Sokkal többen haltak meg idén Szíriában, mint Gázában és Ukrajnában, mégsem keresünk szír hírekre

_75944629_91d1906c-29cc-4d1e-878c-b5460f68d462

Meglepő statisztikát közölt a Google Trends és az ENSZ legfrissebb becslései alapján a The Economist. A lap megállapítja, hogy miközben a szír polgárháború áldozatainak száma a 30000 körül van, az internetezők mégis inkább Izraelre, Ukrajnára és Gázára keresnek rá a Google-ben.

Pedig utóbbi országok fegyveres konfliktusaiban jóval kevesebb haltak meg.

economist-comparingconflictss

Régóta tudjuk, hogy kevés összefüggés van az egyes konfliktusokra irányuló figyelem és az áldozatok száma között, a különbség mégis lesújtó – írja az Economist keddi cikke. Az írás kiemeli, hogy míg az idén Irakban életüket vesztettek száma is már a 6000 felé közelít, május második feléig – vagyis az ISIS látványos terjeszkedéséig – alig érdekelt valaki a téma.

Az utóbbi napokban pedig Gáza és Izrael kezdi újra hidegen hagyni az internetezőket, akik újra Irakkal kezdenek foglalkozni. Utóbbi állam neve egyébként csak rövid ideig pörgött a keresőkben, a júniusi felívelés után Gáza és az maláj repülő lelövésével Ukrajna került az érdeklődés középpontjába. Ellenben Szíria, továbbra sem foglalkoztat több embert, mint januárban, pedig az Iszlám Állam itt kiáltotta ki fővárosát.

Az Economist egy százfokú skálán ábrázolja a keresőmotorokban megjelenő olvasókat, a maximum pontot eddig egyedül Ukrajna érte el az orosz csapatok Krím-félszigetre való bevonulását követően. Jelenleg pedig úgy néz ki, újra az ukrán helyzet a legérdekesebb a guglizók számára.

 • wallenberg8807

  Ez azért van, mert a média a tudjukkik ellenőrzése alatt áll, akik tematizálással is manipulálják a közvéleményt.

  • Petraeus

   Legalabb annyi lenne benned, hogy kiirod: zsidok es nem jossz ezzel a szalonnaci “tudjukkikkel”, itt lehet nevtelenul kommentelni, mitol felsz, te hivatasos rettego?

  • tyutyuszomoru

   mondja az, aki még egy macskásgif alatt is teliszájjal tud zsidózni? 😀

 • dd

  30000 áldozat – csak 2014-ben. Összesen 160 000 legalább

 • Harold Finch

  – Szíria nem civilizációk törésvonalánál lévő konfliktus, és nincsen két jól elkülönülő szemben álló fél.

  – Nincs kivel azonosulni vagy szurkolni, pláne hogy az Asszad-ellenes felkelők egyik része Al-Kaidás.
  Szíriában nincs igazi nyugatos mozgalom, a nemek közti egyenjogúságot és szekularizációt pont hogy az Asszad-rezsim képviselte valamennyire.

  – Ukrajna az Európa, az ellenzék jól tud angolul, az oroszok másokat is fenyegetnek pl. lengyelek, ők és más ukrán-szimpatizánsok is nagyon jól tudnak angolul, sőt befolyásos EU-tagok.

  – az izraeli-palesztin konfliktusra mindig sok figyelem jutott. Mindkét félnek sok angolul tudó szimpatizánsa van nyugaton, köztük sok értelmiségi és politikus.

  – Szíriáról a tüntetések idején se közvetítettek nagyon, jól működött Asszad rendszerének cenzúrája.

  – Szíriában egyik felet az oroszok támogatják, a másikat Nyugatról senki nem merte.

  – Szíriában, Nyugat-Irakban nem forgat senki videót, csak a Vice News
  A gázai, kelet-ukrajnai konfliktust pedig szinte élőben lehet követni még a CNN-en is.

  Pedig ha vége lesz a szír-iraki harcoknak az onnan hazajövő európaiak, amerikaiak komoly veszélyforrást fognak jelenteni. Berlinben már volt ISIS-zászlós tüntetés.

  • Firefly2009

   Ezek közül szerintem leginkább az a pont lényeges,hogy valóban semmilyen normális tájékoztatás sincs a szíriai eseményekről (ha egyáltalán van valami mert a legutóbbi időkben már a komolyabb portálokon is csak maximum olyan kósza rövid hírek jelentek meg,amelyek elég nehezen ellenőrizhetők) ezért igen nehéz reális képet alkotni arról,hogy mi is zajlik ott. Az általad is említett Vice News-os anyagon kívül ami messze kiemelkedik az elmúlt évek szíriai beszámolói közül szinte senki nem foglalkozott komolyabban az ottani eseményekkel (én gyakorlatilag nem is nagyon emlékszem,hogy bármi hasonló riport lett volna ezen kívül). Mondjuk ez a riport is leginkább ugye az ISIS terjeszkedése miatt jött létre és még ebből se sok minden derül ki,hogy az ISIS által nem kontrollált területeken vajon mi is lehet.

  • Abo Firas

   Tisztelt BryndenR:
   Nehany eszre vetel a kommentedhez:
   A 2. meg 3. bekezdes rendben van, az 5. viszont hulyeseg, sokkal jobban volt cenzurazva a nyugati media a tetves bbc meg cnn-tol kezdve az al-jazeeraig, elhiheted nekem a medianak akkora szerepe volt a Sziria elleni haboruban hogy regen veget ert volna mar kulonben!
   100ezerek tuntettek minden varosban Assad mellett, amirol soha nem mutattak semmit, szemelyesen is lattam meg a szir televiziokban is, ( Sziriai vagyok es a haboru alatt is utaztam ki jonehanyszor), nem mellesleg szemelyes “elmeny” hogy gazdagok robalnak szegeny embereket vesztegetni hogy kapnak 5-10ezer lirat/szir fontot (kb 40ezer ft-ot ert akkoriban) hogy menjenek ki tuntetni a rendszer ellen… ez normalis??! A CNN egyik hires tudositonoje elo adasban mndott fel miutan kijelentette hogy elege van felmond mert nem birja tovabb ezt a sok hazugsagot kozolni Sziriarol meg Iranrol!! Az Al-jazeera musorai ido elott megtortenesuk elott mondtak be azokat a hireket amik utana kovetkeztek be !!
   A masik nagy hulyeseg: Mi az hogy Nyugatrol senki se merte? Az a szerencsétlen Hollande nincs egy hete hogy beismerte hogy fegyvereket kuldtek a miliciaknak, zsoldosoknak es vahabitaknak… ellenben az oroszok olyan fegyvereket amiknek a vasarlasarol mar 10 eve megbeszltek es kifizettek… A Sziriai Hadseregben KIZAROLAG SZIRek harcolnak a hazaert, nezd meg az “ellenzeket” kikbol all ossze, csak hivatalosan tobb tizezer europai harcol tobb ezer csecsennel, mennyi lehet akkor valojaban amikrol nem tudunk?!
   Es Sziriat is lehet kovetni , SyriaTube keress ra a youtube-on, RT….
   A zaromondat sajnos igy van es ez ellen kene cselekedni!

 • agymosott09

  ez megint egy WTF cikk az átlátszón. a verschwörung jelentése összeesküvés, nem az, hogy merénylet. tehát az egész felvezetés kuka. amúgy attentat = merénylet, attentátor = merénylő. rengeteg az értelmetlen mondat a cikkben, a szövegkohézió minimális.

  “Erre Gregor Mayer is utal, sőt, a börtönben, a holokauszt után még a hírhedt Theresienstadtban (ma a csehországi Terezin) raboskodó merénylőt vizsgálgató pszichiáter, dr. Martin Pappenheim beszélgetéseit rekonstruálva” hogy mi van a holokauszt után? a holokauszt után hírhedt theresienstadt? vagy a holokauszt után beszélgettek pappenheimmel? princippel, aki akkor már 25 éve halott volt? értelmezhetetlen. egy jó tanács. érdemes elolvasni, amit leír az ember, mielőtt publikálná.

 • Szilu

  Ráadásul hatalmas különbség még az is, hogy a keleti blokkban az ilyen listákon 90%-ban adóforintokból élők vannak. Gattyán nagyon kilóg a sorból, hogy nem állami vagyonból/ privatizációból/ megbízásból/ pályázatból/ közbeszerzésből jött össze a pénze. Nem is tudom miért szerepel a listán, hiszen úgy tudom, ő és cégeinek nagy része már külföldön van.

 • Mariann Nagy Kis

  Ez egy nesze semmi fogd meg jól cikk!!! Tele van alátámasztatlan mendemondákon való lovaglással! Se forrásanyagot sem bizonyítékokat nem vonultat fel! A nagyvárosi legendákkal pedig tele a padlás!!!

 • Vidéki

  Vágó Gábor vágja a Fideszt, mint a répát a rágalomária szintjén:

  “Valaki azt mondta, hogy valaki azt mondta” típusú mende-monda neki elég ahhoz, hogy ilyen általánosító szövegekkel szennyezze be a képernyőt: “A Parlament elvesztette a közerkölcsös jellegét.”

  Vágó Gábor képzeletében “Egy, csak egy legény van talpon a vidéken”, (ami a közerkölcsöt illeti) azt is Vágó Gábornak hívják!

 • agador

  Tovább a venezuelai úton. Ott is ezt csinálták, államosítás, korrupció, de nekik még olajvagyonuk is volt, mégis összeomlottak gazdaságilag. Mintha újra hallanók a pusztán az 60-es évek hisztérikus kirohanásait. A fidesznyikek valószínűleg az irattárakban, archívumokban lévő Szabad Népet lapozgatják ötletekért.

 • Ildikó Virág

  Tehát kedves Gábor, ha véletlen nem értek egyet Soros társadalompolitikai törekvéseivel, akkor gyűlölöm…ja. Ez a faék politizálás teszi tönkre a közéletet.

  • Forrest Gump

   Nem erről szól az elmúlt 6 év? Ha nem értek egyet orbánnal, akkor gyűlölöm… Apropó, én tényleg utálom ezt a gecit. Amúgy meg kíváncsi lennék, hogy valójában mi Soros igazi politikája. De azt nem a birodalmi médiából szeretném megismerni.

   • hutyutyutyu

    az elmúlt 6 év arról, szól, hogy ha nem értesz egyet orbánnal, akkor libsibolsikomcsisorosbérencgyurcsányimádóhazaáruló vagy 😀
    Virág elvtársot követik a fideszes elvtársak “ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség”.

 • csaba

  Annyira kétségbe van esve,hogy csak na.Ezt már nem lehet jobban ragozni.Össze is,meg aztán vissza is szarta magát kétségbeesésében.

 • György Fekete

  Ez a fasz csárdást jár a nagy pocakjával?

 • András József Fazekas

  Ez pont úgy hangzik, mint egy kapuzárási pánikba esett politikus vonyítása …

  Gáz …

 • Oszkar Kovacs

  Annyira nem kell izgulni, hogy ezt a pénzt megkapja minden fővárosi, szerintem egy fillért sem.
  Sok a cikkben a feltételezés, és nem a város fizeti a dugódíjat.

 • Hektor Honig

  Fizetős parkolás, súlyadó, útadó, benzin adó, most meg súlyadó! Hátha kijön belőle még egy stadion!

 • Rézfánfütyülő Fűzangyal

  “Ugyanakkor a dugódíj megfizetése nem veszteség a város részére, hiszen
  az így befolyó évi 20-30 milliárd forintos összeget a köz javára kell
  felhasználni. (Ez nyilvánvalóan meg fog történni, hiszen a bevezetés
  társadalmi elfogadottságát – egyebek mellett – így lehet biztosítani.)”
  Drága honfitársaim, hol éltek ti? Hogy ezt a mai városvezetés így fogja megcsinálni.
  Másrészt, a dugódíj legnagyobb részét az álldogáló budapestiek fizetnék ki … hogy lehetnének ettől gazdagabbak.

 • Pitypang

  Szerintem a legnagyobb probléma, hogy maga a város nem bírja ezt a mennyiségű autósforfalmat. Semmilyen szempontból!!

 • sanyibácsi lánya

  Lebegő mókuscsoport.
  Ilyen szamitasi trukkoket en is tudok.

 • Zoltanius

  Ez nem számitási trükk. Ezek a tények.

 • http://www.benbe.hu Takács Bence

  Még jó, hogy ez nem 81-717/714, hanem EV, és tizenöt éve nálunk sincs forgalomban.

  • M62166

   15? Jó lesz az 5-nek is… 2011 májusában egy politikusi böffentéssel lettek kivonva, de egy részük még később visszatáncolt, és 2012-ben búcsúztak. Ez vonatkozik az Ev és Ev_a kocsikra, Ev_3 a mai napig jár…….
   Így ne ájuljunk el nagyon nagyon csak egy icipicit :-)

  • Bar T

   A videóban valóban 81-717/14 van, de a borítóképen tényleg érdemes lett volna változtatni.

  • Péter Baranyi

   A borítóképen Ečs van, és műszakilag a mi Ev3-ainkkal egyenértékű, ami a mai napig közlekedik. A videón a 81-717.1/714.1 típus látható (nálunk a .2 változat közlekedik).

  • socksnake

   Ilyenkor erzem, hogy van ertelme, hogy lehet kommentelni. Nekem ezek a hozzaszolasok tok hasznosak, es a szerzo ennyire biztosan nem ert hozza, masreszt a cikke is emeszthetetlen lenne. Igy meg kiderul egy csomo minden egy laikusnak is.

 • IncRED ible

  Prágai BKV? 😀

  • gmihaly

   Prágai integrált közlekedés (PID). Egyébként bibibízzetek csak továbbra is, drága(látos) Do tohós csehszlovák kémek. Egészségetekre!

   • Péter Baranyi

    A PID a prágai BKK :) A prágai BKV a DPP.

 • transformer

  A cikk hibája, hogy még mindig túl elnéző/óvatos az általa bírált figurákkal és irományaikkal szemben, de ezt részben magyarázza a magyar politikai diskurzus végtelenül lezüllött színvonala. Mit lehet kezdeni Seressel, aki maga is egy sajátos elitista rasszizmust képvisel: ennek eklatáns példája volt két éve, amikor a trojka által nyomorgatott Syriza kormány idején egy kirívóan ocsmány HVG-cikkben beállt a lustagörögözők és szorgosnémetezők szélsőjobbtól balliberálisig terjedő kórusába. Mit lehet kezdeni azokkal, akik egy rabszolgatartó amerikai tábornokot állítanak párhuzamba egy világhírű magyar filozófussal, akinek – mint mindenkinek – voltak vitatható írásai, de elismertségét jelzi, hogy a
  szobor-ügyet megelőző MTA-Lukács ügyben is a világ lekülönbözőbb részéből érkeztek tiltakozások.

  „Tényleg olyan rosszul állunk Magyarországon, hogy az etnikai tisztogatásokra törekvő szélsőjobboldaliakkal hasonlítjuk össze azokat, akik a társadalom megosztását és a gyűlölet terjesztését próbálják megakadályozni? Mert ha igen, akkor az alt-right mozgalom többé már nem
  fenyegetés, hanem a valóságban is megérkezett Magyarországra.”

  Tényleg ilyen rosszul állunk. És ebben nem csupán a magyar jobb- és szélsőjobboldal sötét figurái felelősek, de azok a bal(?)liberálisok is, akik a rendszerváltás óta maguk is rendszeresen mosták és ma is mossák össze a szélsőjobboldalt a szélső(?)baloldallal, nem kis mértékben azzal a bevallott
  vagy sunyi szándékkal, hogy megakadályozzák egy valódi baloldali alternatíva esélyét. Miközben a jelképes politizálás jegyében Amerikában a Lee tábornokok, vagy Franciaországban a Pétain marsallok szobrai/utcái kerülnek a süllyesztőbe, itt Lukács György, vagy a pár éve Párizsban (!) utcát kapott Frankel Leó történelmi szerepét kérdőjelezik meg történelmi duplanullák, a magyar vezető értelmiség jelentős részének szégyenletes hallgatása vagy éppen bűnrészessége mellett.
  A cikk nagy érdeme, hogy végre megtöri ezt a sunyi “közös mércét”.

 • Vidéki

  botosbotond mosdatja a szerecsent.

  botosbotond tálalásában “a Black Lives Matter (BLM) mozgalom nem „kirekesztő, esszencialista”, „fehérellenes, kommunista gazdasági elképzeléseket hirdető militáns szekta”, hanem antirasszista agendát képvisel és létrejöttének oka a feketékkel szembeni diszkrimináció volt.”

  Az Egyesült Államokban erős a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) (BLM) mozgalom, amely a múlt évben a Soros által ellenőrzött szervezetektől 650 ezer dollár támogatást kapott, klasszikus példa ezekre a törekvésekre.

  Központi állításuk az, hogy az Egyesült Államokban a rendőrség nem a jó kikényszerítésének az eszköze, ami a társadalom működését a törvény és a rend fenntartásával igyekszik biztosítani, hanem inkább

  A RENDŐRSÉG A FEHÉREK ESZKÖZE A FEKETÉK ELNYOMÁSÁRA.

  A túlnyomórészt afroamerikai közösségek által lakott területeken a bűnüldöző szerveket azzal támadják, hogy

  A RENDŐRÖK EREDENDŐEN RASSZISTÁK.

  A BLM nyílt agitációja, ami a vádak szerint számos amerikai városban

  HOZZÁJÁRULT A RENDŐR-GYILKOSSÁGRA VALÓ FELBUJTÁSHOZ,

  Demoralizálták a rendőröket, akik azzal szembesültek, hogy azért kriminalizálják őket, mert igyekeznek megvédeni városaikat a bűnözőktől.

 • Vidéki

  botosbotond azt meséli, hogy csak a Homo Sapiens faj fehér bőrű egyedei lehetnek rasszisták!

  A fekete hatalom kezdete óta Dél-Afrikában már eddig is sokezer fehér ember lett rasszista gyilkosságok áldozata, a nemzetközi közvélemény azonban folyamatosan szemet huny a mészárlás felett.

  Julius Malema, a Jacob Zuma elnök vezette African National Congress (ANC) Ifjúsági tagozatának elnöke nagy közönség előtt énekelte el a „Kill the boer”, vagyis „Öld meg a búrt” refrénű forradalmi nótát.

  A dal üzenetét súlyosbítja, hogy bár a „búr” afrikaans nyelven farmert jelent, hétköznapi használatban minden dél-afrikai fehérre vonatkozik.

  Az elmarasztaló vádak ellen Malema azzal védekezett, hogy a dal része az ország kulturális örökségének, és mióta belépett az ANC-be, rendszeresen énekli a nótát.

  Az AWB, de még a mérsékeltebb farmerszervezetek szerint is szisztematikus népirtás zajlik. A fehérek exodusa már elindult. Az apartheidrendszer bukása óta a fehérek egynegyede – leginkább magasan képzett szakemberek és családjaik – emigrált az országból.

 • Vidéki

  Seres (HVG) nagyon jól látja:

  “az erőszakos, szélbalos Antifa, a kirekesztő, esszencialista #BlackLivesMatter (BLM) mozgalom nagyon is hozzájárult a charlottesville-i eszkalációhoz.

  A BLM a feketékkel szembeni brutális rendőri erőszakkal szemben fellépő civil szervezetből lett percek alatt FEHÉRELLENES, KOMMUNISTA GAZDASÁGI ELKÉPZELÉSEKET HIRDETŐ MILITÁNS SZEKTA,

  amely egész komolyan azt hiszi, hogy az Egyesült Államokban “rendszerszintű” az afroamerikaiakkal szembeni fajgyűlölet, strukturális az erőszak, sőt, a “genocídium” – holott előbb a saját erőszakosságukkal kéne leszámolni, mielőtt ezt folytatnák.

  • Soros Krisztus

   Attól, hogy leírod, még nem lesz igaz, butuska.

   • Vidéki

    Attól, hogy te becsukod a szemed a valóság előtt, kényszerképzeteid nem fognak megegyezni a realitással!

    Seresnek több esze van, mint neked!

    • Soros Krisztus

     Nem, nincs.

    • Soros Krisztus

     A többi hülyeséget intézd el magadban, részemről ennyi volt. Üdv.

 • Ferment007

  “Az Átlátszó 2014-ben részt vett a BLM washingtoni demonstrációján, amely portálunk helyszíni tudósítója szerint rendkívül békésen zajlott. Videóriportunkat itt megtekintheti.” Gyerekek, azóta eltelt 3 év és nagyon megváltozott sok minden! A BLM nyíltan fehérek irtására hív fel!

  • zsíroskenyér

   konkrétan, ki, hol, mikor

 • visuo

  a 444-en meg azt írták, hogy az alt-right teljesen idegen a magyar politikától : )

 • Bitó Sándorné

  Fejétől bűzlik a hal!

  • Imre Keleti

   Én így hallottam: “Vejétől bűzlik a hal!”

 • Thuo

  Sebaj.

 • István Mózes

  A 20-30 Egyesület közleménye: “Ez teremt valódi esélyt arra, hogy egy civil szférából érkező, párton kívüli jelölt, dr. Csőzik László” … na, neeee!

 • Soós András

  Ez szerintem sem jó taktika volt. Saját magukat beszopatják.

 • obsitos

  Legalább a cikk elején KÉTSZER leírhattad volna Aradszki(y) nevét EGYFORMÁN, skribler !!! :-)

  • Natrix12

   No meg ezen helyen a “hétvége” inkább két szó, mint egy.

 • József Barna

  A fidesztálibok nem hogy Szegeden nem rúgnak labdába, de az országban úgy útálják őket mint a sz@.t, kivétel sajátmaguk és sötét haszonlesőik !

  • helena bu

   Nem vagyok sötét és főleg nemhaszon leső, sok szenvedés után amit tőlük kaptam, mégis úgy döntöttem újra rájuk szavazok.Az indok egyszerű, amikor súlyos problémám volt, csak tanácsokat kértem magam sem tudom kiktől, és a végén az derült ki, hogy tanácsot nem kaptam sok embertől, csak behálózást: csak LMP MSZP JOBBIK ……, a jó, és milyen rossz a FIDESZ, mostanra kiderült számomra nekem egyik sem jó, de önmagamért nem dobhatom el hazámat, mert bizony az fejlődik szépen előre, az előzőekhez nem is lehet hasonlítani, mert azok haza verték az országot, ezzel együtt a népet. Tehát, FIDESZ FIDESZ……

   • Benzin

    És még mennyire fejlődhetett volna, ha nem egymás között osztották volna fel a rengeteg eu-s támogatás nagy részét. Higgye el én is nagyon szeretem a hazámat és én ezért nem szavazok a fideszre. ( többek között ) Nagyon nem is akarom taglalni a dolgokat, mert amit az életem folyamán felépítettem azt nem akarom elveszíteni azért, mert éppen nem vagyok fidesz szimpatizáns.

    • wereko

     Ember ! A szoclibek le sem hívták az EU-s pénzeket mert olyan szigorúan ellenőrzik a felhasználását hogy nem tudták volna ellopni. Inkább hagyták a fenébe az egészet. Nem is épült semmi az uralmuk alatt csak utak amit ki is adtak külföldi kezelésbe. Mármost ha a Fidesz olyan ügyes hogy el tud lopni az EU-s pénzből akkor ezek a fiúk tudnak valamit !

     • Benzin

      Gratulálok a hozzászólásodhoz! Igazi barom vagy!

     • lászló berkics

      Igen igazad van , lopni azt nagyon tudnak.

   • lászló berkics

    Aki a hazáját szereti az nem szavaz orbánékra. Még ő is azt mondta aki az ország pénzét saját szorakozására költi az HAZAÁRULÓ.

    • helena bu

     Ezt ki mondta?

     • lászló berkics

      orbán és ekkor az egyszer igaza volt, vagy te nem így érzed, hogy a saját szórakozásra elkölteni az ország vagyonát az HAZAÁRULÁS?

     • helena bu

      Ne haragudjál, de tényleg figyelek, és Orbántól én ezt még soha nem hallottam, meg azt sem hogy tibor gyereket csinált a titkárnőjének, a tibort sem tudom ki ő, pedig gondolkodom elhiheted, mert a döntés hozatal közeleg.

     • lászló berkics

      Én az interneten olvastam, orbánnak rengeteg mondása van fent. Megpróbáltam megkeresni, de egyenlőre nem találtam. Remélem abban egyetérthetünk, hogy bárki mondta (szerintem orbán) mindenképpen igazat kel adni neki.

     • helena bu

      Ebben az országban hasonlóan nyilatkozik mindenki, én azonban annak vagyok a híve, az nevet, aki a végén nevet. Mindennek el jön az ideje, én hiszek abban, hogy a gonosznak nem tart minden örökké. De könnyen előfordulhat az is, hogy ezeket majd visszafordítja a magyaroknak, és így menti meg az élősködőitől.

     • lászló berkics

      Amennyiben a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket akkor én is nevetek a végén. Sajnos erre kevés az esély.

     • helena bu

      Semmi nem örök itt a földön, az idő mindent helyére tesz, de valóban igaz, most még kevés az esély.

    • wereko

     Akkor aki a hazáját szereti az a migránsokat is szereti. Egyet nem szeret , az elszakított területeken élő magyar testvéreinket . Hogy is lenne ez ?

     • lászló berkics

      Nem értem az összefüggést, miért kellene szereti a migránsokat annak aki a hazáját szereti? Az elszakított területeken élőket magyarokat sajnálom, de szeretni csak azokat tudom közülük akik nem avatkoznak bele a magyar választásokba.

   • Ferenc Szabó

    Fel ismerhető…arc…sehol…hogy büszkék lehessünk…jelenára ???

    • helena bu

     Az arcomra kiváncsi, vagy a hozzáállásomra, rám nem kell büszkének lennie, és a nevem Helena, lengyel zsidó család leszármazottja.

   • József Barna

    Ön azt tesz amit akar, a rossz oldal is oldal az szép dolog ha valaki a gonoszt szereti, én azért maradok egy tiszta ellenőrizhető kormány fő mellett , Karácsony Gergely tanult művelt korrupciómentes miniszterelnök mellett !

    • Zia Intar

     “Karácsony Gergely tanult művelt korrupciómentes miniszterelnök”. Aha! :DDD

    • helena bu

     Lehet, de én Karácsony Gergelyt nem ismerem sajnos, ezért nem tudok róla se rosszat se jót mondani.

    • wereko

     És ki ellenőrizné vajon ? Ők saját magukat ? Az hogy a NÉP ellenőriz az már halott lenini tézis.

   • János Virág

    Hol fejlődik Magyarország? Felcsúton? Menj el egy kis országjárásra és megtudod mi fejlődött a fidesz tolvajainak! Mert az itthoni Magyarságnak nem sok! Nagy városokban a járdák olyan szarok,hogy keljfeljancsik lettek az emberek! Utak sok helyen csak abból látszanak hogy kátyúk vannak!

    • helena bu

     Ez mind igaz amit leírtál, de azt is írd le, hogy a te pártodék mit tettek, és mennyit raktak le az asztalra. Amióta a fidesz van azóta sok minden elkészült, de nem minden, majd a nem mindenre is sor kerül.

 • Vidéki

  Egy SZDSZ-es Csőzik űberel egy MSZP-s Okos Tóbiást?

 • Mihaly Szucs

  Ha FIDESZ nyer a valasztasokon ,a nyugati orszagok ismet elkezdenek politikai menedek jogot adni Magyar polgaroknak !

  • http://bthbs.com/bthbs/299-rendhagyo-oneletrajz Peter Bartos

   Meg ismét elkezd sugározni a Szabad Európa Rádió, vagy az Amerika Hangja!

  • Zia Intar

   Vagy fordítva!

 • Alex Shimon

  Nagyon egyszerű. Mindenki aki a fideszre szavaz egy mocsok hazaáruló. Hogy miért azt mindenki nagyon pontosan tudja. SZEVASZTOK :-DDDDD

 • Soma

  Nekem van egy álmom. Mint Martin Luther Kingnek is volt, le is lőtték érte.
  Az én álmom, hogy Magyarországnak végre magyar vezetője legyen. A jelenlegi politikusok közül egyet sem látok. Sajnos. Ezért minden politikus megosztó személyiség. Szerintem… persze én fasiszta, rasszista, antiszemita, destruktív, hazaáruló, soviniszta és revizionista vagyok… mit is várok ezekután?

 • Zoltán Pogátsa

  Az elso tiz egy 28 tagu szervezetnel nemileg bo, nem?:) post hoc: meg egyszer: nem azt mondom, h ezert, de azt igen, hogy a magas ujraelosztas nem gatja a versenykepessegnek.

 • Ferenc Czippel

  Ádám bazdmeg,a visszaosztandó pénzek listája nevekkel,összegekkel ugye nem volt rajta?
  -Áhh,csak a terroristák elleni védelem megszervezésének a terve.
  -Pff,megnyugodtam
  Sajnos mértéktelenül kevés igazság van soraidban. Talán csak az értetlenség íratta veled.

 • Adam Horvath

  Velem?
  Kezdjük ott, hogy miből gondolja bárki, hogy a diszk tartalmát titkosító jelszó is kikerült.
  Ha kikerült, akkor értelmezhető adatok is kikerültek, te ennek aleseteiről beszélsz.
  Ha nem került ki, akkor a tolvajnál van egy használt üzleti laptop adatok nélkül.
  (Olyan eshetőségbe most nem mennék bele, hogy a tolvaj megbízója bejáratos lehet a titkosítószoftver gyártójához is.)

 • Karl Han

  “bazdmeg,” Két szó, és “SZ” betűvek írják, így: “baszd meg”! Nézz utána, ha már használod! Ige: Baszik (ikes ige, mint az “eszik”) Az igekötő az ige után MINDIG külön szó!

 • Karl Han

  Nem “diszk-et” loptak el, hanem egy lap topot. Kicsit nagyobb a memória mint ami egy diszken! Feltörni meg nem munka, egy valószínű nem zárta be a tulajdonos, ahogy Te sem véded jelszóval a gépdet, pedig még az öreg “XP” is ad rá lehetőséget! Ha véletlenül úgy volt beállítva, vagy olyan volt a program, hogy “X” perc elteltével -ha nem használtad, vagy ha becsuktad a gépet, akkor titkosított (újra jelszóval kell belépni), akkor sem kunszt feltörni!
  De a cikk nem erról szól!
  Szerintem az a lényeg, hogy az Átlátszó hirtelen (mit ad Isten) hirtelen megint megtalálta a tehén szarva közt a tőgyét!
  Nagyon reménykedem benne, hogy sikerül tejet is fejni belőle!
  Akkor talán mi is többet fogunk tudni Pals II-ről!

 • Adam Horvath

  Erről beszélek. Céges laptopnál alap.
  http://www.checkpoint.com/products/full-disk-encryption/

 • Géza Béla

  ha valahol olvastad, akkor az ugy is van.

 • Ghanima

  Valószínűleg ő is annyira ért a XXI. századhoz, mint a cikkben említett előember.

 • István Tamasi

  A hazug M1 és a “Kinyílott a pitypang” hazudozuik eleget a stadionokróül, de az emberek látják, tudják, hogy az átlag nézőszám milyen szánalmasan alacsony.

 • Tekvando Felsőházy

  Jársz ki meccsekre, hogy így tudod?

 • http://sparhelt.blogspot.com Sparhelt

  Mi lehet annál igazságosabb, hogy aki behajt, az fizessen?

 • roccobaba

  Ez nem válasz a felvetett kérdéseimre.

  Minden városban és faluban szintén be lrhetne vevezetni. Nevézel gyarapítási céllal. Mert ezzel kiemelünk valamit és valakiket az egyenlőségből. Tudod, volt olyan hely ahol a városba belépő terepjárókra vetették ki. Az ugyanis nem városi forgalomra készült.
  Ez lenne az ésszerű. De, mire ilyesmi begyűrűzik, átalakul lenyúlássá, haszonszerzéssé.

 • http://sparhelt.blogspot.com Sparhelt

  Nem a kérdésedre válaszoltam, hanem feltettem a sajátomat. Az, hogy a pénzbeszedésekből lenyúlás lesz, abban nincsen köztünk vita.

 • roccobaba

  Legyen dugódíj, de kivétel nélkül. Ahol dugó van ott mindenütt, igazságosan mindenki fizessen. Mi is lenne ebből? Káosz. Így is lesz, csak még fizetünk is érte. Szuper.

 • hirvilag .

  Hát igen, Gyurcsány tanulhatna ettől a fickótól. Ő beszél arról, hogy közös nevezőt kellene találni, miközben azt csinálja mint a liberális haverjai: elhallgatja a ballib országrombolást, és mindenféle önkényesen összeválogatott statisztikával próbálja bizonyítani a jelenlegi kormány alkalmatlánságát. Szerencsére azért a többség nem bízik többet ebben a ballib bandában

 • Hajnal Veronika

  Volt bőven kalandban részük a “szegény” Cseheknek.
  A nagy árvíz mosta el náluk az egész metrót. Így logikus, hogy felújítással együtt a kocsikat is cserélték.

 • zsíroskenyér

  a felújítások folyatamtosak Prágában és a kocsikat árvíztól függetlenül cserélték ki már 1996-től

 • Attila

  Nekik nem volt 2010-ig libbant főpolgármesterük, aki csak lopott

 • zsíroskenyér

  És nem volt egy olyan miniszterelnökük sem, aki Budapestet ellenségnek tekintette és elvonta a forrásokat a fővárostól.

 • zsíroskenyér

  cikket olvastad? van számodra benne néhány hasznos info! :)

 • Ziusudra

  Te meg értelmezd azt, amit én írtam. 😀

 • helena bu

  Ki van sötétségben? Ki nevet rajtunk? A legfejlettebb országok és Románia? Basszus ezzel mindent elárultál magadról mekkora sötétség van nálad. Nem zavar téged az a tény, hogy az általad említett országok népei mind itt akar élni hazánkban, német holland franci svéd és sorolhatnám. Most már valóban azt kell gondolnom, hogy soros fizetett emberei vagytok. Meddig akarjátok még hazánkat ezekkel a tolakodó ellenségekkel tönkre tenni? Ez a nép már túlságosan sokat szenvedett az idegenektől, de hogy a magyar a magyart törölje el a föld színéről ez már sátáni és nem emberi.:((((

 • wereko

  Baromság ! Osztottak minden évben , többször is. Csak azt nem értem hogy amíg a balos krumpliosztás az csupa szívjóság addig a jobbos csupán szavazatszerzés. Na már a krumlicsíra is fideszes ?

 • lászló berkics

  A sötétségről nem vitatkozom, nem szeretem a vitapartnereket sértegetni. A nevetés elképzelhető, a demokráciába élők kinevetnek minket, ahogy mi is mosolygunk Észak Koreán pedig nálunk is diktatúra van, csak a kádári rendszer utolsó éveire hasonlító puha diktatúra.

 • László Fehér

  Helena Bu

  ha a német holand francia svéd itt akrna élni akkor nemhasználná ki amagyr munkaerőt éhbérért .

 • Stukker

  A baloldal hogy jön ide? Miért kell mindig relativizálni? Akárki csinálja, nem tetszik a módszer. Ráadásul abszolút nem rászorultsági alapon megy, vagy a rendszert könnyen meg lehet vezetni, hogy ki a rászorult.

 • helena bu

  Egyelőre joga van hazánkban lakást házat vásárolni, ahogyan neked is az ő hazájukban. A polgároknak mi köze van az ottani vállalkozások magyarországi befektetéseikhez, és ez igaz a magyar vállalkozásokra is, akik kint dolgoztatják fillérekért a helyi és magyar munka vállalókat.

 • helena bu

  Hát nem tudom, azt viszont tapasztalatból mondom, mindenki másképpen éli meg ezt a diktatúrát.

 • lászló berkics

  Biztos más a diktatúra azoknak akik fideszesek, mert ők élvezői még akik ellenzik azok az elszenvedői.