom idejen lemeszarolt 300 ezer vendee-it, mert azok mas nemzetisegek, es tiszteletben kellene tartani az ostelepes nepeket. Ja, hogy a Return on Investment? Csak az szamit? Lehet ugy kibanyaszni a palagazt, hogy a farmerek elmenekulnek es evszazadokig nem lehet ott termelni elelmiszert. Akkor is az ROI szamit csak? Ennek a terrorista szemleletnek kell veget vetni ami a penz miatt mindenen atgazol par ember erdekeben, akinek a szabad rablasra es a penznyomtatasra kizarolagos joga van. Ez a problema lenyege.

 • Firefly2009

  Mindent figyelembe véve ez a felvetés nem akkora hülyeség még hogyha felületesen szemlélve annak is tűnik (és mindezt az “intézet” hátterétől függetlenül). Az mondjuk tény,hogy nagyon nem fogalmaz egyértelműen,hogy ez miért is lenne jó igazán az oroszoknak és csak halvány utalások vannak az idézet cikkben, amelyekből valamennyire következtetni lehet a célokra.

  Maga a székelyföldi autonómia kérdése orosz szemszögből nem tűnik különösebben érdekesnek azonban a téma időzítése (különösen a cikkben is említett éles retorikával együtt,amely eddig azért nem volt megszokott ebben az ügyben) már annál inkább. Románia és Moldova ugyanis egyre komolyabban gondolja az egyesülést, ezáltal Moldovát “fű alatt” be lehetne olvasztani az Európai Unióba,ami a sajátos helyzetű Dnyeszter Menti Köztársaság miatt igen komoly orosz aggodalmakat vet fel. Az oroszok ugyanis nagyon szeretnék beolvasztani ezt a területet is (ez többször is téma volt a Krím annektálása után és maga a Dnyeszter Menti Köztársaság vezetése szintén ezt támogatja). Szóval az oroszok gondolkozhatnak úgy,hogy Románia számára de-stabilizáló hatású lehet a székely autonómia ügye és ezáltal esetleg halasztódhat a román-moldáv egyesülés kérdése. Ezzel pedig mindenképp időt nyernének,főleg ha az autonómia kérdése folytán esetleg megroppanna a jelenlegi román kormány és esetleg a következő már nem támogatná az egyesítést.

 • truestory

  Beszeljunk a demokratakrol,akik milliardot kali tamogatjak,azon,abortuszt,vegzo,klinikakat,ahol,fiatal,orvosnenik,abourtuszbol,kivett,babak,szerveit,adjak,el,szervkereskedesre,kb ilyen aron:kicsi,szervek,15,usd,20,usd…
  nyilt an kameraba mondja,utana,hogy,lamborginire,gyujtott..
  szamol jukebox ki,hany,kicsi,kis,maj,vese,eladasa,hozta meg a demokratak,kedvence nek azt a lamborginit??
  Napi,10,fo,abortusz??
  Trump ra sajnos irigykedni a regi es uj kommunistak.!!Keveset eleg okosak ahhoz,hogy,2,millioszor kezdotoket,20,40,ev,alatt,10.billiora,emeljenek.
  szeretne kedves szuklatokoru,utlevel nelkuli ujsag iron idejonni,Californiaba??
  Jojjon…Megmutattjuka Latino bunozest,
  megmutatjuk,a bort on ok fele fekete a masik fele Latino bunozokkell van tele..
  mikor ugrik be??
  Bemutatja Trump nak is.
  vegre valaki,aki nem munkanelkuli segelybol akarja megvaltani amerikat,mint egy es felig fekete vezetok..mert az ugye megvan,hogy,a mostanaban vezetve anyukaja feher apuka ja muszlim fekete afrikaban tobb feleseggel??
  Szoljon,amerikaiul szivesen felvilagositjuk,
  nem kell a cnn.riposteret,figyelni,aki
  irigyek..vagy on is az??

 • Rezsoke

  Kepmutato WP infografika… A mexikoi hataron levo keritesuk miert nem szerepel rajta?

  • makákó

   Szerintem szerepel

 • Marton Bükkösnagyhasrsányi

  Sarkadi Nagy Márton: Naponta hány ezer ember jut át a zsidó és palesztin területeket elválasztó izraeli falon?

 • Szabados Gábor

  Szerintem jó ötlet. Hasznos, életre való, célszerű. Ez szolgálná mindazok érdekét, akik szeretnének megszabadulni az Orbán-rendszertől. Tehát: semmi nem lesz belőle. (A miértre is kitér Vágó druszám.)

 • Macskafogó

  A Párbeszéd javaslata pontosan a preferenciális és internetes szavazás, nagyon hasonló ehhez ez ötlethez. Érdemes lenne támogatni őket. Azt viszont nem ajánlom, hogy boldog-boldogtalan, mindenféle támogatás nélkül indulhasson. Aki politikai pályára megy, minimális támogatottsággal rendelkeznie kell.

 • Ernő Kovács

  Az a baj, hogy a békés “forradalomban hivő” emberek nem veszik számításba a nyilvánvalót! A fidesz és gondolkodásmentes támogatóinak azon hozzáállását, amelyet már 2006-ban is “megcsodálhattunk”! Sosem fognak belenyugodni, sosem fogják megengedni, hogy más kormányozzon, mint pszicho – és szociopata kedves vezetőjük!

 • http://bthbs.com/bthbs/299-rendhagyo-oneletrajz Peter Bartos

  az ötlet kiváló

 • SoósGergő

  Szóval meg kéne győznöm az embereket, hogy a kutya és az eb között van különbség, hogy a szocik alatt IS minden második héten a SZART A MOSTANI MINISZTERELNÖK keverte. S hogy nagyon nem mindegy.

 • Commissaire Maigret

  Basszátok meg, elsősorban szavazókra vam szükségetek. Szerintetek anyám mennyit értett a fentiekből? Mégis honnan akarjátok azt a plusz egy millió embert előhúzni így?

 • Kötőtű

  Sajnálatos, de az ország 15 %-ának van internet elérése. Oké, legyen meg az e-szavazás, de akkor számoljatok azzal a másfélmillió közTV néző net-nélküli fideszszavazóval is, akik majd elmennek és szarnak az e-szavazás eredményére.
  Ez egy “gumicsont”, mint már többször is tapasztalhattuk Vágónál.

  • grin

   A KSH adatai szerint (https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tin00091.html) 2015-ben a 16-74 éves korosztályból a rendszeres internethasználók aránya 72%. Ez a háztartások szélessáv-ellátottsága alapján 75% (eurostat, 2015, szintén olyan családok, ahol legalább egy 16-74 éves családtag él).
   (67% mobil, 16% kábel, 10% DSL, ez 2016-os adat.)

 • Péter István

  No, de miért is kellene ide új hatalomgyakorlói gárda és valamiféle új egység, amikor az emberek már többszörösen választottak maguknak egy kiváló országvezetést, amely kivezette az országot az anarchikus káoszból és a súlyos adósságcsapdából.

 • nonemart

  Vágó mester ! Kicsit zanzásítva, de fel tetszett találni az előválasztást ! Nincs ezzel semmi baj, gyerünk, csináljuk, de ne szaporítsuk feleslegesen a politikai szóképeket (az elvont fogalmak derivátumait) , mert megbolondul az amúgy higgad és töppedt magyarság !

 • Gergely Kóródy

  ebbe egy párt, aminek csupán minél több fűtött parlamenti szék a vágya, soha nem fog belemenni. Marhára nem véletlen, hogy az mszp egyéni körzetekben gondolkodik, ahol a legnagyobb eséllyel indulót kéne az összefogásnak indítania. Úgyhogy pártoknak javasolni ezt értelmetlen. Az viszont jó lenne, ha sikerülne a választó fejébe beleverni, hogy minden pártaktivistát hajtson el, aki nem hajlandó az anyja életére megígérni egy a fent említett döntéshozó platformot a gazdájára szavazóknak. Tehát nem véleménnyilvánító, hanem döntéshozó

 • István Diczig
 • Vidéki

  A Mindenki 2016-ban bemutatott magyar rövidfilm Deák Kristóf rendezésében, mely elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

  A “Mindenki” ellentmondásos helyzetet eredményez.

  “A metrók utólagos akadálymentesítése bármi áron támogatandó-e. Budapesten a metróval lefedett terület nagy része elérhető – nagy részben már ma is akadálymentes – felszíni közlekedéssel is.”
  “Az utólagos felvonóépítés az állomások többségénél komoly műszaki kihívás, és ennek megfelelően komoly költséggel jár.”

  Dományi Bálint és V. Naszályi Márta fellegekben járó felfogásában:

  “Ha az előnyöket, a városlakók érdekeit, az élhető város jellemzőit nézzük
  – MÁRPEDIG MI MÁST KELLENE SZEM ELŐTT TARTANIOK EGY VÁROS VEZETŐINEK –,

  akkor meggyőző alternatív megoldások híján nem látszik más megoldás, mint az M3 metró és az aluljárók akadálymentessé tétele.”

  Van más is, AMIT SZEM ELŐTT KELL TARTANIOK EGY VÁROS VEZETŐINEK,

  ami Dományi Bálint és V. Naszályi Márta fellegekben járó agyacskájából kiesik!

  Egy állítólagos török versikében a fiatal asszonyka így kérleli szerelmetes férjét:

  Kedvesem, egy szép bül-bül madarat hozz nekem, Estefelé szépen szól a bül-bül.

  Mire a férj:

  Vennék édes, de nem tudom mibül-bül.

  A szerelmetes férj reálisan gondolkodott Dományi Bálinthoz és V. Naszályi Mártához képest.

  A BKV gazdája a budapesti önkormányzat is hasonló helyzetben lehet, mint az ifjú török férj.

  Erőforrásai nem végtelenül nagyok, és az államkincstártól sem képes kizsarolni végtelen mennyiségű pénzt, és a felújítás ideje is elhúzódhatna a végtelen sok igény miatt a végtelenség homályába.

  De lehet, hogy ez a hátsó gondolat élteti Dományi Bálint és V. Naszályi Márta ötletelését. A soha el nem készülő és végtelen sokba kerülő M3 felújítás lejárathatná a Főváros vezetését.

  De ha nem kapják meg a végtelen sok pénzt és a végtelen hosszú felújítási időt, akkor meg arra lehet hivatkozni, hogy a Főváros vezetése mennyire gonosz a mozgásukban korlátozott emberek jogainak (a mobilitáshoz való joguk) érvényesülését illetően.

  HOFIGÉZA viccében a róka viselkedik úgy, mint Dományi Bálint és V. Naszályi Márta.

  “Nyuszika megy az erdőben, a farkas és a róka

  elhatározzák, hogy megverik.

  De miért verjék meg?

  Azt mondja a róka: ha van rajta sapka, akkor azért, ha

  nincs, akkor meg azért.”

 • monnyonle

  Egerben is baromi messze van a vasútállomás a buszpályaudvartól (15-30 perc, útvonaltól meg a bőrönd nagyságától függően), annyi, hogy ott helyi járat se nagyon jár. A buszmegálló meg az egyik legforgalmasabb helyen van, délután négykor, mikor kb. minden környező faluba megy valami, kialakul egy kisebb dugó.

 • csaba
 • gmihaly

  Gyengus, kedves dotoho Csehszlovák Kém. És ettől még nem lesz csehszlovák kutyából magyar szalonna.

 • Kek

  Idealistak vagyok vagy hulyek esetleg mind2, kedves Atlatszo.

  • Istvan

   Nem lehet mindenki akkora zseni mint te!

   • Kek

    Nem hiszem, hogy az ellenzeket le kellene tamadni a “demokratikus” oknyomozo es media portaloknak. 2014-ben is olyan jol bejott ez a taktika, ja nem..

    Amugy a masik kommentjere: Egyertelmu, hogy nem a valasztast akarjak megnyerni hanem bejutni a posvanyba. Viszont az is igaz, hogy a Fideszt ugy lehet legyozni ha ismerjuk mit tesz es miert.

    Ajanlom Machiavelli A Fejedelem cimu muvet, az ereny nem azt jelenti mindig jok vagyunk hanem a “jo” es “rossz” jo erzekkel valo valtogatasat.
    Aki nem hallgat az idok szavara az elbukik, fegyvertelen profetak sosem gyoztek, a fegyveresek viszont ritkan buktak el.
    A lesajnalas (Fidesz es szavazoi lesajnalasa/lebirkazasa elsosorban) , ilyen tipusu szamonkeres egy olyan luxus ami maximum bekeidoben engedheto meg, de mint tudjuk vagy a Fidesz vagy mi…

    Elvarom, hogy mikor felmorzsolja a Fidesz az ellenzeket tavasszal ne legyen siras-rivas meg hulye nepezes, ha ezt tudjak nyujtani a polgarok es az ellenzeki media.

    • d.j

     Lehet, hogy felmorzsolódik az ellenzék, de te akkor is egy idióta maradsz :))) És ez nagyon megnyugtat.

     • Kek

      Jaj de fajt…

      Amugy vard a szoke herceget feher lovon aki majd megment…

      https://media.giphy.com/media/94EQmVHkveNck/giphy.gif

     • d.j

      Én nem várom. De látom te megtaláltad a te szőkédet. Igaz barna a haja, kicsit kopaszodik és egyre jobban hasonlít egy vágósúlyba kerülő disznóhoz és ráadásul egy geci is. Bravó kis zsugabubus.

    • Flying Dutch

     Valószínűleg, az Átlátszónál úgy gondolhatják, hogy két rossz közül választani nem igazán jelent valódi alternatívát. És hogy hosszabb távon jobb tisztességesen játszva kikapni, mint kerül amibe kerül alapon győzni. Látjuk, a Fidesszel is mit csinált ez a féktelen hatalomvágy.

    • Istvan

     Olvastam. Hányok tole. Amúgy pedig Machiavelli legalább okos volt. Tisztességtelenül megszerezni valaki email címét aki nem akarja odaadni pedig ostoba. Meg csak nem is hasznalható arra amire ön leírja. Nem is fegyver. Az ön elvárása pedig nem erdekel, foleg mert ön sem tud receptet mutatni arra hogyan nyerjunk.

     • Istvan

      Ott van továbbá eltévedve hogy engem nem az zavar hogy Orbán Viktornak hivjak a Machiavellista diktátort, hanem hogy Machiavellista diktátor. Másikat sem szeretnék háromra segiteni.

  • Hegedűs Lajos Hunor

   Esetleg demokraták, te meg vagy szektás idióta, vagy a szektás idiotizmusba belenyugvó kiégett defetista.

 • kompember

  Szerintem csak a helyi aktivista tolta túl.

 • Weller Lajos

  Éjszaka általában sötét van, nappal pedig verőfény. Ezt is lehetne egy remek oknyomozati cikkben közölni…

 • Zoltán Varga

  Kedves Porcsin Zsolt!
  Régi ismerősként is üdvözlöm! Nem hiszem, hogy meglepődik azon, hogy általában minden eseménynek – de még egy cukrászdának is – van házirendje. Természetesen a mi rendezvényünknek is volt. Nem volt titok, ki volt függesztve, ön is elolvashatta. Abban szép nagy betűkkel szerepelt, hogy a belépés regisztrációhoz kötött, és az is, hogy az léphet be, aki betartja a házirendünket. Ha valóban figyelmesen olvasta volna az ívünket, abban mindjárt az első mondatban megtalálhatta volna, hogy az adatkezelési hozzájárulás bármikor visszavonható, és az is, hogy mindez a NAIH engedélyével, TELJESEN TÖRVÉNYESEN történik. Sajnálom, hogy ez elkerülte a figyelmét! Általában mindenki megértette, elfogadta ezt, talán ön volt az egyetlen, aki – így utólag – felháborodott ezen. Ebben az eljárásban különben semmi, ön által vélelmezett trükk nem volt (álljon itt a nyilvántartási szám: NAIH-
  56094/2012.), de ezt ön mint a vagy.hu valamikori újságírója nagyon jól tudta. Az írása mindezek ellenére elkészült, nyilván mindenki eldönti majd, felháborodása mennyiben lehet jogos.

  Üdvözlettel: Varga Zoltán, az esemény szervezője

  • Porcsin Zsolt

   Tisztelt Varga Zoltán!

   Ide írt leveléből úgy tűnik számomra, hogy nem tudtam eléggé érthetően megfogalmazni, mit tartottam helytelennek a rendezvényükben. Válaszul Önnek most teszek egy újabb kísérletet.
   Aktivistájuk azt állította többször is megismételve, hogy aláírásommal és elérhetőségeim megadásával a házirendet kell elfogadnom a belépéshez. Ez pedig nyilvánvaló hazugság volt, amire azonnal felhívtam a figyelmét. Ennyi a történet.
   A rendezvényük közösségi hálós eseményoldalán (ma is megtekinthető itt: https://www.facebook.com/events/140991360035657/) nem szerepelt, hogy a belépés regisztrációhoz, szimpatizánsi nyilatkozat aláírásához kötött. Ha szerepelt volna, akkor nem megyek oda, nem zavargok választópolgári érdeklődésemmel.
   Természetesen nem vitattam, nem vitatom, hogy az Ön pártjának joga van ahhoz, hogy egy választási kampányrendezvényen támogatói regisztrációhoz kösse a belépést, bár furcsállom, ám az írásom nem erről szólt.
   Egyébként – az Ön állításával szemben – nem pusztán utólag háborogtam a történtek miatt, hanem ott a helyszínen is, erre tanúim vannak. Kívánja nevüket, lakcímüket, telefonszámukat? Csak vicceltem. :)

   Jó egészséget kívánva üdvözli
   Porcsin Zsolt

   • Zoltán Varga

    Kedves Porcsin Zsolt!
    Vélhetően bennem volt a hiba az ön írásának dekódolásakor, elnézését kérem. Mindezeken túl tájékoztatom, hogy a debreceni DK MINDEN nagyrendezvényére a belépés regisztrációhoz kötött, ami egyrészt a szimpatizánsainkkal való szorosabb kapcsolattartást, másrészt az esetlegesen provokációs céllal a rendezvényre érkezők kiszűrését is hivatott ellátni, hozzáteszem: sikerrel.
    Bízva megértésében, és objektivitásában
    Tisztelettel: Varga Zoltán

 • Jambrik Jozsef

  Na jo de ki ez a Porcsin????

 • István Diczig
 • Tibor Katona

  Igaz

 • dezso

  +1

 • Rezsoke

  Van ra egy nagymalnam, hogy nem tud.

 • makákó

  utolsó két kerítés?

 • Vazzup

  Te nem tudod, hogy mirol beszelsz.

 • Scenkhyalfi

  Irónia? Ismerős szó?

 • gmihaly

  Csupa kompetens információ elfogult firkászkollégáktól.

 • tizedes

  Most és itt nem a FIDESZ-ről van szó,a DK gyűjtött adatokat eröszakos .nemtelen módon.

 • kompember

  Pontosan így készül. Felírják utca, házszám, ajtó szerint, ha nem működsz velük együtt.

 • Jenő Léránt

  Szóval ha a Fidesz teszi az nemes?

 • Ilona Toldi

  Mitől volt erőszakos? Mindig kellett regisztrálni, és akkor mi van? A fityisz e -nélkül is tud mindent, még ami ezután történik azt is, ez nem zavar?

 • Istvan

  Nem.. Épp ez az… Ha a Fidesz gyűjti az is nemtelen, ha a DK gyűjti az is nemtelen.

 • Kek

  Meseljen Istvan, on hogy gyozne le a Fideszt/mozgositana? A demokratikus jogallam igeretevel illetve Orbanozassal?

 • Istvan

  Biztosan nem úgy, hogy félrevezető módon próbálnám azoknak az adatait akik nem akarják megadni. Azon kívül, hogy ez tisztességtelen, várom válaszát , hogy hogyan visz közelebb a választás megnyeréséhez, ha olyan emberek adatait megszerzem akik nem akarják megadni.

 • Ilona Toldi

  Ne add meg az adataidat, úgy is tudják ne izgulj, a Kubatov listán mindenki szerepel, ha a DK nem érdekel, ne menj a fórumára, ennyire egyszerű!