Jókívánságokkal köszöntötték augusztus 20-át berlini magyarok

_IGP1469

Kreatív Ellenállás (Kreativer Widerstand) névre hallgat az a berlini magyarokból álló csoport, melynek tagjai tegnap egy kb. 20 fős tüntetést tartottak a berlini magyar nagykövetség előtt. Az államalapítás alkalmából lufikkal és szerpentinekkel díszítették fel a követség előtti fákat, és piros, fehér illetve zöld táblákat tartottak fel, melyekre a magyar államnak szánt ünnepi jókívánságaikat írták.

A nagyjából egyórás akció során egy magyarul és németül is elmondott ünnepi köszöntő beszédben emeltek szót a szabadságjogok egyre nehézkesebb érvényesülése ellen, hozzátéve, hogy “a jogállamiság szülinapjának is tekinthető ünnepet 1000 km távolból is érdemesnek tartották megünnepelni.”

_IGP1488

A beszédet követően felolvasták a tábláikat, melyeken azt kívánták Magyarországnak, hogy “szembe tudjon nézni múltjával”, “az oktatás a polgárokat felemelje és ne lenyomja”, valamint a politikusok ne adják el száz évekre az ország jövőjét. Ezek mellett szót emeltek a korrupció, a fiatalok elvándorlása, az újságírók és művészek megfélemlítése, a polgárok megtakarításainak bizonytalansága ellen, illetve az egészségügy helyzetéről, az elesettek támogatásáról és a választások tisztaságáról is szóltak feliratok.

Az esemény végén egy nemzeti színű szalaggal átkötött, házilag készített “új kenyér” is előkerült.

A Kreatív Ellenállás angliai társszervezetéhez kapcsolódott egyébként a londoni nagykövetség előtt júniusban az Origo-ügy apropóján tartott sajtószabadság akció is.

Képek forrása: Kreatív Ellenállás

 • István Tamasi

  Ezeket az infokat kellett titkosítani.

 • Péter István

  No, a sok “szakértő” fecsegés alapján, legalább a finn estvéreinkkel együtt vagyunk idióták. Viszont, amennyiben 15-20 éven belül a robbanómotorokat elkezdik elektromotorokra cserélni, rengeteg elektromos áramral esz szükség.

 • John Aybier

  Inkább szavazok a Habony művekre, mint erre a magát balolralnak álcázó trágyadomra. Arra szavazok 2018-ban akire a legadott szavazatom a legtöbbet kiszorítja ezek közül a parlamentből. Ha ez a Habony művek akkor a Habony művek, és ha abba kerül, hogy Ibizán kurvázik az én adómból akkor abba kerül. Sőt, ha fellógatja őket egyesével a parlament elé a kandelláberekre még fizetek is neki egy utat saját zsebből !

  • pontpontpont

   hülyeség ellen nincs orvosság, de én örülnék ha nem az én kontómra lennél hülye. saját pénzből annyi kurvát fizetsz neki amennyit akarsz, de ne az adófizetőkkel fizettesd beteges szórakozásaidat.
   persze mit várok attól aki még kérkedik is a saját hülyeségével !?

   azt természetesen értékelem, hogy legalább részben saját pénzből állod , de ez akkor is eltörpül a többihez képest

 • László Benkő

  Matekban nagyon jók vagytok, csak éppen másfél évvel a választások előtt már megint nincs alkalmas miniszterelnök-jelöltetek, megjegyzem, sohasem volt, nem véletlen, hogy szegény pufajkás Gyulán kívül még a 4 éves mandátumát sem tudta kitölteni egyik sem. Azt nem gondolod komolyan, hogy erre a gittegylethalmazra normális ember leadja a szavazatát. Orbán meg nyugodtan készülhet a 4., sőt az 5. ciklusára. Érzed a különbséget?

  • Béla Somogyi

   Nem mondod? Választás lesz október másodikán? És mondd mit választunk?

   • Tímea Kovács

    Jajistenem! Ezért tart itt ez az ország, mert sokan vagytok, akik olvasni sem tudtok. Az megvan, hogy “csak éppen MÁSFÉL ÉVVEL a választások előtt…”

    • Béla Somogyi

     ‘Jajistenem! Az megvan, hogy a kommentelt cikk a népszavazásról, és annak érvényességéről, érvénytelenségéről szól?

  • 🎺💀

   elkezdődött a műszak fidesznyomi?

 • Schakal

  A “Bojkott” felirat alatt a kép rossz. A “Bojkott” nem leadott szavazatot jelent, nem egy üresen leadott blankócsekket. Igaz, minden leadott szavazat blankócsekk lesz, mert az adatösszesítésnél úgy kavarják meg a számokat majd, ahogy akarják, hogy az jöjjön ki, amit propagálni akarnak. Az egész egy közpénz finanszírozott propaganda, amelyik lényege, letesztelni a határokon túlról érkező levélszavazatokkal való csalás módszerét. A többi meg a parasztvakítás hozzá.

  • törzsmókus

   „az adatösszesítésnél úgy kavarják meg a számokat majd, ahogy akarják”
   azért ennyire ne becsüld le a szavazatszámláló biztosok munkáját.
   minden adat utólag ellenőrizhető.
   én sokszor voltam számlálóbiztos, és mindig megnéztem másnap a valasztas.hu számait, hogy megegyeznek-e azzal, amit aláírtam a jegyzőkönyvön. (fun fact: erre anno 2006-ban még a fidesznél tanítottak ki. mondjuk akkor szavaztam utoljára rájuk.)

  • törzsmókus

   abban viszont igazad van, h
   „A “Bojkott” felirat alatt a kép rossz”
   a bojkott az az, ha otthon maradsz. ekkor nincs szavazólap.

 • Bálint László Hatfaludy

  Szerintem ez a népszavazás nem a 2018-as választás főpróbája, hanem, arról szól, hogy az EU jelenlegi irányvonalával elégetetlen mai magyar kormány kap -e erős hátszelet a magyar társadalomtól, a Brüsszellel szembeni kifogásai erőteljesebb hangsúlyozására, vagy nem.Mellesleg abban is meghatározó lesz, hogy egy olyan témában kerül EU-tagállamban voksolásra sor, amiben EDDIG SEM VOLT TILOS, DE MÉG NEM FORDULT ELŐ. Akármi lesz az eredménye, az már precedens értékű lest a többi EU-tagállam politikai élete szereplői számára.(követhető, vagy elutasítható példa). És az EU jövőjének alakulása szempontjából ez lényeges!!.

  • Jóbaráth

   Az, hogy V4-ek így összefogtak sokkal nagyobb fegyver mint a szavazásunk.

   • Bálint László Hatfaludy

    Kedves Jóbaráth! Ez igaz, de önmagában elégtelen, ha az EU hajója mai irányát változtatni akarják. De tény, hogy mindkettő egy irányba hat, a V4 összefogás, meg a VOKSOLÁS TÉNYE október 2.-án, de ha utóbbi eredménye a regnáló kormány számára kedvező IS lesz akkor ERŐSEBB hatással,kinek örömére, kinek bánatára. (Nagy játszma ez, mi állampolgárok csak nézzük, de ha balul sül el, mind isszuk a levét!).

 • Erik Szaniszló

  Ez a videó elég jól összefoglalja a dolgot!
  https://www.youtube.com/watch?v=t122PBrI0ic

  • trisel

   Ez is tűpontos összefoglalás.

  • Tímea Kovács

   supported by Soros

 • István Tamasi

  A maffiaqrmány szokása szerint alattomos és sunyi: Menekültjogra jogosultaknak adott ideiglenes menedék nem azonos a betelepítéssel.

 • lezli

  Én már tudom, hogy érvénytelenül fogok szavazni, mert az én nevemben ne adjon le senki érvényes szavazatot, az a lényeg hogy ott legyek a listán, azt már nem lehet manipulálni! orbán is megmondta , aki otthon marad az átadja a választás jogát!!!!

 • János Virág

  Nincs kötelező betelepítés ezért a szavazás törvénytelen! Hazug féreg orbánra ne szavazz!

 • gallja

  “mindkét rubrikába tegyünk X-et, vagy ne menjünk el szavazni.”

  Ha csak két választásod van, válaszd a harmadikat!- mondják a zsidók.

 • Oszkar Kovacs

  Nem látom az összefüggést a mostani és a 2018-as népszavazás közt.
  A mostani népszavazás felméri, hogy milyen erős az ellenzék, vagy mennyien utálják orbánt és kormányát.
  Az már előre borítékolható, hogy a mai ellenzéki pártok gyengék, nyomokban léteznek, nem igazán láthatóak. Nincsen sok megnyilvánulásuk, még kevesebb sikerük, nem tudnak érvelni még nagy formátumú dolgokban sem.
  Ennek kimutatására kár ezt a 8-10 milliárdot elpocsékolni. (5-be kerül, több, mint 3-at már elpocsékoltak a mi pénzünkből)
  Ez kizárólag csak orbán érdeke. Így mulat egy magyar (úr) tolvaj más pénzén.

  • Balassa Márton

   “Nem látom az összefüggést a mostani és a 2018-as népszavazás közt.” ehhez még hozzá kell tenni valamit? Milyen 2018-as népszavazás? Fogalmi zavarok már megint.

 • Hektor Honig

  A “Bojkot” nem jó, mert oda simán behúzzák az X-et!

 • Vidor Orbán

  Nem tudom, ki hogy van vele, de Brüsszelben még mindig jobban bízok, mint mutyista, nemzetpusztító tolvaj fitykeszben.

  • jachan

   21 éve élek Németországban és kb. 4 éve kezdett megingani végleg a bizalmam. Ingadozott már azelőtt is, mert legjobb barátom brüsszeli EU-alkalmazott és sokat mesélt, ismerem életkörülményeit és “köreit”. Ő maga van legjobban felháborodva 1. a konkrét brüsszeli állapotokon 2. az EU-s túlfizetett bürokráciáján, akkor is ha haszonélvezője – és mindenképp elutasítja az EU menekültpolitikáját, élén a némettel.
   A német sajtó állapota – legalábbis a magyarországi híreket tekintve – kritkán aluli, az utóbbi években több aktányi cikket gyűjtöttem össze valótlan állítások tömegével. Nem győzöm a korrigáló kommentelést, semleges stílusban és mégis kb. 40 %-ban letiltanak. Barátaim, akiknek felajánlom az összegyűjtött cikkeket, nem kérik.
   Egy Ruhr-vidéki nagyvárosban élek, télen nem mertem az S-Bahnnal hazajárni, mert bizonytalanul érzem magam a sok fiatal férfi bevándorló között. Az állomás környéke (a belváros közepe) felismerhetetlen, esténként határozottan félelmetes, még az autót is önkéntelenül elreteszelem belülről. Fiam udvarolt egy iraki kislánynak, elsők között azt kérdezte a családja, hogy (fiam) hajlandó-e konvertálni. Fiaim iskolai tornatermében fél évig nem volt tornaóra, mert menekültek laktak benne. A közvélemény nagyon forrong és a magyarokat irigylik rengetegen, hogy szavazhatnak (persze nem mindenki).
   Én magam is szereztem egy szíriai fiatalnak gyakornoki helyet – de a többséget lehetetlen munkába vinni. Legjobb barátnőm heti három estéjét áldozta nyelvtanításra – mára feladta. Az iskolás gyerekek 30-40 % -a nem tud helyesen németül már most sem, mi lesz ezután?
   Ha nincs is közvetlen relevanciája a népszavazásnak, sose lehet tudni, mire lesz jó: a kvótát mindenképp meg kell akadályozni és még nem dőlt el, melyik irányban halad tovább Európa. Merkel rettentő makacs. A nyugat-európaiak történelmileg teljesen képzetlenek. Ha a nyugat-európaiaknak sok lesz a jóból, hozzánk küldik (vissza) az embereket.

   • PM

    Nem küld “hozzánk” senki semmit. Te különben is Németországban élsz, a hozzánk nem vonatkozik rád.

    Megértem, hogy nagyon félsz a menekültektől, elzárod előlük a kocsiajtót, de akkor talán szólj a fiadnak, hogy a lány akinek udvarol ki ne rabolja a rádiót miközben vezetsz.

    Miért kéne megakadályozni a kvótát? Ha nem akarunk akkor nem fogadunk be senkit. Csak magunkat írjuk ki az EU komolyan vehető országai közül, azon kívül semmi sem fog változni.

    Szerény véleményem szerint a hozzászólásod nagyja kitaláció, a maradék a szokásos “dögöljön meg a szomszéd lova is” jó magyar építő kritika.

 • transformer

  Az október 2-i műbalhé kizárólag belpolitikai célokat szolgál, igaz, eléggé költséges. Ha másból nem, a 2015-ös görög népszavazásból annyit meg lehetett tanulni, hogy egy 10 milliós ország közvéleményének döntése mennyit ér az EU gépezetével szemben (kb. ennyire lehet bízni “Brüsszelben”). Ha az uniós kormányok többsége Orbánnal azonos, vagy ahhoz közeli álláspontra jut, akkor úgysem lesz betelepítés. Ha pedig az ellenkezőjére (ami felettébb valószínűtlen, mert számukra is jól látható, hogy ekkora embertömeg rövid távon kezelhetetlen – az, hogy mit mondanak, csak propaganda), akkor lesznek módszereik annak kikényszerítésére (ahogy Görögországnak a mindennapi túlélése, Magyarországon a gazdasági növekedés fenntartása múlik uniós pénzeken, ami nem kis zsarolási potenciál az EB kezében). Tehát nagy valószínűséggel nem lesz semmiféle “kötelező betelepítés”, a Fidesz legfeljebb annyit érhet el – a hazai népbutításon kívül – hogy a magyar lakosságot bűntársává teszi abban a xenofóbiában, amely már eddig is sokat rontott az ország megítélésén. Ugyanis “siker” esetén erről már “papírunk” is lesz…

 • János Dunai

  ez egy becsületet eljatszott mocskos hazug cigany csak

 • János Dunai

  visszavonni a szavazast es lovetni a hataron ha nem akkor munkastanacsokat minden hivatalba gyárba.meg amugy is mert tele a faszom ezzel a kóklerrel

 • Zulejka

  A mi kerületünkben – a XVIII. – indul a jobbik, fidesz, mszp. Pont.
  Továbbá 8 kamupárt,/ mert a nemlétező miépet és a munkáspártot én idesorolom/.

 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  Ebből is látszik, hogy csak a pénzre hajtottak és nem a választásra

 • Homoki Zsolt

  Nem kell nekik aktivista, mert a központból készen kapják az íveket.

 • Péter Bezzeg

  Az összes kampány pénzt lenyelik a vezetők.

 • csaba

  Látom a sok szegény embert a tömött Tesco parkolóban,a zsúfolt plázákban,a kígyózó sorokban a piacokon,az egyre több lekötött megtakarításokon,az emelkedő lakás-albérlet árakon,stb…
  Ezért nincs tagja a Szegény emberek magyarországért Pártnak.
  Meg azért mert a “Magyarországért”-et kisbetűvel írta a gyökér.

 • Remete Elek

  A legesleg nagyobb kamupárta Fidesz és a KDNP. Mindkettő inkább maffia tömörülés, melyet nehéz Pártnak nevezni. Egy PÁRT-ban általában demokrácia van, ill. kellene lenni. Ezeken belül ? Van egy Keresztapa, aki Magyarország Királya akar lenni, s vannak a talpnyalók.

 • Aquinas

  Nem kellenek ide ellenérvek, hogy ha mi TUDJUK, hogy a mi véleményünk evidencia.

 • Fónagy Béla

  2014-ben kevesebb szavazatot kapott a fidesz a külföldekkel együtt, mint 2002-ben, amikor elveszítette a választás. Úgyhogy csak az ellenzék balfaszsága miatt nyertek.

 • trisel

  És ezzel sikerült laposra verni az egész országot, beleértve a benkőlászlók tömegét is – csak még nem veszik észre, de ami késik, nem múlik -, kivéve a fidesz-fazék körül tülekedő néhányakat, akik részben az úniós támogatásokból, részben az MNB-ből, részben a teljesen szétberhált egészségügyből, oktatásból és közigazgatási rendszerből elvont számos milliárdokból élnek kurva jól, miközben a szegénység, a munkaerőelvándorlás ijesztő mértékben nő, és ezt a kicsi és szép országot egyre mélyebben átszeli a fideszvakondok által egyre mélyebbre ásott gyűlöletárok.
  De azért “hehe” ugyebár, mert így lehet egy Magyarországból egy orbánisztán, meg jónéhánymillió döbbent átlagpolgár és többszázezer éhező gyerek.

 • xaositectt

  Persze, végülis az, hogy 43%-kal kétharmadot lehet nyerni egy olyan országban, ahol a választási törvényeket direktbe arra szabják, hogy egy bizonyos párt nyerjen, ott ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy az ellenzék impotens. Legalábbis a lászló benkő féle retardáltak elméjében ez így létezik. Érdekes módon addig nem terjed az agyad, hogy átgondold, hogy a Horn-kormány pl. nem élt vissza a kétharmadjával, sőt, nem szabta át úgy az összes választókörzetet, meg vezetett be győzteskompenzációszerű legalizált választási csalást és egyéb nyalánkságokat, hogy a következő választáson 100%, hogy ő nyerjen.

 • Tímea Kovács

  és azóta képes volt balfaszságát kinőni az ellenzék? Én nem látom.